Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, mam trosku divny problem a proto bych byla rada, kdyby mi nekdo poradil nebo mozna spis rekl, ze to ma taky:-)
Zhruba dva mesice mam problem s alkoholem. Teda, ne ze bych byla alkoholicka:-), ale jakmile si dam byt dve deci vina nebo dve piva, dostanu v prubehu noci brutalni migrenu, rano mam kocovinu jak zamlada
Mojí mamince se udělala alergie asi v 35 letech, po vínu jí vyskakovala vyrážka na čele. Nechala si narůst ofinu ![]()
Nebereš nějaké léky, na který se nesmí alko..či nejedla si něco před tím..např. hodně česneku něco co se nesnese s alkem a nebo je to jen v nekvalitní alkoholu ![]()
No jasne, ze nebudu parit jak zamlada:-) ale ta reakce me desi. Napadla me jatra, tam se alkohol odbourava..
@Black Cat ja se jednoho dne proste vzbudila s kocovinou a tu lecim cely. dalsi den. Mam bolesti hlavy i kdyz piju trochu. Uz vecer to vzdy zacina. A u me to bylo ze dne na den.
No alergie na alkohol doopravdy existuje a jedna známá to ma potvrzené od doktora. Nemůže alkohol ani v cukroví ( nepecenem ). Já si vždycky dělám srandu, ze mám alergii taky, protože se mi po alkoholu vždy ucpe nos a nemůžu dýchat ![]()
@mayerka píše:
Mojí mamince se udělala alergie asi v 35 letech, po vínu jí vyskakovala vyrážka na čele. Nechala si narůst ofinu
@valina1 píše:
@Black Cat ja se jednoho dne proste vzbudila s kocovinou a tu lecim cely. dalsi den. Mam bolesti hlavy i kdyz piju trochu. Uz vecer to vzdy zacina. A u me to bylo ze dne na den.
Hmm ja to mam podobne. Tak uz asi nikdy nezaparim
@valina1 No ja mam trebas problem s levnejsimi viny… me tam proste vadi ten siricitan. Ono je to asi v kazdem vine, ale po tech kvalitnejsich mi nikdy nic neni a jakmile je to nejaka brecka, tak si dam opravdu taky jen ty 2dcl a je mi z toho proste divne.
@mayerka píše:
Mojí mamince se udělala alergie asi v 35 letech, po vínu jí vyskakovala vyrážka na čele. Nechala si narůst ofinu
Tohle je dobrý, to mě dostalo…
![]()
Mně při pití vadí, když se nehýbu. Jak se sedí v hospodě, tak mi stačí necelé dvě sklenky vína a jakmile se zvednu, začne se mi všechno motat, potom i když zase sedím. Když jsme třeba na plese, tak toho můžu vypít o hodně víc.
Myslím si, že je to taky tím, kolik toho člověk sní, co sní, jak je odpočatý,…nezačala si třeba držet nějakou dietu ty poslední dva měsíce?
No bacha, já měla alergii na víno v pubertě a rané dospělosti
Jsem si dala novoroční přípitek a za 5 minut jsem byla rudá jak uvařenej krab, opuchlej obličej, vypadala jsem strašně. Musela jsem si pokaždé vzít kalcium a pak to přešlo. Doteď se mi to občas stane po levnějších vínech, hlavně teda červených. Ale jen málokdy teda. Tehdy jsem víno prostě nepila a panákovala, to mi totiž nic nedělalo
Ale asi to byla alergická reakce na nějakou složku v tom vínu a ne přímo na alkohol. Dnes už dobrý, víno piju a nic mi to nedělá, kocovinu mám teda taky dřív než kdysi a léčím se z ní dýl, joooo, stárnem ![]()
@mayerka píše:
Tak teď jsem se fakt zasmála.
![]()
@MartaG LAergiena alkohol (etanol) opravdu neexistuje-na to je to příliš malá molekula. Můžeš mít alergii na jiné látky obsažené ve víně a pivu, ale spíš bych čekala zarudnutí, rýmu, kýchání…obecně alkohol roztahuje cévy a proto u lidí vyvolává migreny-ale pokud to vzniklo takto náhle a v tomto věku, raději bych zašla kneurologovi-minimálně ti na tu migrenu něco napíše.