Čím ozdobíme vajíčka?
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@michaba83 1kg hladké mouky, 1/2 l mléka, 150g sádla, 150g cukru (dávám i vanilkový), 1 vejce, 40g droždí, 1 lžička soli + rozinky, mandle… já dávám ještě špetku vanilkového koření
z toho množství jsou 4 menší mazance ![]()
Péct na 150°C asi 45 minut
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prošla jsem krabici s Velikonočním „archivem“ a něco jsem vám vyfotila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaba83 z toho kila mouky je toho fakt hodně… dělám z toho na vánoce dvě vánočky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@balenka dělám z půl dávky, akorát mě zaskočilo to množství droždí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nedávno narazila na tohle: http://www.brydova.cz/…ove-kraslice-
Ale nemám potřebné vybavení, tak třeba příští rok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@balenka tuzka a spendlik a my meli takovy stojanek - ocko, nehorlava podlozka a v tom bylo vicko od piva, bez te gumy.
nebo pouzit aromalampu, ale pouzila bych na to jeste nejaky kalisek - treba to vicko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fíková to vypadá dobře, ta Brýdová má celkově šikovné ruce ![]()
@balenka Na denním světle se lesknou trochu víc, bylo to z těch kupovaných tekutých barev, co se vajíčka nejdřív obarví a pak v ruce přetřou tím třpytem. To cibulové jsem si nechala jen jedno (na fotce vlevo), ostatní si vzala mamka a hodně jich letos při vaření prasklo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michaba83 je tona kilo mouky jedna kostka droždí… přijde ti to moc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sousedka mi dnes přinesla čerstvě upečenou dobrotu a zaujalo mě to vyfouklé vejce - tentokrát zdobila ve znamení berušek a vypadá to jako když to je dělané lakem na nehty.
A z loňska mám od ní na výzdobu vajíčka s motivy zlatého deště, kočiček a květů, ta jsou dělaná voskem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit