Alergie na alkohol?

32
22.1.15 14:09

Alergie na alkohol?

Zdravim, mam trosku divny problem a proto bych byla rada, kdyby mi nekdo poradil nebo mozna spis rekl, ze to ma taky:-)
Zhruba dva mesice mam problem s alkoholem. Teda, ne ze bych byla alkoholicka:-), ale jakmile si dam byt dve deci vina nebo dve piva, dostanu v prubehu noci brutalni migrenu, rano mam kocovinu jak zamlada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
22.1.15 14:13

Starnes..taky mam ten problem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.1.15 14:16

Tak ale za dva mesice snad tak naaaahle nezestarla ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
22.1.15 14:17

Mojí mamince se udělala alergie asi v 35 letech, po vínu jí vyskakovala vyrážka na čele. Nechala si narůst ofinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
22.1.15 14:17

Nebereš nějaké léky, na který se nesmí alko..či nejedla si něco před tím..např. hodně česneku něco co se nesnese s alkem a nebo je to jen v nekvalitní alkoholu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.1.15 14:18

No jasne, ze nebudu parit jak zamlada:-) ale ta reakce me desi. Napadla me jatra, tam se alkohol odbourava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130

@Black Cat ja se jednoho dne proste vzbudila s kocovinou a tu lecim cely. dalsi den. Mam bolesti hlavy i kdyz piju trochu. Uz vecer to vzdy zacina. A u me to bylo ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

No alergie na alkohol doopravdy existuje a jedna známá to ma potvrzené od doktora. Nemůže alkohol ani v cukroví ( nepecenem ). Já si vždycky dělám srandu, ze mám alergii taky, protože se mi po alkoholu vždy ucpe nos a nemůžu dýchat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.1.15 14:19
@mayerka píše:
Mojí mamince se udělala alergie asi v 35 letech, po vínu jí vyskakovala vyrážka na čele. Nechala si narůst ofinu :lol:
:-) tak ja si necham narust novy jatra
Nic neberu, zadne leky. Jinak jsem zdrava, nic me netrapi. Cesnek nejim.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.1.15 14:20
@valina1 píše:
@Black Cat ja se jednoho dne proste vzbudila s kocovinou a tu lecim cely. dalsi den. Mam bolesti hlavy i kdyz piju trochu. Uz vecer to vzdy zacina. A u me to bylo ze dne na den.

Hmm ja to mam podobne. Tak uz asi nikdy nezaparim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.1.15 14:21

@valina1 No ja mam trebas problem s levnejsimi viny… me tam proste vadi ten siricitan. Ono je to asi v kazdem vine, ale po tech kvalitnejsich mi nikdy nic neni a jakmile je to nejaka brecka, tak si dam opravdu taky jen ty 2dcl a je mi z toho proste divne.

@mayerka píše:
Mojí mamince se udělala alergie asi v 35 letech, po vínu jí vyskakovala vyrážka na čele. Nechala si narůst ofinu :lol:

Tohle je dobrý, to mě dostalo… :palec: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
22.1.15 14:26

Mně při pití vadí, když se nehýbu. Jak se sedí v hospodě, tak mi stačí necelé dvě sklenky vína a jakmile se zvednu, začne se mi všechno motat, potom i když zase sedím. Když jsme třeba na plese, tak toho můžu vypít o hodně víc.
Myslím si, že je to taky tím, kolik toho člověk sní, co sní, jak je odpočatý,…nezačala si třeba držet nějakou dietu ty poslední dva měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.1.15 14:34

No bacha, já měla alergii na víno v pubertě a rané dospělosti :) Jsem si dala novoroční přípitek a za 5 minut jsem byla rudá jak uvařenej krab, opuchlej obličej, vypadala jsem strašně. Musela jsem si pokaždé vzít kalcium a pak to přešlo. Doteď se mi to občas stane po levnějších vínech, hlavně teda červených. Ale jen málokdy teda. Tehdy jsem víno prostě nepila a panákovala, to mi totiž nic nedělalo :mrgreen: Ale asi to byla alergická reakce na nějakou složku v tom vínu a ne přímo na alkohol. Dnes už dobrý, víno piju a nic mi to nedělá, kocovinu mám teda taky dřív než kdysi a léčím se z ní dýl, joooo, stárnem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
22.1.15 14:34
@mayerka píše:

Tak teď jsem se fakt zasmála. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.1.15 14:37

@MartaG LAergiena alkohol (etanol) opravdu neexistuje-na to je to příliš malá molekula. Můžeš mít alergii na jiné látky obsažené ve víně a pivu, ale spíš bych čekala zarudnutí, rýmu, kýchání…obecně alkohol roztahuje cévy a proto u lidí vyvolává migreny-ale pokud to vzniklo takto náhle a v tomto věku, raději bych zašla kneurologovi-minimálně ti na tu migrenu něco napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek