Může mít dítě trvale bydliště v bytě samotné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Může mít dítě trvale bydliště v bytě samotné?
Ahojky, nevíte někdo jestli může mít dítě trvale bydliště samotné v bytě? Jsme v nájmu ale trvale bydliště máme v jiných městech, jenomže aby syna vzali do školy v tom městě kde bydlíme, musí tady mít trvalé bydliště. Můžu ho zapsat na byt samotného nebo musím s ním? Předem děkuji za odpovědi. 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My bydlíme u tchánu, já měla TP ještě v nájemním bytě, a dceři jsem před zápisem do školky přepisovala k tchánům aby spadala pod školku v místě bydliště. Já si pak psala TP až půlroku na to, při změně občanky po svatbě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A bude to stacit? U nas zavedli, ze TP musi mit na te adrese i rodic a myslim, ze potom dokonce pridali i podminku, ze minimalne rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrnko píše: Více
a i jsem slyšela, že tam rodiče musí bydlet né jen to přepsat, ale jestli to tak je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrnko to zavedli proto, že rodiče čachrovali s TP dítěte, aby spadalo do školky, jaké chtěli. Takže za mě vítaný krok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrnko to nevím, nám bylo řečeno že jenom dítě musí mít trvalé bydliště v tom městě.🤷🏼♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx jako my žijeme v tomhle městě 6 let, malý se tu aji narodil. Akorát já mám bydliště od narození u svých rodičů, a neměla jsem důvod si ho měnit, nikdy mi to nepřekáželo, když se malý narodil tak mu šlo trvale bydliště automaticky tam jak ho mám já, a v té době mi to vůbec netrklo že by mohl být problém se školkou 🤷🏼♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adresa trvalého pobytu má čistě evidenční charakter a dítě ho může jít jinde než rodič, normálně ho nahlas do bytu, stačí nájemní smlouva nebo jiný právní titul k dané nemovitosti a žádost na příslušné ohlašovně městského úřadu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 u naších na dědině mám mnohem levnější popelnice než bych měla tady 🤣 🤣 ale nee o to samozřejmě nejde😀 my se v budoucnu až babi s dědou nebudou budem nejspíš do toho baráku stěhovat. Tak jsem to neměla v plánu si ho přepisovat jinam, a pak zas zpátky.😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bára217 píše: Více
No tak doufej, že to ve školce řešit nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě může mít adresu jinde, ale v některých školách, kde mají hodně zájemců to můžou řešit (aby to bydliště bylo doopravdy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit