Čím ozdobíme vajíčka?
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čím ozdobíme vajíčka?
Milé spolukecatelky, čím ozdobíte letos vajíčka?
Já dělám každoročně kytičky do cibule, ale co tam naplácám letos, když je venku sníh, to teda fakt nevím ![]()
Jestli máte někdo tip, tak se podělte ![]()
Mám doma skoro osmiletou holčičku a vymýšlíme nějakou velikonoční zábavu ![]()
Jinak všem přeji pěkné Velikonoce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak my děláme každoročně vajíčka tak, že nad plamen svíčky kroužím voskovkou a jakmile se začne trošku roztápět a už tečou takové malé barevné kapky, kreslíme na vajíčka různé motivy. Vypadá to moc hezky, zrovna za chvíli jdeme na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaminkaMartinka jééé nemáš foto?
To jako na vajco natvrdo barevně kreslíš?
No to bude Julinku bavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z těch přírodnějších způsobů třeba polepit semínkama, ovesnýma vločkama… Namalovat tenkým štětcem vzory lepidlem a oválet v krupici nebo tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@balenka píše:
@MaminkaMartinka jééé nemáš foto?
To jako na vajco natvrdo barevně kreslíš?
No to bude Julinku bavit
za chvilku to budeme dělat, tak pokud počkáš, tak ti nějaká fota tady hodím, ale asi až zítra, protože musím ještě péct
my to děláme na vyfouklé vajíčko, protože vajíčka natvrdo se u nás nejí
jinak to vypadá moc hezky, tak to určitě zkus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme zdobivali klasicky: vceli vosk v malem kalisku nad svickou, a spendlikovou hlavickou klasicke vzory, pak nabarvit a nad svickou horkym hadrikem setrit a spekovou kuzi namastit.
ach jo, docela se mi po ceskych velikonocich stejska, krom pomlazky teda. Letos to uplne zazdivam, neni sila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaminkaMartinka těším se na foto! A jdu dělat další várku mazanců, bo první dva jsou snězené, tak vajíčka do nich vyfouknu
ať máme materiál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj kecalky-tvořilky,
ja letos poprvé zkusím olepit nabarvené vajíčko krajkou. Dneska jsme koupili kopretinovou krajku, jsou to jakoby pás kopretinek spojenych vedle sebe, tak jeste nevím, zda-li je od sebe odsřihnu a jednotlivě budu nalepovat nebo to udělám jako pásek.
Ale už se na tu tvorbu těším ![]()
Přeju krásné tvoření a pohodové VELIKONOCE ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik no přemýšlím nad tím, ale nemůžu vymyslet to udělátko na tek rozpuštěný vosk…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@balenka píše:
@MaminkaMartinka těším se na foto! A jdu dělat další várku mazanců, bo první dva jsou snězené, tak vajíčka do nich vyfouknuať máme materiál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ReneSa jééééén to jsem taky některý rok zkoušela… jdu pohledat krabici s velikonoční výzdobou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte damy, ja sem vcera vecer oblikla vajicka (vyfoukle) do decoupage.. a uz mi visi pekne na snure od stropu 8 vajicek
a mam z toho hroznou radost protoze to moc hezky vypada
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co třeba místo kytiček použít třeba lístky petrželky? U nás sníh nneí, takže v trávě se dají nějaké květy najít, pár sedmikrásek, různé listy, fialky… Jinak my už ozdobeno letos máme, dělaly jsme s mamkou klasická cibulová vajíčka a nově jsme zkusily barvy s třpytivým efektem a docela se to povedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky barvim rozehratyma voskovkama. Vezmu sklenici s vickem, víčko nariznu a do otvoru vložím drzatko stare lžíce. Na lžíci ulomim kousek barevne voskovky a pod lžíci zapalim cajovou svíčku. Do tupe strany tužky zapichnu spendlik, jehož kulatou hlavičku namacim v rozehratem vosku a maluji na nabarvene vajíčko vzory. Mám tu nejaké stare pohledy a z nich beru inspiraci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit