Čím vyčistit pračku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24798
24.1.12 08:38

Ocet, litr do bubnu a projet vyvářkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8078
24.1.12 08:45

Tak já dávám 3 litry octu na 90°c,hlavně bez předpírky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A čistím tak jednou za čtvrt roku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
24.1.12 09:07

ja jsem ji s litrem octu vcera nechala vyvarit na 90, ucpala jsem tim kamenem uplne filtr a ted trochu tece, tak nevim, zda to byl nejlepsi napad :?

• Citovat
  • Upravit
4200
24.1.12 09:12

No z mé zkušenosti radím litr octa a pokud je pračka hodně zanešená a máte tvrdou vodu, tak na 60 stupňů a to opakovat tak jednou za týden měsíc a pak jednou na 90 ;) Podle mě, kdybys to pustila hned na 90, tak se ti ta pračka (resp. filtr) rozbije. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
24.1.12 09:25

Já dávám litr octa a pouští na 60 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.1.12 09:41

Ale nezapomeň taky poslupně čistit filtr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
24.1.12 10:50

Z mé zkušenosti taky stačí octem projet na těch 60°. Máme hodně tvrdou vodu, tak ho přidávám i do praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.1.12 11:37
Bayuska píše:
Z mé zkušenosti taky stačí octem projet na těch 60°. Máme hodně tvrdou vodu, tak ho přidávám i do praní.

A k prášku nebo k aviváži. A kolik? Fakt to pak nesmrdí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.1.12 11:54
CokeLady píše:
danyk píše:
Bayuska píše:
Z mé zkušenosti taky stačí octem projet na těch 60°. Máme hodně tvrdou vodu, tak ho přidávám i do praní.
A k prášku nebo k aviváži. A kolik? Fakt to pak nesmrdí?
nesmrdí, ocet funguje jako změkčovadlo, někdo ho tudíž dává místo aviváže a prádlo voní práškem. vůbec se toho neboj. :pankac:

jj přesně - já ho dávám místo aviváže a to prádlo voní práškem a když máš možnost to dát pak ještě na čerstvý vzduch, je to lepší než tisíc aviváží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
24.1.12 12:50
CokeLady píše:
Oter píše:
Neumim, nevim… :think: :nevim: :nevim: kde je filtr? jak ho vyčistím? mám bokem plnící a přívot i odvod vody je speciální za pračkou… :think:

Bývá to v dolním rohu zepředu, taková nenápadná „dvířka“ a za nimi by měla být síťka. Teda my to tak u třech praček měli :think:.

A ten ocet dávám normálně k prášku, když peru ručníky a povlečení tak i místo aviváže. Já moc nemusím ty parfemované :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
24.1.12 13:20

Nám kdysi radil opravář praček, že nejlíp se vyčistí pračka, když dáš do přihrádky na prací prášek přibližně jednu kávovou lžičku prášku a zapneš pračku naprázdno na 90 stupňů. S octem nemám zkušenost, ale asi to taky zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
24.1.12 13:28
Oter píše:
No z mé zkušenosti radím litr octa a pokud je pračka hodně zanešená a máte tvrdou vodu, tak na 60 stupňů a to opakovat tak jednou za týden měsíc a pak jednou na 90 ;) Podle mě, kdybys to pustila hned na 90, tak se ti ta pračka (resp. filtr) rozbije. :nevim:

No asi jako u nas vcera :? Ale dnes jsem uz zase prala, a zatim nevypada, ze by neco vyteklo. Asi ji budu muset cistit casteji. Ten filtr byl poradne zaneseny :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
24.1.12 13:28

Mě u pračky dost odchází tělísko(opravář už u nás byl podruhý během půl roku) :roll: Teď mi řekl ať ji pustím na vyvvářku a místo prášku ať tam naleju ocet a ať to dělám 1× za 2měsíce, no tak za měsíc budu vyvářet ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.1.12 13:54
Bayuska píše:
CokeLady píše:
Oter píše:
Neumim, nevim… :think: :nevim: :nevim: kde je filtr? jak ho vyčistím? mám bokem plnící a přívot i odvod vody je speciální za pračkou… :think:
Bývá to v dolním rohu zepředu, taková nenápadná „dvířka“ a za nimi by měla být síťka. Teda my to tak u třech praček měli :think:.

Přesně ;) Měla bys mít dole v rohu většinou takový kolečko, to vyndáš a za tím je síťka s filtrem a to vyčistíš a vrátíš. Já jsem to u všech praček tak měla taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
24.1.12 22:42

Tak to máš pračku, kterou neznám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie