Čím promastit suchou vyrážku z alergie?

54
18.2.15 18:58

Čím promastit suchou vyrážku?

Dobrý večer, obracím se na vás jelikož, nemůžu vylézt z baráku.. Použila jsem starou tužku na oči a kreslila jsem si s ní obočí, do druhého dne se objevilo svedění a vyrážka, krupička a je to trochu oteklé, svědí to ale když se poškrabu tak to pálí.. Dělám si dnes obklady z pytlíkového heřmánkového čaje ale teď to mám šíleně suchý tak nevím co s tím… Vyrážka a otok stále nemizí, vím jen že je to alergická reakce ale vůbec nevín jak to léčit, moc prosím o rady už to mám 3 dny jsem zoufalá, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
18.2.15 19:04

Jestli je tam pořád otok, tak radši k dr. Jinak suchou vyrážku to chce promazávat, mně nejlíp funguje obyčejný jelení lůj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.2.15 19:13

Promašťovat něčím bez parfemace, zeptej se v lékárně na míchaný masti (kupují si je třeba atopici). Jinak třeba Fenistil kapky? :think: Já mám tď taky reakci, na Ospen, je to něco šílenýho. Mám to na ploše asi 4dlaní, svědí to hrozně, trpim jak zvíře :? Dávám si poslední den dva samoléčby a pak mažu na kožní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
18.2.15 19:15

Vazelínou, je skvělá, mastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
18.2.15 19:18

My máme skvělou zkušenost s tímto krémem http://www.eau-thermale-avene.cz/…dacni-balzam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.2.15 19:22

Já jsem dceři suchou vyrážku promastila krémem Lipobase Repair, případně Bepanthenem :think: a nebo můžeš zkusit sádlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.2.15 19:26

Hlavně si na to přestaň dávat ten heřmánek. On totiž silně vysušuje!!!
Na promaštění je dobré sádlo no a pak ta vazelína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
18.2.15 19:28

@lenka 27 jak to popisuješ připadá mi to jako periorální dermatitida.Je to hnus štípavej 8o. Každopádně s tím zajdi na kožní, pokud je to ono, je to na antibiotika.
Mně jako rychlá pomoc pomáhla Sudocream z lékárny, je to na se zinkem na dětské prdelky ;) na obyčejnou vodou umytou, osušenou kůži to vetři. Za chvíl by to mělo přestat štípat a taky ten krém nechává lehce bílý povlak takže nejsi jak rudoch. Hlavně to ničím jiným nemazej a už vůbec ne kortikoidy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
18.2.15 19:32

Mast Leniens z lékárny-levná, krásně voní po miminkách a mně pomohla i na atopický ekzém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.2.15 19:35

Neznám nic lepšího než tělové mléko od Biodermy z řady atoderm, určitě budou mít i speciálně na obličej. Syn má tuhle vyrážku z alergie, stačí dvě namazání a pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.2.15 19:43

@lenka 27 heřmánek je alergenní, to není dobrý nápad.
Na zklidnění a vysušení je výborný černý čaj-obklady. A zklidnit zinkovou mastí -olejem Ten i promazáv.
Na obličej bych nic jiného nedala.
A šupajdila bych co nejrychleji na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
18.2.15 19:48

Framykoin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.2.15 20:02
@blecha72 píše: