Čínský Merkur - máte někdo? Jak hodnotíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
10.11.13 21:49

"Čínský MERKUR" - máte někdo?

Dobrý večer, mám zase všetečný dotaz - už několikátý rok potkávám v předvánočním čase v obchodech čínské napodobeniny naší kovové stavebnice MERKUR. Chci se zeptat těch, co ji mají doma - jak ji hodnotíte? Co se zničí jako první a co naopak vydrží?
(Nějaký čas mně její nákup vrtá v hlavě - v minulosti totiž konstruktéři z Police nad Metují bojkotovali některé geometrické tvary…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
10.11.13 21:54

@Jura007 já myslím, že tady se maximálně dozvíš že je to jedovaté a nikdo by to nikdy dětem nekoupil :lol:
Jinak já ho u nich ještě neviděla :think: jak velký je finanční rozdíl mezi tím a originálem?

• Citovat
  • Upravit
4254
10.11.13 22:05

@K-Black Přišlo mi, že jsem teď něco zahlédla v Levných knihách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.11.13 22:06

Řeknu ti to takhle já pracovala pro firmu Braun, kompletovala jsem výrobek v české republice, pro německou firmu teda před 13ti lety jak je to teď nevím, materiál vozili z Německa do Čech a tady jsme vyráběli výrobky a v obchodě na výrobku co jsem vyráběla bylo made in China, tak si vyber, a to nebyla žádná napodobenina na těch krabicích to prostě bylo jak jsme to balili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.11.13 22:07

Čínský Merkur stojí zhruba třetinu. No a co jsem viděl v minulých letech vybalené kousky z krabic, tak mají horší pozinkování než co bývalo za mého dětství (tehdy byly „stříbrné“ kousky poniklované). Ale český Merkur je dneska taky zinkovaný - a taky jsou některé díly „potečené“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.11.13 22:10
@Oskárek píše:
@K-Black Přišlo mi, že jsem teď něco zahlédla v Levných knihách

Jo, to je ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.11.13 22:15

@Oskárek děkuju, to u nás máme, tak mrknu ;) prcek je ještě malý, ale muž nedávno o něm mluvil, tak bych ho koupila jemu.

@Jura007 co je to „potečené“? a cena dobrá, třetina originálu.

• Citovat
  • Upravit
7974
10.11.13 22:29

Koupila jsem to pro svou maličkost pro pobavení, jen takové mininautíčko. Podle očekávání kvalita nic moc, především umělohmotné díly (kolečka atd) občas vypadaly, že snad nelisujou ani ve stejné formě. Dost matiček patřilo do kategorie „pro úplně jiné šroubky“ a pár dílků do zobrazených modelů jsem nenešla vůbec. Ale jako sranda dobrý. Dítku coby první stavebnici tohodle typu bych to nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
10.11.13 22:30

Jo, příjemné překvapení bylo přiložené nářadí. To bylo celkem fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.11.13 22:30

Tak já taky pouze viděla. Doma ho nemám a ani bych nepořídila, proto že merkur byl má oblíbená hračka a myslím si teda že je dobrý podpořit jeho výrobu jako českého originálu nákupem originálu i když trochu dražšího. 8) Takže už jen s principu bych nekoupila i když si myslím že rozdíl v kvalitě nebude tak markantní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
10.11.13 23:13

Jo měli jsme taky, na to aby to dítko s nadšením smontovalo, chvíli si s tím pohrálo a pak s tím švihlo do kouta, je to dobrý :) Měli jsme nějakej vrtulník a vysokozdvižný vozík :).
Jak tu psal někdo.. některé matky měli trochu divné závity, ale zašroubovali jsme je trochu pod tlakem :D Jinak to šlo.. matroš docela pevný. Já u nich kupuju i lego :nevim: kluk si to postaví, následně rozebere a kostečky využije pro svou kreativní tvorbu. Alespoň mě nemrzí že rozebral garáž, auto, helikoptéru, kamion.. v řádech tisíců korun českých :cert:

Jinak ještě… na vyzkoušení zda to děko vůbec bude bavit je to dobrý. Náš mladej o to dále nejevil zájem :nevim: Takže ke koupi jiného, popř. oroginálního výrobku již nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.11.13 12:25

Tak mně ty „trochu divné závity“ nedaly spát :lol: a trochu jsem o nich přemýšlel… No, možné je to, že byly řezané už otupeným závitníkem nebo že došlo ke smíchání metrických závitů (používají se v Evropě, kromě Anglie a Irska) a závitů UNF, vyráběných podle amerických norem (používá je zbytek světa). V Číně by mě nepřekvapilo obojí. No ale dá se koupit sada rezervních šroubků, matiček, os, gumových kroužků atd. k Původnímu MERKURU - to ovšem původní záměr zase prodražuje.
(Tu sadu náhradních matiček a šroubků je možné koupit třeba v hračkářství WIKY.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.11.13 12:33
@K-Black píše:
@Oskárek děkuju, to u nás máme, tak mrknu ;) prcek je ještě malý, ale muž nedávno o něm mluvil, tak bych ho koupila jemu.@Jura007 co je to „potečené“? a cena dobrá, třetina originálu.

„Potečené“ zinkování není úplně stříbrné. Vypadá to, jako by po zinkovaném povrchu něco teklo (třeba hořčice nebo jogurt) a pak to zaschlo. Tohle je technologický nedostatek - po galvanickém zinkování následuje oplach a sušení. Tak oplachovací lázeň už byla asi znečištěná a chtělo to ji vyměnit - ovšem to jsou výrobní náklady navíc… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
11.11.13 19:30

@Jura007 ne ne, závity byli běžné, co se u nás používají. Ale prostě špatně vyřezané, asi tak bych to popsala. A to jak na šroubcích tak i na matkách, takže někdy se matka špatně chytala :nevim: Ještě bych řekla, že to vypadalo i tak, že nejdříve vytvořili závity, a teprve potom dělali povrchovou úpravu. No prostě šmejd in china :D Ale jak už jse psala, danou věc jsme dle návodu postavili, kluk si s tím pohrál a nyní je to bůhvíkde zapomenuto :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí