Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, mám 7mi týdenního chlapečka a už nevím čím ho krmit. Po nutrilonu měl šílenou zácpu, jak po klasickém, tak po extra, i po comfortu. Teď máme bebu, zácpu sice nemá, ale stolice je sakra tuhá a za den mi vypije dvojnásobek toho co by měl a stejně je hladný, opravdu jde slyšet jak mu kručí v bříšku a ne nejsou to střeva
Není nějaké mléko které by ho více zasytilo? Takhle přijdem na mizinu
Včera už jsem byla zoufalá, a večer jsem volala doktorce a ta mi řekla ať mu udělám řídký puding z klasického převařeného mléka. Konečně vydržel nepapat 4 hodiny a po dlouhé době se normálně vykakal, stolice nebyla ani tuhá ani řídká, prostě akorát a normální žlutou barvu. Ale teď už mi zase od rána pláče hlady. Beba dochází takže dneska jdu koupit další pikslu, ale nevím už jaké mléko vzít. Jo a extra sytící mléka teda vůbec žádná změna oproti klasickým
@Gabulle Teda docela nechápu radu tvé doktorky, to mi pro 7mi týdenní mimčo přijde dost mimo ![]()
My měli SUnar Nutradefense a spokojenost velká. Ale chce to zkoušet. Mají teda taky i Extra, ale když píšeš, že nepomáhá..
Tak to nevím ale je divný že byl měl fakt hlad a to ti nevydrží ani ty 3 hodiny? malej je od malička na mlíku babylove a stolice se mu krásně upravila, jestli je sytící nevím ale má víc kalorií oproti ostatním mlíčkům tak můžeš zkusit stojí 139,–.jinak ty sytící mlíka třeba jako noční a tak jsou až od půl roku, na tzo je myslím ještě moc malinký. a co zkusit třeba odměrku rýžový krupičky do mlíka?
Jinak spíš než pudink a normoš mlíko bych radši přidala do UM malinko kaše.
Ale zas aby se vykadil ![]()
@Gabulle tak rada doktorky mi taky přijde hodně mimo. ![]()
Jak píše Lyrica, mám zkušenost s Sunarem Nutradefense a jen tu nejlepší
(používali jsme při kojení). Po Sunaru Extra mi vydržel spát celou noc.
A než pudink do normálního mlíka, bych zkusila třeba malinko rýžové krupičky. ![]()
Teda já nesdílím tu všeobecnou hysterii kolem KM, kdy by se podle některých mělo dělat UM snad až do plnoletosti, ale dát obyčejné KM 7týdennímu dítěti je podle mě celkem dost darda… Jednorázově to snese, ale podívej se na UM, kolik je bílkoviny ve 100ml UM počátečního mléka a kolik bílkoviny je v klasickém KM. Abys mu tím nepoškodila ledviny ![]()
V 7týdnech to vypadá na růstový spurt, to děti baštěj každou chvíli, takže se to ještě může usadit. Vyzkoušela bych ještě jiné mlíko, však není jen nutrilon a beba, ty jsou jen nejdražší, ale upřímně, proč by měli být nejlepší, to mi nějak uniká… Mají pořádnou reklamu, toť vše.
Zkusila bych klasický sunar, myslím, že tím toho moc nezkazíš. Pak je ještě nutradefense, hami, babylove… nějakým mlíkem to určitě klapne.
Ještě mě napadá dítě zavinout pevně i s rukama, to většinou miminka spějí déle případně někomu vydrží dýl v třeba v šátku, tak trochu tím protáhnout intervaly mezi kojeními a zkusit ho oblafnout dudlíkem.
@Billi píše:
A než pudink do normálního mlíka, bych zkusila třeba malinko rýžové krupičky.
Nedávala bych ani tu, když mají zácpu, tak nastane peklo
Ještě mě napadá koupit laktobacila, pokud nemáte a zkusit nabídnout mezi krmeními vodu, čaj, případně mléko ředit ve větším poměru než je v návodu
No mně to přišlo taky brzo, ale mamka mi sama řekla, já jsem byla to samé a kaše a klasické mléko jsme pila taky od dvou měsíců. On nevydrží ani tři hodiny, já nevím jestli má nějaké rychlejší trávení ale po tom kravském mléku spinkal krásně a hlavně mi při kakání neplakal, byl spokojený. Zkusím koupit ten Babylove, nad tím už pár dní uvažuju a když nebude stačit na večer mu budu dávat kašičky nebo to zahustím tou rýžovou krupičkou
Vypadá to na růstový spurt. Chce to jen vydržet ![]()
KM bych v tomto věku teda určitě ještě nedávala. Kravská bílkovina je těžko stravitelná a zbytečně by jsi mu mohla přivodit problém. Všem klukům jsem zkusila udělat ml. rýži z KM přesně v roce a s jedním z dvojčat jsem skončila na pohotovosti. V roce a půl jsem zkusila KM znovu a od té doby je to už v pořádku. GIT u dětí dozrává pomalu, není radno něco zbytečně uspěchat ![]()
@Gladys čaj pije už pár týdnů, kupuju od Humany a chutnají mu, když má hlad tak ho dudlem neoblafnu, ví že z něj nic neteče a po pár zadudání ho vyplivne a řve dál a zavinovačku nenávidí, v té se hezky vzteká, usne a spí zásadně stejně jen na bříšku, takže bych ho v tom ani neuhongala
Dcera je na Nutradefense a nikdy problem nebyl.
Pudink a obyc mliko mi pro takhle maly miminko prijde jako dost podivna rada od doktorky.
Zkusila bych jiny mliko, davat v intervalech a mezitim caj nebo vodu.
Co u nas pomohlo v tomhle obdobi byl babyvak ![]()
@Gabulle zkus mu ještě koupit toho laktobacila (Swiss nebo biopron). To může dětem fakt upravit zažívání hodně, já jsem dávala synovi biopron při prvních příkrmech, když se totálně ucpal po mrkvi a pak jsem dávala preventivně a už to bylo v pohodě.
Jinak já chápu, že v podstatě KM ho zasytí líp, je tam vyšší podíl bílkovin (bílkovina zasycuje), ale miminčí ledviny nejsou stavěné na takové množství bílkoviny. Až se mu upraví to kakání a byl by pořád tak hladový, zkusila bych udělat spíš do UM rýžovou kaši nebo ještě třeba kukuřičnou) Ale držela bych se UM, KM teoreticky nemusí ublížit, ale může a pak už je pozdě
Já teda nemám zkušenost s takto malým miminem a UM, ale takhle malé mimino není stavěné na to, aby pilo po 4 hodinách, normální interval mi přijde 2-3 hodiny… Jinak já mám výbornou zkušenost s Babylove PRE, dokrmovala jsem jím ke kojení a snesla ho naprosto bez potíží, ani na stolici nebyla poznat žádná změna. Proti tomu z jiného počátečního mléka měla zelený průjem.
@eshta píše:
Vypadá to na růstový spurt. Chce to jen vydržet
KM bych v tomto věku teda určitě ještě nedávala. Kravská bílkovina je těžko stravitelná a zbytečně by jsi mu mohla přivodit problém. Všem klukům jsem zkusila udělat ml. rýži z KM přesně v roce a s jedním z dvojčat jsem skončila na pohotovosti. V roce a půl jsem zkusila KM znovu a od té doby je to už v pořádku. GIT u dětí dozrává pomalu, není radno něco zbytečně uspěchat
V běžném (ne HA) UM je úplně ta samá kravská bílkovina…
@ivuska.h píše:
V běžném (ne HA) UM je úplně ta samá kravská bílkovina…
tak nevím, toto mi řekl lékař na pohotovosti
UM nevadilo, jen KM ![]()