Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla jsem v tašce závěsnou peněženku na krk a v ní kartičku, brala jsem si jí z tašky jen na oběd a pak jí vrátila ![]()
Jo čip
Tak bez peněženky, ale dělala bych to stejně.
Příspěvek upraven 03.09.15 v 12:04
U nas jsme je odevzdali třídní, která je ma u sebe a před obědem je dětem rozdá a pak si je zase vybere
Děti nosí čip v batohu. Než jdou do jídelny, dají si ho na krk. Po příchodu z jídelny ho dají opět do batohu. V batohu ho mají vždy na stejném místě.
Taky mame. Holka ho ma v kapicce na krk, kdyz jdou na obed, vynda z tasky kapsicku s cipem, da na krk, po prichodu do druziny ulozi kapsicku do tasky.
U nás ho mají na šňůrce se jmenovkou. A ti co chodí do družiny, tak ho mají v družině schovaný a pokaždé si je rozdávají a zase vrací všichni na háček. Ale pokud má mít čip pořád u sebe, tak bych ho dala na nějakou šňůrku (aby ho mohla dát na krk) a schovat do kapsičky v batohu. Ona si brzy zvykne, že si to musí vzít s sebou než vyrazí do jídelny.
@JayLee proc by ho mela mit na krku? Jak jsem psala, dcera ho ma ulozeny v male kapsicce batohu, na krk da az kdyz jdou na obed, po prichodu z obeda ulozi.
@JayLee A to by nezvládla, že by si to vzala z tašky na oběd, pověsila na krk, aby to nikde neodložila a pak to zase do tašky vrátila? Při tělocviku by jí to na krku určitě nenechali a celkově při lítání na chodbě by to mohlo být nebezpečné, někdo jí za to chytí a průšvih je na světě.
Já teda nemám děti, ale my jsme to takhle dělali a žádný problém si nepamatuju, ztrácet jsem to začala až jako puberťák ![]()
@JayLee píše:
ja jsem taky mela peněženku na krk a v ni stravenky dokonce mam nekde ještě fotojezis to byly doby
![]()
ještě vic debilne jsem vypadala s tou zavesmou peněženkou Minnie
njn ja sjem rocnik 79
![]()
My neměli stravenky, ale už takovou tu kartičku, která se strkala do nějakýho přístroje. Takže taky peněženka na krk (všichni jsme měli stejnou
) a šlo se na oběd.
@JayLee no jo, ty deti kdo vi, jak to pak delaji.Ale ja dceri denne opakuju, at ho hned ulozi do ty tasky. Stejne tomu cipu davam tyden, maximalne dva ![]()
Pokud je to kluk (nehrozí šatičky), tak co mu pořídit karabinu na poutko od kalhot? Nevím tedy, jak je ten čip velký, ale pokud je to něco do cca 3cm tak by to tam nemělo nějak překážet, ne?
edit:už koukám, je to holka…
tak to nevím, pak fakt jedině ta taška a vždy před obědem vyndat. Ale úplně to vidím v barvách, jak v jídelně zjistí, že čip zapoměla a tašku má v jiné budově ![]()
Příspěvek upraven 03.09.15 v 12:19
@JayLee píše:
jako urcite zvladla proc by neale zname deti no
proto jsem se pala jak to tu kdo ma prave abych to taky tak zavedla u nas doma
Tak to bude v klidu
A mají ty čipy ještě na něco? Myslím odemykání dveří nebo tak něco.
Napadlo mě umotat něco jako „náramek přátelství“ a zaplést to do toho
Pak to neztratí a zároveň takovou malou mrchu nezapomene…
přikládá se to nebo se to někam strká?
Malej má na jedný šnůrce klíček od skřínky a na druhý šnůrce čip na obědy a nosí to v kapse v aktovce. když jdou na oběd tak si to dá na krk a po obědě zase do tašky vrátí ![]()
@JayLee píše:
Zdravím - mám dotaz pro ty z vás, kdo máte prvňáčka a ve školní jídelně a kde je výdej obědů na čipy nikoliv na stravenky. Dostala jsem ten čip dneska a můj dotaz je, kde ho vaše děti nosí? Na krku a až přijdou domu, tak ho sundají? Takže i během družiny či výuky od rána ho mají na krku nebo kde ho mají? Tak nějak přemýšlím kam ho malej dát aby ho neztratila ale zase jí nijak neobtěžovaldíky
Dokud chodila do družiny, měli je všichni v družině - na oběd si je vzali, po obědě vrátili do škatule.
Letos je bez družiny (třeťáci ji u nás už nemají), tak ho nosí ve zvláštní kapsičce v batohu.