Čím dočasně nahradit zub?

Anonymní
7.5.22 13:53

Čím docasne nahradit zub

Dobrý den, z důvodu úrazu na kole jsem přišla o část horní trojky. Zbytek zubu začal černat a musí se vytrhnout. Momentálně mám za sebou konzultace na ortodoncii a implantologii. Bohužel mezera zubu je na implantát úzká, takže by se nejdřív musela řešit rovnátka na zhruba 2.5 roku, a následně implantát. Cena cca se vším všudy 120 000 Kč. Tuto částku za zub si bohužel nemohu momentálně dovolit. Prosím, než zajdu k mému zubaři, existuje nějaké dočasné řešení? Než něco nasetrim.. Bez zubu chodit nechci, už tak se stydím. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
307
7.5.22 14:04

Mezerník.. hradí pojišťovna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27102
7.5.22 14:32
@Anonymní píše:
Dobrý den, z důvodu úrazu na kole jsem přišla o část horní trojky. Zbytek zubu začal černat a musí se vytrhnout. Momentálně mám za sebou konzultace na ortodoncii a implantologii. Bohužel mezera zubu je na implantát úzká, takže by se nejdřív musela řešit rovnátka na zhruba 2.5 roku, a následně implantát. Cena cca se vším všudy 120 000 Kč. Tuto částku za zub si bohužel nemohu momentálně dovolit. Prosím, než zajdu k mému zubaři, existuje nějaké dočasné řešení? Než něco nasetrim.. Bez zubu chodit nechci, už tak se stydím. :?

Nedalo se to vyresit hned jen korunkou? :nevim:
Da se dodelat zub, ktery se k okolnim pripevni hackama. Ale okolni zuby se musi tomu upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.22 14:53
@Kvačka1012 píše:
Mezerník.. hradí pojišťovna..
@cecetka píše:
Da se dodelat zub, ktery se k okolnim pripevni hackama. Ale okolni zuby se musi tomu upravit.

Nedalo. Zub jsem měla mrtvý, a kořeny na korunku špatný. Zub mi zubař obrousil že byl funkční, ale začal měnit barvu. Četla jsem i o nalepovacim můstku, nebo placeným mezerníku bez drátků. Tak mě zajímá jak to vypadá, vydrží atd..

• Citovat
  • Upravit
5442
7.5.22 14:58
@cecetka píše:

Takže spíš můstek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.5.22 15:51

Adhesivni můstek, taky možnost nebo Deflex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
7.5.22 16:01

Mezerník a drží to, kdyz to nebude delat nejakej pazneht tak to bude i vysoce estetická záležitost. Ale toto opravdu pouze dočasně. Jinak by se dal odlejt i mezerník z kovu s lepším přenosem zvykaciho tlaku.., ale to tady v ČR moc technici neumej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
7.5.22 16:02
@cecetka píše:

Nemusí se nijak upravovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
7.5.22 16:04
@Takco píše:
Takže spíš můstek?

Na mustek zapomeň! Je to zbytečně invazivní. Šetři na implantat! Mustek to je krok ke snímatelné protetice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
7.5.22 16:43

Já byla včera u zubařky.. chybí mi 1 a 2 nahoře.. místo toho mám právě mezerník… když mi řekla, že implantáty mě budou stat 60tis.. byla jsem ráda, že jsem ještě seděla na křesle 😂 🤭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.22 16:52
@Kvačka1012 píše:
Já byla včera u zubařky.. chybí mi 1 a 2 nahoře.. místo toho mám právě mezerník… když mi řekla, že implantáty mě budou stat 60tis.. byla jsem ráda, že jsem ještě seděla na křesle 😂 🤭

Mas ten s háčky nebo bez? Jak to drzi?

• Citovat
  • Upravit
15332
7.5.22 17:16
@Kvačka1012 píše:

No jo no. :nevim:.. musime z něčeho žít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.22 17:40
@Královna Kosmíru píše:
No jo no. :nevim:.. musime z něčeho žít :lol:

Adhezivní můstek drží jak? A cenově? Děkuju

• Citovat
  • Upravit
15332
7.5.22 18:02

Adhezivni Marylandsky můstek - je to zub s takovýma pacičkama bud se okolni pilíře zuby naleptají pouze kyselinou, nebo se do nich vypreparuji cavity a následně se to cementuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.22 19:34
@Královna Kosmíru píše:
Adhezivni Marylandsky můstek - je to zub s takovýma pacičkama bud se okolni pilíře zuby naleptají pouze kyselinou, nebo se do nich vypreparuji cavity a následně se to cementuje..

A cenově? Doporučujete ho? Nebo lepší ten mezerník?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.