Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Před potratem maliník a šalvěj, až začneš krvácet tak červené víno a po potratu nebo revizi kontryhel a gynex.
@TeeeT Moc dekuji, prosim te, ten maliník a šalvěj urychli ten potrat?
@TeeeT popřípadě kdyby se stal zázrak a embryo vše dohnalo, mohu mu těmi čaji ublížit?
Také jsem nechtěla na revizi. Den před plánovanou revizí se mi rozjel SP. Pila jsem jenom čaj z kontryhele. Za dva týdny jsem šla na kontrolu, kde doktorka potvrdila, že se vše vyčistilo a dala mi zelenou k dalšímu snažení.
@Anonymní píše: Více
Samozřejmě, musíš počkat až po kontrole. Promiň, to jsem zapomněla zmínit.
Maliník i šalvěj podporují stahy dělohy. V průběhu těhotenství se nesmí používat. Az před porodem.
@Anonymní píše: Více
Kontryhel muzes taky používat rovnou s maliníkem, každopádně pak určitě po potratu v něm pokračuj
Super, moc dekuju. Takze dokud nebudu mit na 100procent potvrzene, ze tehotenstvi je u konce, tak nepit nic. Po potvrzeni a čekání na SP muzu pít maliník a šalvěj (popřípadě společně s kontryhelem) a po potratu pokračovat jen s kontryhelem a gynex na srovnaní a úpravu cyklu. Snad to chapu správně😄 a červené víno při krvácení je dobre na co prosim? ![]()
Jedna z babských rad - víno díky flavonoidům a resveratrolu zlepšuje krevní oběh, což může podpořit krvácení. Víno má „zahřívací účinek“, který stimuluje průtok krve do dělohy - můžeš si také sprchovat teplou vodou podbřišek.
Alkohol alkohol obecně uvolňuje hladké svaly, včetně dělohy, což může zintenzivnit krvácení - což potřebuješ aby odešlo vše. Vino navíc obsahuje i drobné množství železa.
To si teda poté určitě taky kup a doplň. Rovnou pak nasaď i listovku.
Každopádně držím palce, zázraky se někdy deji. ![]()
Mam za sebou ZT s revizi a přirozený SP. Nicméně moje roční dítě tu ted po mě hází lego, takže nestracej nadeji. Klidně mi napiš zprávu, kdyz budeš potřebovat.
@TeeeT moc ti dekuju za rozsáhlou odpověď. Červené víno doma mam v zásobě 😄 jelikož ho dostávám na různé příležitosti a ja mám radši bílé..tak červené mám odložené doma, tak ho aspoň využiju😃 super, čaje mám objednané a uvidíme, jak to vše půjde. I když bych moc ráda, aby bylo nakonec vše v pohodě, tak jsem realista a moc šanci tomu nedávám. Listovku jim normálně každý den, tu můžu brát i teď před potvrzením ze?
@TeeeT ja mam prave uz skoro dvouletou dcerku ale chtela jsem deti cca dva roky od sebe ale i kdyz dcerka byla na prvni pokus, druhe se delsi dobu nedařilo a kdyz uz jo, tak to nevypada vubec dobře
@TeeeT prosím, ještě jeden dotaz. Ten kontryhel..četla jsem, že může zrušit ovulaci, takže se má pít od menstruace po ovulaci, když mám nepravidelné cykly (cca 30-40 dni), můžu ho pít od začátku MS po dobu treba 2 týdnů?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, ráda bych si nechala poradit. Doma už máme dvouletou dcerku a necelý rok se snažíme o druhé mimčo (ale kvůli kojení mladší jsem měla nepravidelnou MS s delšími cykly). Nicméně se podařilo (po čtvrtém měsíci uz pravidelne MS), ale dřív než to začalo tak to skončilo. V 7+3 doktor zjistil, ze gestacni vacek se za dva týdny zvětšil jen o 5mm (ze 12mm na 17mm) a ze se sice objevil žloutkový váček a plod ale bohužel bez srdíčka. Ovulaci vim přesně, kdy jsem mela, takze neni mozne, aby tehotentvi bylo mladsi. Dal mi jeste dva týdny na kontrolní ultrazvuk ale upozornil me, ze nejspis do tech dvou tydnu zacnu krvácet. Mrzí mě to ale asi to tak měli byt..to jen pro zacatek. Nicméně se chci zeptat. Jsem nejspíš rozhodnuta, ze na revizi jit nechci, dokud to nebude nutne, chci nechat tělo se s tim vypořádat samo. A ted me zajímá, je neco, cim po potratu (nebo případně revizi) muzu pomoct tělu o další snahu o miminko? Doma mam jen kyselinu listovou, jsou i nejake další vitaminy? Popřípadě kdy jste se začali po ztrátě snažit o další mimčo vy? Dekuji