Časté zániky raného těhotenství

14.10.24 06:48

časté zániky raného těhotenství

Ahoj, nějak už nevím kudy kam. O dítě se snažíme přes 3 roky, letos mi byla potvrzena endometrióza. Mám za sebou na 100 % tři zaniklá těhotenství (2× po přirozeném početí a jedenkrát po IUI). Bazální teplotu měřím asi rok a půl. Včera před spaním jsem si projela záznamy teplot u těchto tří těhotenství, ty záznamy byly jako přes kopírák - 6. den po ovulaci pokles teploty (nidace), 5. den po nidaci další pokles teploty = ztráta. Když jsem byla u BT, tak jsem rovnou projela i ostatní měsíce, z toho mi vyplynulo, že jsem byla těhotná pravděpodobně už spoustukrát - vždy stejný scénář 6.-7. po ovulaci pokles teploty a poté 4.-6. den po domnělé nidaci ztráta… jsem z toho už zmatená a totálně na dně. Vypadá to, že za rok 2023 jsem byla těhotná celkem 8× a letos 4×. Je to vůbec možné? Může za to endometrióza nebo si máme nechat udělat genetiku?
Tu poslední ztrátu po IUI jsem hlásila v CAR, ale pan doktor tomu žádnou důležitost nepřikládal, předpokládám, že kvůli tomu, že těhotenství nebylo potvrzeno lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18598
14.10.24 07:05

@knihomolka8 je to blbost. Každé tělo funguje jinak a navíc já na sobě pokaždé těhotenství poznala. Domněnka nidace :roll: já mám třeba kluka z nidace 9/10 den a to jsem si jistá kvůli spineni. Holku taky až později 8/9 takže nějaký loveni duchu 8dpo je pro me úsměvné. Sama se rozhazujes ještě vic tímhle zkoumáním. Sama jsem byla tehotna 5× kdy mi to potvrdil doktor plus další 2 biochemka. Všechno vždy první měsíc. jsme zdraví, ale proste nějaká úplně blba shoda náhod. Chápu, ze to bolí a hledas důvody a naději, ale nějaký pocity kolikrát jsi byla podle měření tehotna a odstřelit se psychicky ještě víc to fakt nepomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.24 07:16
@hospodki píše: Více

Tak naději v tomhle opravdu nehledám, naopak, pokud to tak je, tak je to sakra hodně špatná zpráva. V těchhle třech případech testy byly jasně pozitivní (netřeba hledat duchy), jindy jsem netestovala. Když já se na to nikdy nesoustředila, příznaky byly, ale nedokázala jsem je odlišit od PMS, tak jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
14.10.24 07:28

Je mi líto, že máš teď takové starosti, ale z křivky bazalni teploty tehotenstvi před nějakým 14 dnem po oplodnění nejde poznat, tak se tím zbytečně netrap.

Já měřila BT několik let místo antikoncepce, a pokles nějaký pátý nebo šestý den jsem mela u dobré poloviny cyklů, je to fyziologický jev, a neznamená to nutně nidaci a pak ztrátu. Naopak vždycky, když jsem byla opravdu těhotná, tak pokles nebyl a teplota stoupala prudce bez výkyvh :nevim:

Sice to má každá žena trochu jinak, ale myslím, že i u tebe to nebylo tak, že bys potrácela každý cyklus. Moc držím palce, at to příště vyjde. V nějakém CAR už jste byli? Že by na tebe koukli, jestli je všechno tak, jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.24 07:34
@Teik310 píše: Více

děkuji :srdce:
ano, do CAR chodíme, máme za sebou 3× IUI (druhé se povedlo, ale zaniklo). Uvažuji právě nad genetikou, nepřijde mi normální, že už to potřetí zaniklo. První dvě ztráty jsem přikládala endometrióze a nedostatku progesteronu, ale progesteron jsem po IUI samozřejmě brala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
14.10.24 07:46
@knihomolka8 píše: Více

Tak jestli je do toho ještě endometrióza, tak to ty hodnoty BT vůbec můžou dost skákat.

Jestli jste v CAR, tak bych si určitě nechala udělat genetiku a imunologii. A pak na to nastoupit s pořádným arzenálem: progesteron, fraxiparin, a když by bylo potřeba, tak kortizol na imunitu. Ono se to chytne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.24 08:26
@Teik310 píše: Více

děkuji, poptám se svého lékaře :srdce:
já už to právě chtěla vzdát a přemýšlím, zda jít rovnou do IVF, ale v mém případě to má bohužel hodně rizik, tak se mi do toho vůbec nechce, tím spíš, když vidím, že otěhotnět můžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
14.10.24 08:46

@knihomolka8 nechodte vůbec do ivf, když nemáš genetiku a imunologii. Celkem se i divim, že tahle vyšetření ještě nemate, delaji se v každém caru v rámci všech těch vyšetřeních. Určitě si toto nech udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.24 08:59
@suzka1 píše: Více

Na začátku nám oběma brali krev, ale myslím, že tahle vyšetření nedělali. Doposud šlo vše bez injekcí, pouze před IUI Ovitrelle a po IUI jsem dostávala progesteron, tak možná to nepovažovali za podstatné.
Mimochodem jsem už v druhém CARu (u prvního proběhl jen první pohovor a ultrazvuk, bez zjišťování našeho zdravotního stavu a dalších testů a padlo rozhodnutí: jedině IVF, tak jsme vzali nohy na ramena), tady už pan doktor bere ohledy na mě, můj zdravotní stav, rizika, moje přání a mám v něj důvěru (to jsem nečekala, že u někoho najdu). Tady vyšetřili nás oba (krev u nás obou - seznam na tři stránky, ultrazvuk, průchodnost vejcovodů, spermiogram). Takže to s ním proberu a doufám, že to problém nebude, děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty