Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím ženy!
Popíšu Vám moji dnešní příhodu a budu doufat, že mě některá z Vás třeba uklidní.
S manželem se pokoušíme o mrně od října a v lednu jsem začala s měřením bazální teploty. Digitální teploměr totálně selhal, dělal si ze mě srandu, tak jsem přistoupila ke klasickému skleněnému teploměru. Ze začátku jsem se bála, že bych si mohla ublížit, kdybych usnula a zapomněla, že teploměr mám, ale brzy jsem se uklidnila. Občas jsem si nechtěně zdřímla (blbá, já vím) a nikdy se nic nestalo, vždy jsem si uvědomila, že „tam“ je. Ovšem dneska se stala věc! Vzbudím se, dám měřit teplotu, ale vzápětí usínám. Asi za čtvrt hodiny mě vzbudí zvonící telefon, vyskakuju z postele a! Jako by mě tam dole něco maličko škráblo. Sakra, teploměr! Představuju si, že se zlomil a jak ho budu dostávat ven! Ten mezitím vypadl, je v celku, tak se uklidňuju. Po vyřízení telefonu jdu na WC a tam zjišťuju něco jako krev, špinění - nevím, jak to nazvat. Zkoumám podrobněji a fakt tam něco je. Vzhledem k tomu, že bych v tyto dny možná mohla mít ovulaci (tohle u sebe ještě nemám moc vypozorované, ale podle hlenu, pobolívání břicha třetím dnem a výpočtů by to tak možná mohlo být) přemítám, že by to mohlo být špinění spojené s ovulací. Dávám tomu tedy čas a říkám si, že jestli jsem se byť trošku škrábla tím zaobleným teploměrem (:-D), tak to snad brzo přejde. Na toaletu jdu znovu tak za hodinu a půl a pořád krev. Trošku, ale je tam. Říkám si, že kdybych se škrábla, tak to snad už přestane téct, ale sliznice je asi prostě něco jiného než kůže. Pevně doufám, že to není poranění teploměrem a snad to ani není přicházející menstruace, protože to by byl extra zásah do mého lehce bláznivého cyklu.
Máte některá z Vás podobnou zkušenost?
Mohlo by to být ovulací?
Napadá Vás cokoliv jiného…kromě toho, že jsem tele a usnu s teploměrem… ![]()
Předem děkuju za případné reakce ![]()
Tak si BT měř pod jazykem a toto se ti nemůže stát
. Jinak, pokud se jedná jen o špinění, ano může to být ovulací, ale taky to může být klidně podrážděním z toho teploměru - i když to se mi zdá méně pravděpodobné. Pokud to není čistá krev, ms to není. Můžeš si pro jistotu udělat ještě ovulační test a budeš vědět, jestli to opravdu ovulace je. Z BT to zjistíš až zpětně.
Poranění vidím jako krajne nepravděpodobné… Ovšem moc nechápu, proč si tu bazálku neměříš v puse? Je to jednodušší, ne?
Neměřím v puse, páč mi kdosi (zřejmě „chytrý“) napovídal, že dole je to nejspolehlivější, nejméně náchylné k odchylkám. No, holt se budu muset polepšit…
Počkej jestli to fakt nebude menzes, pokud teploměr nebyl poškozený, tak bych nestresovala.
Každopádně ti závidím kvalitu tvého spánku, já bych takhle s teploměrem neusla (není to kritika), ale pobavila jsi mne ![]()
@mihhulle Tak ani nevím, co si spíš přát. Ani jedno!
Poškozený nebyl, já snad tedy taky ne a menzes teď oravdu nechci!!! Z mých občas 31 skočit na 20, to by nebylo fajné ![]()
Já nejlíp usínám právě hned po zazvonění budíku. Takový spánek je nejsladší a občas nejnečekanější
Asi proto, že večer to mám naopak.
To bude v pohodě, já to nemyslela zle. Měř opravdu teplotu někde jinde, nebo kup ovu testy ![]()
Přeju dál kvalitní spánek, v těhu si ho moc neužiješ a po porodu už vůbec ne. A taky přeju ať čáp přiletí co nejdříve. Papapa
@mihhulle Já to nevzala špatně ![]()
Od zítra budu měřit v puse a basta. Max budu plivat střepy (proboha snad ne!
)
Jooo, toho (ne)spaní v těhu a po porodu se děsím už teď, ale jinak to asi nepůjde. To mrně za to určitě bude stát.
A děkuju!!! ![]()
hlavně neusni s teploměrem v puse, aby ses ve spánku neotočila na břicho a nezarazila si ho do krku ![]()
@Žirafátko No, to se mi snadno může stát! Na břiše spím fakt ráda ![]()
Vidím to tak, že s měřením snad radši budu muset přestat v jakýchkoliv místech nebo to nepřežiju! ![]()
@Dobroslavka kup si za par korun teplomer na meranie bazalnej teploty- odmera teplotu za par sekund ![]()
meranie v ustach je vrcholne nespolahlive- v ustach sa meni rychlo teplota, staci, ak spis s otvorenymi ustami a hned je tam rozdiel niekolko desatin.
ak mas pred ovulaciou, alebo pred ms, tak krcok (cipek) mohol byt velmi prekrveny, vtedy staci malo na to, aby zakrvacal- napr. aj pohlavny styk.
ak Ta to znepokojuje, daj si ascorutin, malo by to prestat.
@soldi Já jsem klasický digitální s ohebným krčkem zkoušela a dělal si ze mě vyloženě srandu, protože teplotu 35,2 asi těžko mám
Šel do reklamace
Dívala jsem se i po speciálních, o kterých píšeš, ale dost často jsem zároveň našla komentář o ne příliš dobré funkci.
Jak píšeš, taky jsem od kohosi slyšela (ale bylo to takové to „jedna pani povídala“), že v puse je to nespolehlivé, ale jak teď všude možně pozoruju, asi dost holek tak měří.
S tím překrvením to zní logicky. To mě vůbec nenapadlo! Díky! ![]()
Možná si zkusím „naordinovat“ teploměry dva! A hlavně dospávání na budíku po minutě, abych zas neusnula ![]()
@Dobroslavka tak ja som tu emimine zalozila temu meranie BT, ktora ma momentalne cez 14 000 stran, takze moje informacie urcite nie su „jedna pani povidala“
![]()
ak nameral 35,2 opakovane, mozno bol len zle nastaveny, inak s tymi digitalnymi nebyva problem- mam dva a oba su spolahlive - upozornujem vsak, ze digitalny moze kazdy merat inak- jeden ukaze 35,2 druhy 36,2- pre potreby merania BT je to vsak uplne jedno- dolezita je ta vysledna krivka ![]()
cize dva teplomery su zbytocne, lebo aj tak kazdy ukaze rozdielnu teplotu.