Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz.. zhruba před 14 dny jsem objevila na velkém stydkém pysku takový výrůstek, vypadal jako když znaménko, ale takové to vystouplé a dlouhé… no a teď mi to v sobotu odpadlo, ani nevím jak… mám strach aby to nebyly ty bradavičky či co to je a to prý je nebezpečné pro mimčo po porodu.. máte někdo zkušenosti?
Proč ve dvou diskuzích??
Nejlíp pozná gynekolog, mazala bych na prohlídku.
@Navli no protože ta jedna byla v Batoleti a tam to nemá co dělat, asi si zakladatelka nevšimla ![]()
@Anonymní píše:
@Navli no protože ta jedna byla v Batoleti a tam to nemá co dělat, asi si zakladatelka nevšimla
Tak to promiň, nekoukala jsem na zařazení, jen viděla dvě stejné. ![]()
A k tomu problému, může to být infekčního charakteru a nemusí, fakt radši na gyndu, hlavně pokud jde o miminko.
Ty bradavičky působí virus HPV, je to mimo jiné jeden z možných příznaků, kdy se děje něco s čípkem (oboje má na starost stejný virus). Já je měla, sama si je strhávala a dezinfikovala, na gyn. mi po tom zjistili změny na čípku a udělali konizaci (vyříznutí špatné tkáně). Z té se zjistilo, že to bylo zatím nezhoubné, ale je to první vývojový stupeň k rakovině děložního čípku. Bradaviček jsem ale měla víc a nikdy mi tedy samy neodpadly. Teď, když už tam nic nemáš, tak gyndař těžko posoudí, co tam bylo, ale sděl mu svoje obavy a mohl by ti udělat krevní testy. HPV virus má opravdu velká část populace, jen o tom sami neví, když se u nich neprojeví. Zejména muži nemají žádné příznaky a tak žena nemusí ani vědět, kdy a jak k tomu přišla, pokud měla víc než jednoho partnera a jednou se to prostě projeví ![]()
@kaca.zagi děkuju za info, právě že jsem měla abnormální výsledky z čípku před půl rokem, ale doktorka to se mnou nijak neřešila a když sem ji to dneska řekla, tak prý když to odpadlo nemám to řešit…
Tak snad z toho nic nebude, při dalším výrůstku bych šla hned, ať dr. vidí, co to je ![]()
Zdravím všechny, které měly podobný problém. Tyto kožní výrustky, které zmiňuje zakladatelka jsem měla asi půl roku, v červnu jsem byla na prevenci a všechno v pořádku-i na čípku i na citologii, ale i přesto jsem měla obavy z toho že by to mohl být HPV. Nyní je to asi dva týdny zpátky a pozoruji, že mizí nyní již nemám ani jeden(měla jsem jich asi 6). Občas se mi takové malinké výrustky udělaly i v podpaždí-mamce se tam dělávaly taky. Každopádně vůbec nevím co to mohlo být. Nemáte nějaká podobnou zkušenost? Děkuji;-)
Dobry vecer, mam dotaz zda nevite co by to mohlo byt. Udelal se mi tento kozni vyrustek ktery nejdrive hodne svedil, ale v posledni dobe i poboliva, dokonce i mneni barvu.Mam to na neprijemnem miste akorat me do toho rezou kalhotky.Kam s tim nam zajit? Dekuji za
Nechcu strašit, ale co nejdříve bych si došla na testy na Chlamydie.. ![]()
To může být od chlamídií
? testy budu mít dělané příští týden z moči v rámci přípravy na umělé oplodnění. Před měsícem jsem byla na gyndě a doktorka na to nic neříkala
ale naupozorňovala jsem jí.
Může a nemusí…ale pro jistotu ty testy…
Já totiž měla stejnou bouličku, a stěry mi dělali z čípku, příznaky jsem jinak žádný neměla, ani nevědí jak dlouho jsem je měla, prtže to jsou mršky a mohou se projevovat až po čase při oslabení imunitního systému…
Ale nejsem doktor, může to být cokoliv ![]()
Ale jestli na to doktorka nic neřekla tak bych se moc nebála, třeba je to bradavička ![]()
Tak doufám že to bude jen nějaká ta bradavička. Na kožní je asi divné s tímto zajít co?
Se ptám jak jelito, ale je mi to prostě trapné s tímto jít na kožní. ![]()
@Anonymní píše:
Tak doufám že to bude jen nějaká ta bradavička. Na kožní je asi divné s tímto zajít co?
Se ptám jak jelito, ale je mi to prostě trapné s tímto jít na kožní.
Tak ale rozhodně by to mělo větší přínos než jít s tím na emimino… ![]()
Holky mám dotaz.. zhruba před 14 dny jsem objevila na velkém stydkém pysku takový výrůstek, vypadal jako když znaménko, ale takové to vystouplé a dlouhé… no a teď mi to v sobotu odpadlo, ani nevím jak… mám strach aby to nebyly ty bradavičky či co to je a to prý je nebezpečné pro mimčo po porodu.. máte někdo zkušenosti?