Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky potřebuji poradit
když vyperu prádlo dávám persil v tabletách + aviváž prostě mi to prádlo smrdí
jako zkaženou vodou.Byl tu opravář a řekl mi že jsem měla shnilou vodu která se nevypustila trochu tam zůstala a když napouštěla pračka tak se tam ta zkažená voda dostala.Ted to každopádně je opravené, ale ráda bych buben vyčistila. Slyšela jsem že tam někdo dal savo je to možné? nebudu mít zničené prádlo až to po vyčistění dám vyprat?
Savo? Tak to jsem neslyšela, to bych se asi bála. Co zkusit ten ocet?
@lloren Dej další várku na vyprání bílé. Maximálně by ti to trochu vybělilo
Pak už si myslím bude pračka dostatečně propláchnutá.
Savo určitě možné je, já tedy dávám buď půl flašky octa na vyvářku nebo jsem včera dávala Larrin na vodní kámen asi čtvrt flašky (bože, ta pračka prokoukla) na 60 stupňů.
Holky zkusím ten ocet kolik ho tam mám dát a na jakou teplotu? moc děkuji ![]()
„Ocet, litr do bubnu a projet vyvářkou…“ tohle je hned na záčátku této původní diskuze.
Lepší než ocet je prý sáček kyseliny citronove + pustit pračku na vyvářku bez prádla
savo bych použila savo perex
pračku je nutné pravidelně pouštět na vyvářku
Taky potřebuju radu. byla jsem pryč a zapoměla jsem v pračce 4 dny ručníky. ty byly na vyhození a ještě k tomu pračka šílěně páchla- páchne. hlavně se mi zdá, že trošku chytla plíseň na té gumě. koupila jsem dnes nějaký čistič pračky. Ale po vyprání na 60 se podle mně vůbec nic nestalo. odhrnula jsem tu gumu násilím a bylo tam jakoby takové blátíčko trochu prostě asi jak zůstávala voda
vytřela jsem to hadrem do sucha. pračku běžně větrám. co mám udělat aby nesmrděla? Mám ocet, lije se to do bubnu a zapne na prázdno? ![]()
@oblacek No jasne, nalej to tam. Taky bych pripadne koupila Savo proti plisni a vyprala to naprazdno, pripadne s hadrem na podlahu, ktery taky hned prokoukne. Uklid ala 2v1 ![]()
Ty jo, koukám, že se může i savem? To mě nikdy nenapadlo. Díky za radu. Rozhodně vyzkouším ![]()
Pokud Savo, tak pustit naprázdno. Na smradlavé ručníky mi pomohlo je vyprat aspoň na 60 nebo 90 jeden cyklus jen s octem, druhý už normálně, aby se vypral ten octový smrad. Čistič pračky mi moc nepomohl a Savo mě tenkrát nenapadlo, pomohlo jen větrat a větrat ![]()
Se Savem to nemusíš pouštět naprázdno. Ale barevné by to samozřejmě!!! odbarvilo.
Jenže to je u bílého hadru na podlahu celkem fajn… Já mám teda takové ty návleky na mop.
@Black Cat píše:
Se Savem to nemusíš pouštět naprázdno. Ale barevné by to samozřejmě!!! odbarvilo.
Jenže to je u bílého hadru na podlahu celkem fajn… Já mám teda takové ty návleky na mop.
Jojo, ty tam strčím k tomu. I veškeré hadry na zem
![]()