Čím se odlíčit?

39
28.5.22 23:30

Čím se odlíčit?

Ahoj holky, od mala mám velmi suchou pleť, líčím se v podstatě každý všední den korektorem, pudrem, řasenkou a černými linkami na oči. Moc mi nevyhovuje odličovat se vatovými tampónky odličovacím mlékem. Obvykle zdělám tak 6 tampónků, než se povedou odlíčit linky. Kolikrát mi zbytky zůstávají v oku a já mám pak podrážděné oči, do kterých si musím kápnout. Proto se čím dál častěji obracím na obyčejné mýdlo, které si pohodlně rozmažu dlaněmi. Vím, že je to nezdravé, suché pleti to neprospívá, i když použiji potom krém. Proto se chci poradit, jestli některá nemáte zkušenost s odličovacím připravkem, který stačí nanést dlaněmi a omýt make up jako mýdlem, ale aby mi to neškodilo. Hlavně, abych odlíčila ty linky, které drží jak přibité :zed: :lol:… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
28.5.22 23:35

Ahoj, mam suchou atopickou pokožku a odličuji se odlicovacim serem od Renovality, je to olej a je super a pak dočistim růžovou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
28.5.22 23:38

Ja se perfektne odlicim vcetne vodeodolne rasenky pomoci Hydro boost cleanser water gel od Neutrogeny. A to mam velice cilivou pleť.

• Citovat
  • Upravit
2647
28.5.22 23:48

Mám též suchou pleť a na mokro mi teď vyhovuje odličovač od The Ordinary. Takové mlíčko, které se s vodou v dlaních změní na gel a tím se hezky odlíčí úplně vše. Ale stejně nejvíc dávám přednost micelárce a tamponkům. Teď mám od Rituals a ta je top. Sundá též vše a stačí čtyři tamponky bohatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.5.22 23:51

Na celou skincare používám jen ruce. Odlíčení 2 fazove, nejdřív olej, pak gel. Ráno hen gel. Funguje to skvěle, nikdy jsem neměla hezčí pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
28.5.22 23:52

Používám už léta micelární vodu pro suchou pleť z Lidlu a perfektně mi sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.22 01:14

Dvoufazovou od Ryor nebo mydlo na oblicej Alverde z DMka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2388
29.5.22 02:32

Já teda vidím problém v té lince, to se prostě odličuje blbě vším, taky jsem s tím dřív bojovala a přešla jsem na tužku. :nevim: Jinak já mám pleťové mýdlo a balzám (já mám teda konkrétně z Japonska, ale myslím, že to bude všude podobné a podobné produkty jsou k dispozici i tady), v zásadě to smyju při mytí a pak jen osuším. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
29.5.22 04:29

Nepouzivam zadne pripravky, jen cistou vodu. Tento pratelny tampon si s tim poradi (i s rasenkou, linky nenosim) https://makeup.cz/product/507259/ Prodava to i Gabriela Salvete. Ale pozor, jsou v nich velke rozdily (kvalita, pouzity material).
Nakonec plet umyju setrnou penou nebo gelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.5.22 04:57

Na suchou a citlivou pokožku používám k odlíčení micelárku Garnier skin naturals. Odlíčí perfektně vše a rychle.
Cokoliv dvoufázového s olejem mi vždycky způsobilo vyrážku a suchá místa na obličeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42406
29.5.22 05:19

Nikdy jsem neměla hezčí pleť, než když jsem byla po operaci v Bludově v lázních. Ta místní léčivá voda působila na mou pleť jak elixír mladí.
Shodou okolností a životních zvratů teď k ní mám trvalý přístup, takže si obličej umývám a čistím touto vodou, pak používám denní či noční krém, nic drahého. Občas hydratační masku z dm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
29.5.22 06:17

Oči nejlépe odlíčí dvoufázový odličovač, vezme řasenku i linky, na zbytek obličeje je ale mastný.
To jak tampónky akorát všechny přípravky nasávají do sebe mě taky štve, takže je nejdřív namočím, vyždímu a teprve na ty vlhké dávám odličovací mléko pro zbytek obličeje, stačí ho pak mnohem míň. I na oči, pokud mi dojde dvoufázový a odličuju mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.5.22 07:51

Základ je odličovací olej. Dáš na suchou pleť, rozmasíruješ, pak namočíš ruce a uděláš z toho jemné mlíčko. Smyješ a umyješ obličej mycí emulzí. V drogerii seženeš Sallos, Astrid, Balea, výborný olej dělala Nivea, ale přestali ho prodávat. Jestli chceš dražší tak Clinique nebo Haru Haru. Na suchou pleť bych nedávala mycí gel ani micelarku, výborné je mycí mléko od Mixy, je v růžové lahvičce. Jestli linky drží, použila bych po oleji dvoufázový odličovač očí, třeba taky tu Mixu a pak tu emulzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
29.5.22 07:52

Na oční linky to chce určitě odličovač s olejem. Případně zkusit jinou tužku na oči, mám jednu voděodolnou „fixu“ a jde dolů taky hodně blbě.
Momentálně používám obyč odličovač z Lidlu a jsem moc spokojená. Odlučuju s ním jen oči (tamponkem) a zbytek pleti ručně čisticími prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
29.5.22 07:59

Na odlíčení očí je super dvoufázový odličovač s olejem z chrpy od Yves Rocher. Vezme fakt všechno. Jinak já mám sušší pleť a nemůžu mít na odlíčení nic, co se musí umývat vodou. Super je jemné odličovací mléko od Mixy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí