Dechové potíže - sípání jako projev ABKM

Anonymní
28.1.15 20:19

Dechové potíže-sípání jako projev ABKM

Prosím o radu ty co mají nějakou zkušenost s ABKM. Mám sedmiměsíčního syna, který byl od narození na UM-Hipp, po asi měsíci měl hlen a krev ve stolici (asi 3×), dostali jsme na pohotovosti NAC, který měl ale asi jen tři dny, měl po tom velké průjmy, takže nasazen Neocate. Po dvou měsících mu byla po tolerančním testu v nemocnici nasazena Beba al 110, tu má doposud, ale už delší dobu sleduju, že když je na břiše, pase koně nebo se teď plazí, tak se jakoby zadýchá, při výdechu sípe, myslíte, že to může být projev alergie? Někdy to dělala i když jsem ho nosila v poloze jakoby na odbrknutí. Stolice v pořádku, exém taky žádný. Na gastru nám bylo řečeno, že máme zkusit nějaké normální UM a když jsem zmínila to sípání, tak dr to nějak přešla, nedávala to do souvislosti s alergií, říkala, že alergii na bkm nemá, protože v bebě al 110 bílkovina je, není tam laktoza..díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
28.1.15 20:29
@Anonymní píše:
Prosím o radu ty co mají nějakou zkušenost s ABKM. Mám sedmiměsíčního syna, který byl od narození na UM-Hipp, po asi měsíci měl hlen a krev ve stolici (asi 3×), dostali jsme na pohotovosti NAC, který měl ale asi jen tři dny, měl po tom velké průjmy, takže nasazen Neocate. Po dvou měsících mu byla po tolerančním testu v nemocnici nasazena Beba al 110, tu má doposud, ale už delší dobu sleduju, že když je na břiše, pase koně nebo se teď plazí, tak se jakoby zadýchá, při výdechu sípe, myslíte, že to může být projev alergie? Někdy to dělala i když jsem ho nosila v poloze jakoby na odbrknutí. Stolice v pořádku, exém taky žádný. Na gastru nám bylo řečeno, že máme zkusit nějaké normální UM a když jsem zmínila to sípání, tak dr to nějak přešla, nedávala to do souvislosti s alergií, říkala, že alergii na bkm nemá, protože v bebě al 110 bílkovina je, není tam laktoza..díky za rady

Nemohlo by to být astma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.15 20:36

No nevím. Doufám, že ne. Nechápu kde by k tomu přišel. Já jsem to zmiňovala na gastru, u dětské a i na ORl a všichni dr jsou v klidu…

• Citovat
  • Upravit
10141
28.1.15 20:36

Zkus to dýchání řešit spíš na alergologii. Pokud po tom bezlaktózovém mléku nemá zažívací problémy, tak vám pomůžou spíš tam, tam také mohou napsat Neocate. A po tom Neocatu žádné problémy neměl? Přišlo to až s tou Bebou? Nebo s byl nějaký čas v pořádku a přidalo se to časem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.1.15 20:46
@Anonymní píše:
No nevím. Doufám, že ne. Nechápu kde by k tomu přišel. Já jsem to zmiňovala na gastru, u dětské a i na ORl a všichni dr jsou v klidu

Tohle je těžké, oni to dítě v tu chvíli nevidí a neví jak moc to miminko a následně tebe trápí. To musíš zhodnotit ty. Já myslím, že tohle je třeba s pediatrem řešit opakovaně, pokud myslíš, že je to potřeba. Pak dostat doporučení k odborníkovi, který dítěti pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
28.1.15 21:12

Může být. U mého syna byly příznaky ABKM: hlen ve stolici, zelená stolice, časté ublinkávání, celkové neprospívání a právě velké zahlenění horních cest dýchacích a sípání (naše pediatrička nás vítá slovy: „Á, pan Sípálek!“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.15 21:15
@opinka píše:
Může být. U mého syna byly příznaky ABKM: hlen ve stolici, zelená stolice, časté ublinkávání, celkové neprospívání a právě velké zahlenění horních cest dýchacích a sípání (naše pediatrička nás vítá slovy: „Á, pan Sípálek!“).

A sípal kdy? Když byl v klidu nebo při aktivitě?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.15 21:17
@meduzza píše:
Zkus to dýchání řešit spíš na alergologii. Pokud po tom bezlaktózovém mléku nemá zažívací problémy, tak vám pomůžou spíš tam, tam také mohou napsat Neocate. A po tom Neocatu žádné problémy neměl? Přišlo to až s tou Bebou? Nebo s byl nějaký čas v pořádku a přidalo se to časem?

Bohužel přesně nevím. Myslím, že s bebou to bylo ze začátku v pohodě a začalo to až později. Začal trávit i více času na břiše, více se hýbat. Když měl Neocate, tak byl ještě více ležící na zádech..No mám z toho nervy. V rodině žádné alergie astma, takže to snad není možné… :-(

• Citovat
  • Upravit
5372
28.1.15 21:26
@Anonymní píše:
A sípal kdy? Když byl v klidu nebo při aktivitě?

Vlastně ani nevím. Mám pocit, že sípal skoro pořád :roll:. Jen až tvrdě usnul, tak sípat přestal.
Má 8 měsíců a je kojený, já jsem na bezmléčné dietě, takže je to trochu jiná situace. Občas ho zkouším „zatížit“, dám si něco mléčného a pozoruju, co to s ním dělá.
Není možné, že i tvůj syn třeba začal sípat po té Bebě skoro hned, ale víc to jde slyšet až při námaze na bříšku? Že sis toho třeba jen nevšimla hned, protože když ležel jen na zádech, tak to nebylo tak markantní?
Mě napadlo, že by to mohl mít z té Beby nebo třeba je to alergická reakce na nějakou zeleninu v příkrmu, jestli už přikrmuješ.
Třeba má jen mírnější formu alergie na BKM, takže tu lehce upravenou Bebu snese, nemá zažívací potíže, ale projeví se to právě tím syčením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.15 22:07

Já normálně fakt nevím. Manžel mi teď tvrdí, že sípal už jak měl Neocate, taky máme pocit, že sípal pořád..ale pořád od té doby co byl na bříšku, pasl koně, namáhal se, příp. jak jsem ho někdy měla opřeného o rameno. Nebylo to pořád, chvílema a nebylo to, že by se dusil. Řešila jsem to s dr a ta říkala, že děti ještě nemají pořádně vyvinuté ty dýchací cesty, že různě chrčí a sípají, tak jsem dr věřila, ale teď nevím jestli to nemám zase řešit. Teď se mi zdá, že je to rozhodně méně často, než jak to dělával dříve. S příkrmy to určitě souvislost podle mě nemá, to dělal ještě před zavedením příkrmu..
Ale to si taky říkám jestli třeba nemá mírnější formu, že se to projevuje pouze takto. Možná zkusím zavolat na alergologii jestli bude někdo ochotný se se mnou bavit..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek