Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám lesklou červenou kuchyň z Ikea, neporadíte mi prosím někdo, čím efektivně vyčisti takové to ,,dětské patlání,,?? Švagrová mně varovala, že píseček neee, houbička na nádobí taky neee, jar a obyč hadr je málo. ![]()
Dvojčata zjistila, že se v těch skříňkách krásně vidí a že je velká sranda se s nimi líbat - nejlépe s plnou pusou. ![]()
Ahoj, sice lesklou kuchyn nemam, ale byt Tebou podivala bych se po necem, co je rychle po ruce, co muzes mit stat v kuchyni treba u drezu, popadnes to, nastrikas a je rychle hotovo - takovy ty cistice s tou pumpickou nahore. Postrikas, prejedes hadrikem (ja mam nejlepsi zkusenosti pri cisteni cehokolis s hadrama, co si sama ustrihnu ze starych bavl.trik), a je to. Urcite tady znacku nekdo poradi.
Ja mam rada na hodne veci CIF (na lesklou kuchyn nebude vhodnej, to je mi jasny), ale stve me, ze trva, nez se to vylije na hadr, vecne je ten konec zaschly=ucpany … takze radim pumpovat ![]()
Zkus třeba z Dedry Antibacterial, to psaly ženské, že tím stříkají i nerez ledničky a krásně se lesknou, ale já to zatím vyzkoušené nemám ![]()
jééé, mám tu samou linku a dva divočáky (rozumněj malé děti) k tomu, se stejně úchylnými nápady
Čekám též na rady ![]()
Jinak já používám jar a voda, nic efektivnějšího jsme zatím nenašla…
Díky za nápady… ![]()
Zkusím to tím přípravkem na okna, to by mohl být dobrý nápad.
… ditko mi prave preplo klavesnici a neumim to dat zpet, parada…
na lesteni lesklych veci pouzivam svedskou hadru z mikrovlakna, namocenou jen v ciste vode. Totez na okna. Nic lepsiho neexistuje, vylestim tim vsechno, i televizi
Ale opravdova original svedska hadra, ne falesna, cenove urcite pres 200 Kc, i vic, a ne poutove za 30, ty to nezvladnou.
rychnov3 píše: … ditko mi prave preplo klavesnici a neumim to dat zpet, parada…
na lesteni lesklych veci pouzivam svedskou hadru z mikrovlakna, namocenou jen v ciste vode. Totez na okna. Nic lepsiho neexistuje, vylestim tim vsechno, i televiziAle opravdova original svedska hadra, ne falesna, cenove urcite pres 200 Kc, i vic, a ne poutove za 30, ty to nezvladnou.
Já mám originál mikrovlákno od Raypath, taky to myju jenom vodou, ale někdy mám pocit, že chemie by byla rychlejší. ![]()
Bílou lakovanou linku mám 12 let. Co pamatuji, tak používám tenhle Clin a utěrku z mikrovlákna. Linka je i po tolikaletech jak nová. Tekutý písek ani houbičku určitě nepoužívej, poškrábala bys ji. Já co si nezkusím, tomu nevěřím, takže jsem to vlastnoručně vyzkoušela na rubu dvířek a je to fakt poškrábaný.
Ten Clin funguje spolehlivě i na stopy po dětech ![]()
strace píše:
Bílou lakovanou linku mám 12 let. Co pamatuji, tak používám tenhle Clin a utěrku z mikrovlákna. Linka je i po tolikaletech jak nová. Tekutý písek ani houbičku určitě nepoužívej, poškrábala bys ji. Já co si nezkusím, tomu nevěřím, takže jsem to vlastnoručně vyzkoušela na rubu dvířek a je to fakt poškrábaný.Ten Clin funguje spolehlivě i na stopy po dětech
Tak to zkusím… ![]()
Ok, tak kuchyň mám vyřešenou a ještě potřebuju vědět co na lamino. Myslím laminátové dveře, mají otisky kolem klik (nechápu jak je to možný) a to jakože fest. Máme velká okna a jak na to dopadá to rozptýlené světlo, tak je to strašně vidět. Zkoušela jsem pronto ve spreji, ale vůbec nezabírá. Nejlépe bych nějakou leštěnku. Doma jsme za mých mladých let používali na leštění čehokoliv Diavu, to byla panečku vůně čistoty.
A poslední, potřebuju vyčistit i světlou koženou sedačku. Používáte čističe? A krémujete? Doma nic spešl nemáme, tak bych musela koupit. Jar asi ne, že? Bojím se vysušení a popraskání. ![]()
Nevíám zda chodíte do velkoobchodu Makro, ale tam já osobně kupuji Pulirapid a ten zničí všechnu špínu, co znáte. Objem má 1,5 l a stojí 50 kč, takže i cenově dostupné. Za nic bych to nevyměnila ![]()