Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měsíčková mast, lnicová mast, vazelína, Leniens, dětský olej, zkus co ti bude vyhovovat.
Co já vím, tak výborné jsou obecně krémy na atopicke ekzemy.. jsou nedráždivé, hypoalergenni a příjemně mastné, ať už lupénku máš, nebo ne, určitě ti neuškodí ![]()
U manžela teda zabrala jen značka Uriage Xemose. Má suché lokty, kolena a občas i klouby na rukou. Začal používat mycí olej i krém této značky a je to lepší a lepší. Jenže opravdu stačí jen jednou použít jiné mýdlo a hned se mu to zase zhorší.. Dr Max má na značku hodně akce.
Mívala jsem jednu dobu suché lokty a na jednom jsem měla snad nějaký lišej nebo co, měla jsem ho jak struhadlo a normální mazání nepomáhalo (na ten druhý ano, i když krátkodobě). V lékárně mi doporučili Cicaplast na ruce od La Roche-Posay, byla jsem skeptická, ale udělal fakt zázraky, úplně mi to zmizelo. Lokty mám krásně hladký. Teď jak to po sobě čtu, tak to vypadá jako reklama, ale opravdu to funguje ![]()
Zkus kokosový olej a můžeš si na něm i usmazit palačinky
kromě mazání dávám lžičku do vany.
Holky prosím nevíte čím mazat lokty? Mám je suché a občas i svědí. Děsím se aby to nebyla lupenka. Na kožní jsem objednaná až koncem března a nerada bych neco podcenila. Muzete mi prosim poradit