Čípek děložní

59
23.2.13 01:19

čípek děložní

Verunie Zdravím všechny nastávající i současné maminky. Včera mi moje doktorka řekla, že mám zkrácený čípek a to přesně CS 0-1. Jsem ve 20 tt a docela mě to vyděsilo. Bojím se abych o miminko nepřišla nebo třeba za pár týdnu neporodila :( zajímali by mě vaše zkušenosti a taky jestli některá z vás neznáze stránku kde je tabulka toho v jakém týdnu by měl Cervix být. Moc děkuju za vaše odpovědi a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Slecnaxxx
23.2.13 01:24

Proc ses nezeptala doktorky? :nevim:

jen doktorka ti muze rict jak to vidi, my ti tu od pc tezko neco zarucime, jakoze jestli to je problem nebo ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
59
23.2.13 01:28

Já se ptám těch které s tím mají zkušenosti. Doktorka mi řekla co mám dělat, ale zajímají mě zkušenosti jiných maminek které se s tím setkaly :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
23.2.13 01:37
@verunie píše:
Já se ptám těch které s tím mají zkušenosti. Doktorka mi řekla co mám dělat, ale zajímají mě zkušenosti jiných maminek které se s tím setkaly :dance:

se bojis, ale pritom se vlastne jen tak ptas, ze? sice nevim k cemu ti to bude, kdyz je kazdy tehu jiny. a ani nevis jestli se bojis, nebo to mas na haku, pac te doktorka poucila.

to, ze se cipek zkracuje je vcelku normalni a nemusi to nic znamenat, horsi je to pak s predcasnym oteviranim se.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
23.2.13 04:11

Ja mela cs 2 ve 34tt, dr me strasila predcasnym porodem, a rodila jsem den pred terminem. Nestresuj se, tohle nemusi nic znamenat. Nepretezuj se, miminko urcite donosis. :hug:

• Citovat
  • Upravit
3282
23.2.13 06:48

Mě doktorka na poslední kontrole vyděsila, že se mi zkracuje také. zjistila to hmatem. na UTZ ve 20tt jsem si nechala změřit a jsem ok v normě…33mm „T“
tot má zkušennost, ale beru zatím magnesium 4× denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
23.2.13 08:38

@Slecnaxxx ty vo. e, ses pohadala doma, nebo co?

Zakladatelko, mam v prukazce to same, vic infa zde: http://www.ordinace.cz/…pro-tehotne/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
23.2.13 08:46

Ahojky mě se taky zkracoval, ve 28. týdnu jsem měla 22mm čípek a ve 30. týdnu už jen 15mm a na prst otevřená- to už jsem musela do nemocnice a poležela jsem si pár týdnů. Čípek má být mezi 35-40mm. Nevím jak ho máš zkrácený ty, to CS máš tady vysvětlení : http://www.tehotenstvi.cz/…k%C3%B3re-cs Odpočívej, šetři se, dr určitě ví, co dělá :hug: ono záleží na klinickém vyšetření.

Ono právě se hodnotí, tuhost čípku, jestli je otevřený a ta délka, to se pak bere dohromady a podle toho se rozhoduje, co jsem tak pochopila :) u mě byl čípek měkký, na prst a zkrácený… mám o tom i deníček, kdyby jsi si chtěla přečíst :)
 https://www.emimino.cz/…ydrzet-8196/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
23.2.13 10:01

Zdravím,
nemáte-li nic k tématu, není důvod sem psát. Je tu spoustu jiných témat.
Urážky jsem smazala.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
23.2.13 10:14

@verunie ahojda hlavně se nestresuj to je podle mě to nejhorší, kdyby se to doktorce nezdálo asi by tě poslala do nemocnice, snaž se odpočívat, ono se to může skracovat jak to všechno na ten čípek tlačí, a jez magnézko, mě teď vyděsili že se mi rychle zkracuje čípek jsem 33tt ale u mě je to způsobeno velkým množstvím vody je tam veliký tlak tak prý proto no tady jsem se na diskuzích dočetla že spoustě maminkám taky hrozil předčasný porod a nakonec to dopadlo dobře, mě včera ve fakultce doktor (prý jeden z velkých odborníků na UZ) řekl že tlak je tam fakt veliký ale myslí si že ty 3 týdny bych to mohla ještě vydržet 8o no mimčo je prej už hotové tak by to snad nevadilo, mám ležet, ale říkám si že kdyby to bylo tak strašné tak by mě asi taky neposlali domů, držím palce, hlavně žádnej stres :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.2.13 13:06

Admin : nejsem ten tip co by psal urážky, ale jelikož vidíte co mi slečna psala jako stylem že to mám na háku atd tak mě to opravdu naštvalo jelikož se právě naopak bojím. Takže nevím proč to říkáte mě..:) jinak vám holky děkuju za uklidnění a děkuji i za ty vysvětlivky CS. Doufám, že bude vše v pořádku. Budu dodržovat všechno co mi dr řekla.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
23.2.13 14:13
@verunie píše:
Admin : nejsem ten tip co by psal urážky, ale jelikož vidíte co mi slečna psala jako stylem že to mám na háku atd tak mě to opravdu naštvalo jelikož se právě naopak bojím. Takže nevím proč to říkáte mě..:) jinak vám holky děkuju za uklidnění a děkuji i za ty vysvětlivky CS. Doufám, že bude vše v pořádku. Budu dodržovat všechno co mi dr řekla.. :hug:

ani jedna nejsme tvuj lekar a vse co ti napiseme, je dost obecne. :nevim:
jen jsem nepochopila, proc ses (kdyz se bojis) nezeptala rovnou doktorky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
59
23.2.13 14:50

Proboha..co na tom pořád nechápeš? Už jsem 1 řekla že jsem se doktorky ptala, ale všechny slečny co sem píšou se ptají na různé zkušenosti s problémy které jim nastali..nevím co je na tom k nepochopení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
23.2.13 15:03

@verunie
tady se člověk už nemůže na nic zeptat víš :mrgreen: od toho přece nejsou diskuse, aby si maminky sdělily mezi sebou své zkušenosti a názory..ony se radši budou urážet a psát nesmyslné příspěvky do diskuzí, jenom aby asi měly co nejvíc počet příspěvků nebo už nevím :mrgreen:
otevřu 10 diskuzí a z toho ve čtyřech se těhotné nebo už maminky uráží nadávají si apod. fakt to nechápu :zed:

jinak k tématu..nestresuj se a měj klidovější režim..úplně tě chápu, proč se ptáš i dál, nejenom dr. a stejně každý dr. určitě na to bude mít jiný názor..včera jsem byla u doktorky v poradně, řekla mi že mám čípek na 25mm, ale že je to v mém týdnu už ok (33tt), ale i tak teď projíždím diskuse a píšu si s maminkama co jsou na tom podobně, jestli je to ok.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
23.2.13 15:22

@MiriamK

Přesně tak..proto to existuje aby jsme si říkali zkušenosti a podobně..:) dobrá mě to rozrušilo jelikož jsem teprve 21 tt :) no a popravdě už ležím 3 den a vůbec mě to neba :)..ale co bych pro to moje mimuško neudělal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí