Jak na čistění čerpadla Whirlpool pračka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čistění čerpadla Whirlpool pračka
Potřebuji někoho, kdo se vyzna v pračce. Dnes peru, první várka v pohodě a u druhé začala svítit kontrolka čistění čerpadla. Voda do pračky přitéká, ale nechce odtect. Takže jsem vodu vypustila přes filtr a odtokovou hadicí vypojila a vyčistila ( hodně zanesena hadice). Myslela jsem, že to poběží, ale nic, prostě se točí buben ale neodpousti. Ma někdo zkušenost, jestli je to na novou pračku nebo se s tím dá něco dělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A čerpadlo vrčí? Slyšíš, že se snaží odpouštět? Jestli při vypouštění neslyšíš vrčení, tak je čerpadlo v háji. Pak záleží na pračce, nechá ala jsem měnit u LG a nějak drahé to nebylo, ale záleží na modelu a dostupnosti někoho, kdo to dělá. Jestli vrčí, tak je buď blokovaný, nebo ti tam umřelo něco jiného (taky se mi to stalo, bylo to relé a to byla oprava prý neobvyklá, ale levná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlKarlson píše: Více
Právě nevrčí. Akorat na začátku praní zachrčilo něco v pračce, tak jestli tam něco odešlo nevím, asi to čerpadlo to tak vypadá. Myslela jsem, když to vyčistim, tak poběží. Mám ji prave už 10.let a vše jinak funguje. Zítra zkusím zavolat opraváře, co se s tím dá dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když rozděláš dole filtr a sáhneš dovnitř, nahmatáš vrtulku od čerpadla? Jde ti s ní ručně otáčet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@migmina píše: Více
Tak jestli je to tichý, tak je to čerpadlo. Dobrá zpráva je, že to opravují jak na běžícím pásu, tak to snad nebude drahé a komplikované ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle_M píše: Více
Nahmatala, byla zasekla, tak jsem jí rozhybala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@migmina píše: Více
Stane se, že ty lopatky něco zablokuje, já odtamud občas tahám různý spojovací materiál, když manžel zapomene v kapsách montérek. Pokud to bylo jenom tím, měla by pračka zase běžet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle_M píše: Více
Zítra ji ráno zkusím pustit na krátký program a budu doufat, že pofrčí. Moc děkuju za radu
i všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ještě jsme otevřeli kryt pračky a koukli na to čerpadlo a bylo celé zanesene, tak závada vyřešena a pračka funguje🙏
- načítám...
- Citovat
- Zmínit