Co nejšetrnějšího na praní pro dítě?

56300
7.2.15 18:46

Co nejšetrnějšího na praní pro dítě?

Ahoj, potřebovala bych radu.

Můžete mi doporučit nějaký prací prášek běžně dostupný, který je co nejšetrnější k pokožce, ale vypere i skvrny?

U dcerky už dlouho řešíme zvýšenou svědivost kůže, máme před testy na alergie, napadlo mě, jestli to třeba nedělá prací prášek :think: Peru ve formilu už dlouho, nikomu to problém nedělá :nevim: Napadlo mě ho změnit, ale co místo toho? Je mi jasné, že chemii se asi úplně nevyhnu, ale co používáte třeba pro děti s exemy?

Děkuji za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21622
7.2.15 18:48

Persil sensitive. Prala jsem v nem hodne dloujo cele rodine, protoze mel pronlem s kuzi i manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 18:50

Taky teď zkouším persil sensitive, přecházím na něj z lovely sensitiv a pere líp. Jiné prášky jsem nesnesla, a i u toho persilu si teď nejsem jistá. A aviváže taky jen sensitive pro miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.2.15 18:54

@Moise Používala jsem DM dětský prášek - zaručeně bez chuti s a bez vůně, takže pro mě ideální. Plus vynechat aviváž, nebo max. nějakou sensitive (mě vyhovuje Silan).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
7.2.15 18:57

Když malej úplně malej, tak jsem používala Baby love, asi od roka (už se nepamatuji), používám Persil sensitive a naprostá spokojenost.

Malej měl do 9 m ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.15 19:01

Winni's eco natura :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
7.2.15 19:01

Holky ten Persil sensitive myslíte prášek nebo gel? :think: Já už teď používám na praní jen gely a ty mi celkově přijdou šetrnější. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 19:05

@lovesmile Až se malá narodí, budu prát radši v gelu. Teď mám problémy s pračkou, že mi kolikrát špatně ten prášek vypláchne, budem kupovat novou, ale stejně radši půjdu do těch gelových prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
7.2.15 19:07

Rozhodně Ecover Zero, mají v DM. Persil sensitive má optické zjasňovače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.2.15 19:11

@Moise Frosch Hypoalergenní prací gel na kojenecké prádlo. Máš na pračce navíc nastavené máchání a více vody při máchání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
7.2.15 19:14

Já si prášek dělám je to teda gel dám vařit 5 litrů vody a nastrouham 12.5 dkg jádrového a 12,5dkg žlučového mýdla naliju na to půlku vařící vody pak do toho nasypu 12,5 dkg krystalické sody a zbytek té vařící vody zamycham a necham zhubnout do každé pračky dám 1 kelímek, když je nějaká skvrna tak to pořádně potru mýdlem a dam vyprat, pere to perfektně a používám to už dlouho 100 pro bez fosfátů a alergenů vyzkousej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
7.2.15 19:16
@lovesmile píše:
Holky ten Persil sensitive myslíte prášek nebo gel? :think: Já už teď používám na praní jen gely a ty mi celkově přijdou šetrnější. :nevim:

prášek, gel nevím :nevim: Mě totiž zase některé gely tak skvělé nepřipadají, byť se to o nich obecně říká. Jinak jsem také háklivá a ten prášekPpersil sensitive snáším také velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
7.2.15 19:17

Jo a vůbec nepoužívám aviváže, pouze na bytový textil, tj. to, co nepřijde do styku s pokožkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
7.2.15 19:19

@LadyLada Tak já jsem byla zatím se všema gelama spokojená. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
7.2.15 19:21

Proč avivàž ne je to sajrajt bo co?