Čipování psa Plzeň

2183
26.9.13 05:39

cipovani psa plzen

Kamaradka mi rikala, ze v plzni je vyhlaska, ze vsechny psy tu zijici musi byt cipovany a zaplaceny. to placeni samo chapu, ale mohou nutit i do cipu? a ma kamaradka pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
26.9.13 07:37

Má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
26.9.13 07:40

Ano upustili od známek a chtějí čipy, bohužel registrace je nedodělaná, takže pokuýd se t en pes ztratí mimo území města, tak je ti nějakej čip k prdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
26.9.13 10:10

Takže fakt musím nechat psa očipovat jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
26.9.13 10:23

Při přihlášení psa na příslušném městském úřadě dostaneš papír potvrzující zaplacení ročního poplatku ze psa. Taky dostaneš seznam smluvních veterinářů, kam si dojdeš s tím potvrzením psa očipovat, hradí to město. Psa to píchne, ale žádná tagédie, čip ho nijak neobtěžuje ani nebolí. Pokud pes očipován není, můžeš dostat pokutu. Už se mi i stalo, že mi městská policie psa kontrolovala čtečkou, jestli ho má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
26.9.13 15:27

A nevit kolik se za psa v plzni plati?
dekuji za info o tom ze se cipovani pak neplati aspon neco ;) diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
26.9.13 15:31

@marieondatra to je z vyhlášky města Plzně
pro rok 2010 a dále:

1. pro držitele psa, který má trvalý pobyt nebo sídlo v rodinném domě
    • za jednoho psa 500,– Kč
      • za druhého a každého dalšího psa 1 500,– Kč
  1. pro držitele, který je poživatelem invalidního, starobního, vdovského nebo vdoveckého důchodu, eventuelně sirotčího důchodu, a to i v případě souběhu dvou či více výše uvedených důchodů, pokud tento důchod či důchody tvoří jediný zdroj příjmů držitele
  • za jednoho psa 200,– Kč
  • za druhého a každého dalšího psa 300,– Kč

za podmínky, že držitel doloží doklad vydaný příslušným správním orgánem potvrzující, že držitel psa je poživatelem určitého důchodu a předloží čestné prohlášení, že uvedený důchod či důchody jsou jeho jediným zdrojem příjmů

1. pro ostatní držitele
  • za jednoho psa 900,– Kč
  • za druhého a každého dalšího psa 1 500,– Kč
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
26.9.13 19:02

@renda81 děkuji moc za přehlednou a uplnou odpověď. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
29.5.14 03:46

Ahoj holky
pojedeme na slovensko a bereme našeho mazlíka veterinář říkal že se musí nechat čipovat a mít pas..jsme z vesnice kousek od plzně takže čipovaný není..akorát nevím co si o tom myslet přeci jen je to zásah do těla toho psa přijde mi to takový zbytečně útrpný pro něj :roll: nevím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
31.5.14 10:24

@A.Suky Je to úplně v pohodě. Mám jorkšírku, čipovaná byla ještě u chovatelky, tenkrát mohla mít tak 0,5kg. Dokonce prý při aplikaci čipu ani moc nehysterčila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
31.5.14 23:44

Ten náš je hrozná herečka no :D :lol: uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
1.6.14 00:10

Opravdu se neni ceho bat, aplikatorem mu cip zavedou, je to otazka nekolika vterin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
2.6.14 01:32

Snad ho to nebude moc bolet..chudáci psi takový „tríznění“ jenom aby byl přehled :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný