Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já už tedy vždy krvácela, když bylo diagnostikováno zamlklé těhotenství. Srdíčko přestalo bít. Revizi jsem nechtěla, protože jsme se chtěli hned znovu snažit. Šalvěj, pelyněk. Dva hrozně horké cervene svařáky, zacvičila jsem si nějaké angličáky, dala hodně horké vany. V noci to pak přišlo jako křeče do břicha a plod vyšel ven.
Jednou to vyšlo úplně a vše čisté, podruhé tam zůstaly nějaké zbytky a musela jsem na malou revizi, dočištení.
V obou případech jsem měla na pohotovosti skvělé doktorky, které souhlasily, že pokud už špiním, je velká šance, že si tělo poradí samo a ten večer si i poradilo.
Takhle to zní vše hrozně chladně, ale emočně to lehké nebylo, drželo mně to, že to zkusíme znovu.
Po potratu je výborný čaj z kontryhele, řebříčku, kokošky a mochny husí. Regeneruje to dělohu a srovnává hormony.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, nevěděla jsem, jak téma pojmenovat, protože bych toho chtěla probrat vic. Je tu někdo, kdo taky čeká na samovolný potrat? Revizi se chci vyhnout. Za týden mám jít ještě na kontrolní ultrazvuk, to bych měla být 9+4tt ale už před týdnem mi doktor říkal, že to na 90% neni prosperující těhotenství..v te době jsem byla 7+4tt (ovulaci vim přesně, kdy jsem mela). A nevidel srdíčko a rikal, ze gestacni vacek vyrostl jen o 5mm (sprsvne by mel cca o 14mm). Takze nejspis tehotenstvi zamlklo nekdy kolem 6+4tt. Rikal, ze tomu dame jeste dva týdny, pak mam jít na kontrolní ultrazvuk a pak se bude řešit, co dál ale ze nejspíš do te kontroly začnu krvácet. Byla jsem i na krni jako samoplátce a hcg mam nízké..Neco jsem si o tom cetla a na revizi jit nechci (samozřejmě ze kdz nebude na výběr, pujdu), ale nejraději bych, aby si s tim tělo poradilo samo. Koupila jsem si šalvěj a chci začít pít čaj. Je jeste nejaka bylinka, ktera,,přivolává,, samovolný potrat? A cim po potratu tělu pomoct, aby se dalo co nejdřív dokupy? Cetla jsem kontryhel na růst sliznice, jeste neco? Chtela bych o tom s někým pokecat..kdyz to reknu jak sobec, miminko bych chtela co nejdriv..mrzí me, ze tentokrat to nevyšlo ale asi to tak mělo byt. Proto se mi zda v tomhle ohledu revize strašně zdlouhavá, i kdyz samozřejmě vím, ze kdyz začnu krvácet sama, nemusi odejít vse a revizi stejně budu muset podstoupit. Ale chci udelat všechno pro to, abych nemusela