Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, obracím se na vás jelikož, nemůžu vylézt z baráku.. Použila jsem starou tužku na oči a kreslila jsem si s ní obočí, do druhého dne se objevilo svedění a vyrážka, krupička a je to trochu oteklé, svědí to ale když se poškrabu tak to pálí.. Dělám si dnes obklady z pytlíkového heřmánkového čaje ale teď to mám šíleně suchý tak nevím co s tím… Vyrážka a otok stále nemizí, vím jen že je to alergická reakce ale vůbec nevín jak to léčit, moc prosím o rady už to mám 3 dny jsem zoufalá, děkuji
Jestli je tam pořád otok, tak radši k dr. Jinak suchou vyrážku to chce promazávat, mně nejlíp funguje obyčejný jelení lůj ![]()
Promašťovat něčím bez parfemace, zeptej se v lékárně na míchaný masti (kupují si je třeba atopici). Jinak třeba Fenistil kapky?
Já mám tď taky reakci, na Ospen, je to něco šílenýho. Mám to na ploše asi 4dlaní, svědí to hrozně, trpim jak zvíře
Dávám si poslední den dva samoléčby a pak mažu na kožní ![]()
My máme skvělou zkušenost s tímto krémem http://www.eau-thermale-avene.cz/…dacni-balzam
Já jsem dceři suchou vyrážku promastila krémem Lipobase Repair, případně Bepanthenem
a nebo můžeš zkusit sádlo ![]()
Hlavně si na to přestaň dávat ten heřmánek. On totiž silně vysušuje!!!
Na promaštění je dobré sádlo no a pak ta vazelína.
@lenka 27 jak to popisuješ připadá mi to jako periorální dermatitida.Je to hnus štípavej
. Každopádně s tím zajdi na kožní, pokud je to ono, je to na antibiotika.
Mně jako rychlá pomoc pomáhla Sudocream z lékárny, je to na se zinkem na dětské prdelky
na obyčejnou vodou umytou, osušenou kůži to vetři. Za chvíl by to mělo přestat štípat a taky ten krém nechává lehce bílý povlak takže nejsi jak rudoch. Hlavně to ničím jiným nemazej a už vůbec ne kortikoidy!!!
Mast Leniens z lékárny-levná, krásně voní po miminkách a mně pomohla i na atopický ekzém ![]()
Neznám nic lepšího než tělové mléko od Biodermy z řady atoderm, určitě budou mít i speciálně na obličej. Syn má tuhle vyrážku z alergie, stačí dvě namazání a pohoda ![]()
@lenka 27 heřmánek je alergenní, to není dobrý nápad.
Na zklidnění a vysušení je výborný černý čaj-obklady. A zklidnit zinkovou mastí -olejem Ten i promazáv.
Na obličej bych nic jiného nedala.
A šupajdila bych co nejrychleji na kožní.
Borová mast, stojí pár kaček v lékárně a je fakt univerzální a mastná ![]()