Neočkovaný nepřihlášený pes, problém?

Anonymní
20.9.13 14:45

Neočkovaný nepřihlášený pes, problém?

Ahoj chci ze zeptat a nenapadlo mě kde, tak zkusím tady. dnes se nám zranil pes, ale není očkovaný ani přihlášený a tak se bojím jít na veterynu, bude z toho velký problém? nemám peníze skoro na to abych uživila dítě a natož ještě platit za psa. možná vám připadnu jako krá*a ale psa jsem si vzala jednou z lítosti od známých co ho chtěli dát do útulku a nevěděla jsem že očkování je povinné ani přihlašování je to tož můj první pes :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1839
20.9.13 14:47

Jako sorry, ale to se nebojíš mít neočkovanýho psa u děcka?? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
20.9.13 14:48

Minimálně očkování proti vzteklině je u psů povinné. Pokud pes není očkovaný a někoho pokouše nebo tak, je pro majitele pokuta ve výši několika desítek tisíc.
Jestli je přihlášený, to myslím nebude veterinář řešit. Ale možná se mýlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
20.9.13 14:49
@Anonymní píše:
Ahoj chci ze zeptat a nenapadlo mě kde, tak zkusím tady. dnes se nám zranil pes, ale není očkovaný ani přihlášený a tak se bojím jít na veterynu, bude z toho velký problém? nemám peníze skoro na to abych uživila dítě a natož ještě platit za psa. možná vám připadnu jako krá*a ale psa jsem si vzala jednou z lítosti od známých co ho chtěli dát do útulku a nevěděla jsem že očkování je povinné ani přihlašování je to tož můj první pes :,(

jo to asi problém bude

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@olinka11 já ho nemám u dítěte, dítě je miminko a pes bydlí v boudě tam miminko fakt nedávám ke psovi

• Citovat
  • Upravit
5064

Tak to přihlášení je tak nějak fuk, ale očkování je teda dost blbý. Jednou jsem ze psem zapoměla včas dojít na očkování a veterinář se kasal, že mě může nahlásit a dostanu pokutu, naštěstí jsme to vyřešili ústně a už si dávám majzla. No a jaký zranění ten pes má? Je to nutný na veterinu? Jestli je to vážný zranění, tak jedině lhát, že si psa našla zraněnýho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

Očkování proti vzteklině bych teda řešila, to bude řešit i vet, ale prihlasovat ti ho nepůjde, to je mu jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 14:51

Mě řekli známí že očkovaný je a že stačí jednou za tři roky a je to dva roky co ho mám tak nevím

• Citovat
  • Upravit
1839
20.9.13 14:52

A očkovák ti k němu nedali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287

Tak asi bych nechtěla mít nenaočkovaného psa u dítěte, ale vaše rozhodnutí. A jak se vám zranil?…ale veterinář řešit jestli je přihlášený nebude myslím…a jak je ten pes starý?..ja bych tam zašla a v nejhorším řekla, že jsem toho psa našla..bo tak.. :), ale zas pokud nemáte na to peníze ho ošetřit tak to fakt nevím co dělat, jelikož to určitě bude něco stát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064

Očkuje se každý rok, pochybuju, že s ním předchozí majitelé chodili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437

Moc nerozumím tomu, proč půjdeš k veterináři, když se pes ztratil.
Ano, minimálně očkování proti vzteklině je povinné. To jestli máš psa přihlášeného, či nikoli neřeší veterinář, ale příslušný obecní úřad, který ti může dát pokutu.
Vše se dá ještě napravit, pokud psa najdeš, on mezitím nikomu nic neudělá a ty se rozhodneš, že si ho necháš. Jinak doporučuju mu co nejdříve najít nového majitele, což vím že nebude zrovna jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
@Anonymní píše:
Mě řekli známí že očkovaný je a že stačí jednou za tři roky a je to dva roky co ho mám tak nevím

očkování se dělá každý rok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
20.9.13 14:53

Jestli je prilaseny nebo ne, je veterinarovi jedno. Ale ockovani mit musi! A je velka nezodpovednost ho nemit, zvlast kdyz mas dite. Schvalne si na netu najdi, jak u cloveka vzteklina probiha. Je to peklo zakoncene smrti! Jestli na osetreni a ockovani pejska nema, dej ho do utulku a nenech ho trapit kvuli sve blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 14:53

@mitulik mě se žádný pes neztratil

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat