Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych radu.
Můžete mi doporučit nějaký prací prášek běžně dostupný, který je co nejšetrnější k pokožce, ale vypere i skvrny?
U dcerky už dlouho řešíme zvýšenou svědivost kůže, máme před testy na alergie, napadlo mě, jestli to třeba nedělá prací prášek
Peru ve formilu už dlouho, nikomu to problém nedělá
Napadlo mě ho změnit, ale co místo toho? Je mi jasné, že chemii se asi úplně nevyhnu, ale co používáte třeba pro děti s exemy?
Děkuji za tipy ![]()
Persil sensitive. Prala jsem v nem hodne dloujo cele rodine, protoze mel pronlem s kuzi i manzel.
Taky teď zkouším persil sensitive, přecházím na něj z lovely sensitiv a pere líp. Jiné prášky jsem nesnesla, a i u toho persilu si teď nejsem jistá. A aviváže taky jen sensitive pro miminka.
@Moise Používala jsem DM dětský prášek - zaručeně bez chuti s a bez vůně, takže pro mě ideální. Plus vynechat aviváž, nebo max. nějakou sensitive (mě vyhovuje Silan).
Když malej úplně malej, tak jsem používala Baby love, asi od roka (už se nepamatuji), používám Persil sensitive a naprostá spokojenost.
Malej měl do 9 m ekzém.
Holky ten Persil sensitive myslíte prášek nebo gel?
Já už teď používám na praní jen gely a ty mi celkově přijdou šetrnější. ![]()
@lovesmile Až se malá narodí, budu prát radši v gelu. Teď mám problémy s pračkou, že mi kolikrát špatně ten prášek vypláchne, budem kupovat novou, ale stejně radši půjdu do těch gelových prášků.
Rozhodně Ecover Zero, mají v DM. Persil sensitive má optické zjasňovače.
@Moise Frosch Hypoalergenní prací gel na kojenecké prádlo. Máš na pračce navíc nastavené máchání a více vody při máchání?
Já si prášek dělám je to teda gel dám vařit 5 litrů vody a nastrouham 12.5 dkg jádrového a 12,5dkg žlučového mýdla naliju na to půlku vařící vody pak do toho nasypu 12,5 dkg krystalické sody a zbytek té vařící vody zamycham a necham zhubnout do každé pračky dám 1 kelímek, když je nějaká skvrna tak to pořádně potru mýdlem a dam vyprat, pere to perfektně a používám to už dlouho 100 pro bez fosfátů a alergenů vyzkousej ![]()
@lovesmile píše:
Holky ten Persil sensitive myslíte prášek nebo gel?Já už teď používám na praní jen gely a ty mi celkově přijdou šetrnější.
prášek, gel nevím
Mě totiž zase některé gely tak skvělé nepřipadají, byť se to o nich obecně říká. Jinak jsem také háklivá a ten prášekPpersil sensitive snáším také velmi dobře.
Jo a vůbec nepoužívám aviváže, pouze na bytový textil, tj. to, co nepřijde do styku s pokožkou.