Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, třeba tu máte někdo zkušenost.
Máme obývak a k němu jsme přistavěli dětský pokoj, ale tím jsme zrušily v obýváku okno. To co tam bylo je vybourané až k zemi, kvůli světlu a teď hloubáme čím to předělit aby světlo šlo do obýváku skrz dětský pokoj ale zároveň jsme děti nerušily při spaní a také aby to bylo pro děti bezpečné, tzn.nerozbitné. Zkrátka ne jako sklo.
Nevíte někdo?
Díky za nápady
můžete udělat celou stěnu z luxferu a nebo udelat sadrokarton třeba do vysky hlavy a nahoru udelat do ramu plexisklo, to jsem videla na vlastni oci a vypada to docela dobre
Asi by to šlo vyřešit polykarbonátem, neboli „Makrolonem“ - to je ten plast, co se používá na zastřešení bazénů nebo třeba pergol, zimních zahrad,…
merett píše:
můžete udělat celou stěnu z luxferu a nebo udelat sadrokarton třeba do vysky hlavy a nahoru udelat do ramu plexisklo, to jsem videla na vlastni oci a vypada to docela dobre
to si myslím že by byla moc velká tma, už takhle musíme skoro celý den svítit a to je to celé otevřené
Ahoj,
já bych zkusila něco s toho co píšou holky.
My sme předělili ložnici s pokojem skříněmi,ale to u vás nejde protože by ste dítko rušili.
Napadla mě taky ta poličková skříňka a pak na záda třeba udělat stěnu s toho o čem píše neanonymní.
A pak se mi líbí co píše meret.
A normální dveře, něco jak balkonové s tím bezpečnostním sklem,je odolný a když tak se nevysype - děti se nepořežou,nebo na sklo dát bezpečnostní fólii,co se dává proti zlodějům. ![]()
Petrushka83 píše:merett píše:to si myslím že by byla moc velká tma, už takhle musíme skoro celý den svítit a to je to celé otevřené
no já to brala tak že nechcete rušit děti, ono je to těžký, pokud bude celá stěna se „skla“ tak nebude soukromí ani v jednom pokoji - tím myslím blikající tv v obýváku apod… pokud nebudete rušit děti bude asi zase víc tma ![]()
jo nad tím polykarbonátem jsem taky už přemejšlela, nebo manžel myslel klasický sklo a na to nějakou folii že to drží že se nerozsype když se rozbije. Něco jako je v autě.
Ale zase si myslím že to je blbý protože to na sebe uvidíme.
Zkrátka by to chtělo něco co je průsvitné ale ne průhledné.
merett píše:Petrushka83 píše:no já to brala tak že nechcete rušit děti, ono je to těžký, pokud bude celá stěna se „skla“ tak nebude soukromí ani v jednom pokoji - tím myslím blikající tv v obýváku apod… pokud nebudete rušit děti bude asi zase víc tmamerett píše:to si myslím že by byla moc velká tma, už takhle musíme skoro celý den svítit a to je to celé otevřené
No právě bych chtěla něco co pustí svělo ale není to průhledné. jinak se tam může dát záves aby nebylo vidět světlo večer mě jde spíš o hluk, než o to světlo
také to musí být posuvné aby jsme tam mohli chodit
ta díra ve stěně je tak 2,5×2m
Anonymní píše:
A co tu zrcdlovou fólii? Vidíš jen jednu stranu?
to nevím jestli pustí světlo z vedlejšího pokoje
Ten polykarbonát právě je průsvitný a neprůhledný. Nicméně světlo samozřejmě tlumí a rozptyluje (proto se taky používá na ty bazény) takže toho světla v ložnici nebude nijak moc (to v žádné místnosti bez okna).
Sklo s bezpečnostní folií by se dalo použít taky, ale polykarbonát je snazší na instalaci - dá se uříznout doma a přišroubovat, to se sklem není úplně legrace (navíc je těžké a určitě i dražší).
neanonymní píše:
Ten polykarbonát právě je průsvitný a neprůhledný. Nicméně světlo samozřejmě tlumí a rozptyluje (proto se taky používá na ty bazény) takže toho světla v ložnici nebude nijak moc (to v žádné místnosti bez okna).
Sklo s bezpečnostní folií by se dalo použít taky, ale polykarbonát je snazší na instalaci - dá se uříznout doma a přišroubovat, to se sklem není úplně legrace (navíc je těžké a určitě i dražší).
To je mi jasný že s tím světlem to nebude nijak slavný. Ale alespoň trochu aby ho tam šlo.
Hodím sem fotku aby jste měli trochu přehled jak to myslím.