Vrací se mi atopický ekzém?

2801
3.2.15 18:40

Vrací se mi atopický ekzém?

Ahoj holky,

během posledních cca dvou měsíců se mi po těle udělaly malé červené flicky, kůže je v těchto místech suchá, jdou vidět jakoby „šupinky“ suché kůže, většinu času nesvědí. Nejdříve se mi udělaly u podpaží, nyní je mám na předloktí a v koleních jamkách a na krku. Neni to nějak rozsáhlé, každy ten flíček ma 1-1,5 cm. Než se mi začaly dělat tak mi často zrudla nějaká část těla a udělaly se mi tam takové velké pupinky, které vždy zmizely.
Jako dítě jsem měla atopický ekzém, mohl se mi začít vracet? Nemáte někdo zkusenosti? Přes víkend se mi to rozrostlo hodně na více míst, k doktorovi se připadne dostanu až příští týden.

Děkuji Vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
3.2.15 18:49

To víš, že může. Já měla cca 7 let klid a pak to zase začalo. Reakce na syrové brambory a syrová kuřata. A potmom v těhotenství. Opět po letech. To jsem skončila ve špiále. Objednej se na kožní, moje dcera měla roky klid, ted je obsypaná neskutečně, čekáme na termín jak na smilování boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13476
3.2.15 18:55

Může se vrátit. Já ho měla jako malé dítě a pak se mi vrátil asi v 18 letech a teď se mi občas objevuje. V těhotenství docela trpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
3.2.15 19:00

Jééé, tak to vypadá úplně stejně jako u mojí dcery. Měla atopický ekzém cca do roka a půl. Skoro 3 roky byl naprostý klid a teď nedávno se jí objevila taková místa různě po těle. Bohužel se to zhoršuje :( Když jsem ji objednávala na alergologii, tak sestřička říkala, že se to většinou po nějaké době vrací. Takže taky netrpělivě čekáme na termín - až v květnu :zed: Pokud ti v dětství na ekzém něco zabíralo (něco běžně dostupného, abys nemusela čekat na doktora), tak to aplikuj a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6199
3.2.15 19:03

Ach jo, take se mi asi po letech vratil, ted v tehotenstvi. Mam to uz aspon 2 mesice na predlokti, uz vypadalo, ze to zmizi, ale nezmizelo. :nevim: jeste to mam kolem oci, pak na tvarich vzdy po zvraceni…no asi se take musim konecne objednat na kozni. :nevim:
@berry4 muzu se zeptat, jak moc jsi to mela vazne, ze jsi i skoncila ve spitale 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.2.15 19:08

@Catalya byla jsem malá, ale pamatuji si, ze mamka všechno moje oblečeni prala v jelennim mýdle a používala ho snad na mě, tak ho snad seženu :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.2.15 19:09

@Lenick taky ti chvíli vypadalo ze mi zmizí, ale dnes jsem v praci koukala a akorát se mi to udělalo víc :-( Achjo.. Docela sítě mě vyděsily s tou čekací dobou na kožní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.2.15 19:12

@Lenick no nakonec mi vylítl opar na puse, ten se rozšiřoval, kožní mi diagnostikovala špatnou mast, takže byl krom oparu AE a ještě alergická reakce na mast. Ležela jsem 14 dní s tím, že až se mi to dostalo i do očí, konsilium zakročilo a nasadilo Herpesin.
V těhotenství se nesmí.
Dcerka se rovnou narodila s AE, přenesl se krevní cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.2.15 19:15

Nepožívat aviváž, dávat do posledního máchání trochu octa, každpodádně @PepiKo to fakt vypadá na Ae. Já už mám dceru objednanou 14 dní, předvčírem jsem ze zoufalství nasadila kortikoidy, nic nezabíralo. Holku mám osypanou po celém těle po nohy. A to je jí 16…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6199
3.2.15 19:24

@berry4 diky za odpoved. Jsem blba, nejak mi nedoslo, ze muzu ohrozit, resp nakazit i miminko. Rano hned volam na kozni, diky za nakopnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.2.15 19:31

@Lenick ale tak já jsem byla už 30 tt. V začátku neměj strach, ale jde o hormonální změny, bude tě to asi trápit celou dobu, nezanedbej to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6199
3.2.15 20:03

@berry4 uz nezanedbam, dik, a jsem uz 25tt  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
4.2.15 08:43
@PepiKo píše:
@Catalya byla jsem malá, ale pamatuji si, ze mamka všechno moje oblečeni prala v jelennim mýdle a používala ho snad na mě, tak ho snad seženu :-/

Já jsem malou mazala domácím vepřovým sádlem (na radu alergologa) a to jediné ji zabíralo, ještě v kombinaci s Excipialem. Není to sice žádné terno s ohledem na vůni, ale pokud ji to má zase pomoct…Uvidíš, co ti to udělá po porodu a 6nedělí. Třeba se to pak zase zklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek