Špatné dýchání od února

312
17.2.15 21:22

špatné dýchání od unora

Ahoj :) Na začátku února jsem se barvila a dostala jsem alergickou reakci nejspis..bylo mi na omdleni zvracela jsem a nemohla jsem dychat…to same po druhem barveni tak uz na barvu muzu zapomenout..Včera ale zniceho nic v noci ty same nasledky..samé příznaky. Poslaly mě na vyšetření astma a astma nemám. Daly mi inhalátor v těžkých chvilkách a montelukast na noc a na ráno alerid. Ještě mi říkaly že mám málo draslíku v krvi tak mám brát ješte magnésium. Nevíte čím to může být? měsíc mám vydržet brát léky a potom mi udělají testy kožní na alergii. Nesetkaly ste se někdo s tímhle už? I teď se mi zle dýchá ale zkouším to zvládnout Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2527
17.2.15 21:29

Napada me ze to muze psychicke. Panicka porucha nebo uzkosti. Spatne dychani muze byt jednim z priznaku. Nedeje se ve tvem zivote neco zasadniho? Nejake zvraty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
17.2.15 21:30

Prave ze vubec :( ale je fakt ze jsem se bala a bojim aby me to zas dneska v noci nechytlo :( ale vcera to bylo zniceho nic @Nikolacek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
17.2.15 21:39

@kajuska001 On to potom muze byt zacarovany kruh, ze jak se bojis, ze to prijde, tak si to vlastne vyvolas. Psychika je mocna carodejka, vim o tom sve prave kvuli te panicke poruse. Objevila se mi v dobe, kdy problemy uz nebyly, ale predtim nekolik let bylo krusnych. Takze to prislo se zpozdenim. Nemuze to u tebe byt podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.2.15 21:45

Protože tu barvu máš pořád na hlavě, stačí, aby sis umyla vlasy, nebo se poškrábala…dostane se to do krve a záchvat je tu. A nebo jsi přišla do styku s látkou, na kterou jsi alergická v nějaké jiné formě-v barvách je tolik chemikálií a najdeš je ve spoustě dalších věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.15 08:43

@BaMaK tim umytim to nebude ne? umyvam si kazdy den a udelalo mi to az predevcirem..prvni obarveni bylo 1.unora pak uz nic…pak 12 test na ruku te barvy a jinak nic..a predevcirem z niceho nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.15 08:45

@Nikolacek noo mozny je vsechno :-( je fakt ze sem se vcera bala aby to neprislo.jak predevcirem a najednou uz mi tak bylo zas..ale pak jsem se z toho dostala asi fakt diky psychice :-( ale zadne problemy a starosti nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
18.2.15 12:15

@kajuska001 Ne vždy to musí být z psychických problémů nebo z problémů třeba v rodině, spouštěčem může být cokoli. Pohledej v diskuzích nebo na netu něco k té panické poruše a úzkostem, třeba ti to pomůže. Já když vždy cítila, že to na mě jde, snažila jsem se to rozdýchat. Dobré je hluboké dýchání do břicha a samozřejmě na to nemyslet, i když to se lehce řekne. Držím palce, ať to brzy přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.15 12:33

@Nikolacek dekuju moc pokusim se :-) i vcera jsem to zkousela rozdychat a celkem to pomohlo ;-) dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.15 12:43

@Nikolacek doktorka na alergolorii mi dala aj knizecku na cviceni na plice na dychaci cesty jakesi cviky tak uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.15 12:48

A jeste me boli na dotek na hrudi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
18.2.15 13:50

@kajuska001 Tak to bude něčím jiným :think: a ta barva to je „podpořila“, nebo to je shoda okolností. Taky se mohla „přiotrávit“ těmi výpary a pak to má podobný průběh jako alergie. Sliznice v průduškách je poškozená, citlivá na jakékoliv dráždění a trvá to i několik týdnů, než se obnoví a potíže ustoupí. Těžko říct, možností je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
18.2.15 14:06

@BaMaK noo tedkom jsem si poradne precetla papir od doktorky a mam aai hypokalemii..nizky obsah drasliku v krvi..dala mi magnesium lacticum a mam jit hrozny a banany :-( prej je to dost nebezpecny a ta dusnost a vsechny priznaky tomu odpovidaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
19.2.15 07:28

@kajuska001 Hypokalemie je sice nebezpečná, ale pokud jsi dostala magnesium, tak je to zvláštní-tam žádný draslík není. Není to hypomagnesemie? Na hypokalemii jsou tablety KCL. A nebo máš jen lehce snížený draslík-což může být i třeba jen při menstruaci-a to zas až tak nebezpečné není, samozřejmě je dobré ho dodat zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
19.2.15 08:43

@BaMaK magnesium mi dala pro to aby se ten draslik v krvi drzel ktery musim bohuzrl doplnovat bananama :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek