Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Špageta No to jsi mě nepotěšila… A jakou konkrétně? Já teď vybírám novou pračku a mám favoritku právě AEG, s horním plněním… ![]()
@Špageta A zkoušela jsi to reklamovat? Ty jo, to mě děsí. Já myslela, že AEG už je docela kvalita… ![]()
@Špageta Možná bys mohla zkusit dezinfekci na prádlo…
Já to začala před časem používat v podstatě místo aviváže při praní na 40 st. A je to opět takové 2v1. Jednak to vydezinfikuje prádlo a jednak to působí i v pračce…
Já mám 22 let starou zděděnou „babičku“ Whirpoolku, už bych ji chtěla vyměnit, ale když slyším něco podobného, že prádlo smrdí apod… Tak si ji budu snad ještě chvíli hýčkat… ![]()
@Black Cat reklamace mě nenapadla… nejsem si jistá, jestli se na tohle vztahuje… každopádně jsem zahájila vlastní odsmraďovací akci. Někdo v jiné diskusi psal, že mu pomohla desinfekční aviváž od Sanytolu, takže jsem jí nasadila. Každopádně to nezhoršuje…
@Black Cat to je náhoda, zrovna jsem taky psala o té aviváži.
Já teď s láskou vzpomínám na starou Zanussku… Dlouhá léta sloužila bez problémů… obávám se, že tahle AEG takový držák nebude. Holt výrobci chtějí prodávat co nejvíc…
@Špageta No mě by zajímalo, jestli někdo neví, jak to funguje… Jestli po vyprání zůstává v pračce nějaká zbytková voda a ta tam třebas zahnívá… nebo je to třebas odtokovou hadicí?
Není tu nějaký chlap, který se v tom vyzná? ![]()
Pomineme-li vodní kámen, tak na konci praní nemůže zůstat v pračce nic jiného, než čisté prádlo. Jestli se nějakým způsobem špiní, tak špatně máchá. Výrobci se předhánějí v počtech plusů a úspoře vody. Praní téměř nasucho a blbé máchání je ale spíš cesta ke kožním nemocem než k úspoře. Jestliže se pračka špiní sama od sebe a smrdí, je potřeba máchání opakovat.
Ve všech automatických pračkách vždycky zůstávala v čerpadle voda a nikdy nehnila. Kromě nedostatečného máchání mne ještě napadá vadná funkce pračkového sifonu, přes který by se mohla dostat do pračky voda z kanalizace.
Příspěvek upraven 17.08.16 v 21:26
Mě opravář řekl, že stačí obyčejný ocet, min. na 60 stupnů vyprat
@JTom Takže po dokončení odstředění by měla pračka tu vodu ještě odčerpat pryč do odtoku? Nemůže být třebas problém v tom, že to neudělá? ![]()
Z principu uspořádání nemůže čerpadlo nikdy vyčerpat všechnu vodu. Čerpadlo je vždycky dole a výstup z odtokové hadice je nad maximální hladinou. Voda mezi čerpadlem a výtokem proto vždycky zůstane v pračce.
@Špageta píše: …každopádně jsem zahájila vlastní odsmraďovací akci.
Při nákupu nové pračky je nutné brát v úvahu, že počet plusů za áčkem označuje m. j. intenzitu smradu.
@Black Cat píše:
@JTom No a tak to odčerpá před praním?
Voda mezi čerpadlem a výtokem se nedá nikdy odčerpat. To je dané umístěním čerpadla a výtoku. Čerpadlo umí čerpat jen kapalinu, nikoli vzduch, který by mohl vodu vytlačit.
Za normálních okolností to ale ničemu nevadí. Naopak. Kdyby byla pračka suchá, prášek by se spláchl rovnou do čerpadla.
@JTom píše:
Při nákupu nové pračky je nutné brát v úvahu, že počet plusů za áčkem označuje m. j. intenzitu smradu.
No to mi vysvětli. Proč?
Jako kvůli tomu, že čím míň vody, tím víc smradu?