Čím ozdobíme vajíčka?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3780
30.3.13 16:40

Čím ozdobíme vajíčka?

Milé spolukecatelky, čím ozdobíte letos vajíčka?
Já dělám každoročně kytičky do cibule, ale co tam naplácám letos, když je venku sníh, to teda fakt nevím :nevim:
Jestli máte někdo tip, tak se podělte ;)
Mám doma skoro osmiletou holčičku a vymýšlíme nějakou velikonoční zábavu ;)
Jinak všem přeji pěkné Velikonoce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.3.13 16:50

Ahoj, tak my děláme každoročně vajíčka tak, že nad plamen svíčky kroužím voskovkou a jakmile se začne trošku roztápět a už tečou takové malé barevné kapky, kreslíme na vajíčka různé motivy. Vypadá to moc hezky, zrovna za chvíli jdeme na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
30.3.13 16:54

@MaminkaMartinka jééé nemáš foto?
To jako na vajco natvrdo barevně kreslíš?
No to bude Julinku bavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.3.13 16:54

Z těch přírodnějších způsobů třeba polepit semínkama, ovesnýma vločkama… Namalovat tenkým štětcem vzory lepidlem a oválet v krupici nebo tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.13 16:56
@balenka píše:
@MaminkaMartinka jééé nemáš foto?
To jako na vajco natvrdo barevně kreslíš?
No to bude Julinku bavit ;)

za chvilku to budeme dělat, tak pokud počkáš, tak ti nějaká fota tady hodím, ale asi až zítra, protože musím ještě péct :) my to děláme na vyfouklé vajíčko, protože vajíčka natvrdo se u nás nejí :mrgreen: jinak to vypadá moc hezky, tak to určitě zkus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.3.13 16:58

My jsme zdobivali klasicky: vceli vosk v malem kalisku nad svickou, a spendlikovou hlavickou klasicke vzory, pak nabarvit a nad svickou horkym hadrikem setrit a spekovou kuzi namastit.

ach jo, docela se mi po ceskych velikonocich stejska, krom pomlazky teda. Letos to uplne zazdivam, neni sila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
30.3.13 16:58

@MaminkaMartinka těším se na foto! A jdu dělat další várku mazanců, bo první dva jsou snězené, tak vajíčka do nich vyfouknu ;) ať máme materiál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
30.3.13 16:59

Ahoj kecalky-tvořilky,
ja letos poprvé zkusím olepit nabarvené vajíčko krajkou. Dneska jsme koupili kopretinovou krajku, jsou to jakoby pás kopretinek spojenych vedle sebe, tak jeste nevím, zda-li je od sebe odsřihnu a jednotlivě budu nalepovat nebo to udělám jako pásek.
Ale už se na tu tvorbu těším :-)
Přeju krásné tvoření a pohodové VELIKONOCE :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
30.3.13 17:00

@suik no přemýšlím nad tím, ale nemůžu vymyslet to udělátko na tek rozpuštěný vosk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.13 17:01
@balenka píše:
@MaminkaMartinka těším se na foto! A jdu dělat další várku mazanců, bo první dva jsou snězené, tak vajíčka do nich vyfouknu ;) ať máme materiál ;)
:pankac: to mi povídej, mazance u nás jedou :mrgreen: hlavně sbírej, ať ti pak nechybí :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
30.3.13 17:03

@ReneSa jééééén to jsem taky některý rok zkoušela… jdu pohledat krabici s velikonoční výzdobou… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl.meghan
30.3.13 17:12
[citace
] @balenka píše:
@suik no přemýšlím nad tím, ale nemůžu vymyslet to udělátko na tek rozpuštěný vosk…

Do horního konce tužky zapichni špendlík s hlavičkou, vosk rozpouštím v plech. vicku na plotně

• Citovat
  • Upravit
4201
30.3.13 17:39

Ahojte damy, ja sem vcera vecer oblikla vajicka (vyfoukle) do decoupage.. a uz mi visi pekne na snure od stropu 8 vajicek :) a mam z toho hroznou radost protoze to moc hezky vypada :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.3.13 17:44

A co třeba místo kytiček použít třeba lístky petrželky? U nás sníh nneí, takže v trávě se dají nějaké květy najít, pár sedmikrásek, různé listy, fialky… Jinak my už ozdobeno letos máme, dělaly jsme s mamkou klasická cibulová vajíčka a nově jsme zkusily barvy s třpytivým efektem a docela se to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
30.3.13 17:55

Taky barvim rozehratyma voskovkama. Vezmu sklenici s vickem, víčko nariznu a do otvoru vložím drzatko stare lžíce. Na lžíci ulomim kousek barevne voskovky a pod lžíci zapalim cajovou svíčku. Do tupe strany tužky zapichnu spendlik, jehož kulatou hlavičku namacim v rozehratem vosku a maluji na nabarvene vajíčko vzory. Mám tu nejaké stare pohledy a z nich beru inspiraci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat