Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jen se zeptam, jestli kocicka prisla primo nekam k vam domu nebo jste ji nasli nekde venku?
Vzala bych jí k veterináři - vypadá, že má nějaké parazity.. Držím palce, ať se někdo najde ![]()
@Katchi píše:
Jen se zeptam, jestli kocicka prisla primo nekam k vam domu nebo jste ji nasli nekde venku?
Koťátko přišlo k nám, mamka ho našla sedět před domem. Takového broučka nejde nechat sedět venku samotného v tak ošklivém počasí navíc.
Podle me se nezatoulalp majiteli. Nekde venkovska kocka prdla vrh, odkrmila a to tak vse.Ale je krasne, jen by to chtelo veterinu. A ty si ji nechces nechat? Podle me se o ni stejne nikdo cizi neprihlasi. Kocek domacich co rodi kotata je vsude plno a toto kotatko bude brzo velke a zvykle na vas a vas dum.Ale je to pd tebe moc hezke gesto, zkusit se zeptat ci dopatrat majitele
![]()
@zlodcera píše:
Vzala bych jí k veterináři - vypadá, že má nějaké parazity.. Držím palce, ať se někdo najde
Zítra ji/ ho odčervíme, očíčka vytíráme
@wildcherry píše:
Podle me se nezatoulalp majiteli. Nekde venkovska kocka prdla vrh, odkrmila a to tak vse.Ale je krasne, jen by to chtelo veterinu. A ty si ji nechces nechat? Podle me se o ni stejne nikdo cizi neprihlasi. Kocek domacich co rodi kotata je vsude plno a toto kotatko bude brzo velke a zvykle na vas a vas dum.Ale je to pd tebe moc hezke gesto, zkusit se zeptat ci dopatrat majitele![]()
Ahoj díky to je to nejmenší co pro něj můžu udělat. Kdyby bylo na mě nechám si ho bez říkání ale už máme 2 kocourky a pejska útulkáče. 4 zvířátka mi naši nedovolí ![]()
Je od Tebe moc hezké, že ses ji takto ujala, myslím, že málokdo by se takto zachoval. Manželovi kdysi téměř skočila pod auto taky jedna číča, na opuštěném místě, kde byly jen louky a lesy, věděl jak miluji kočky a přivezl mi ji domů
přeji i této čičině, ať má brzy ať už původní či nové milující majitelé ![]()
@Alisa25 píše:
Ahoj díky to je to nejmenší co pro něj můžu udělat. Kdyby bylo na mě nechám si ho bez říkání ale už máme 2 kocourky a pejska útulkáče. 4 zvířátka mi naši nedovolí
aaaa tak to chapu, jak nejde o tvoji domacnost, hur se s rodici domlouva.Ale kdo vi, treba si ji zamiluji. U nas to tak kdysi bylo. Dotahla jsem opustene kote z tabora, propasovane pod kosili v autobuse.Nasi meli sok a nakonec po xx letech na ni vzpominame jako na nejlepsi kocku:-).
Nejsi lhostejna, to je moc dobre..
jinak tuto situaci znam. Pred mesicem jsem nasla v Hermanove Mestci na namesti taky kocici mimino. Udat se mi ho nepodarilo, do utulku mi bylo lito ho dat, takze ted mi tady nosi mysku a chce ji hazet a je uz nase. To by az tak nevadilo, ale uz je to 4. kousek a to je na nas byt fakt maximum. Tak preju, at kuteti najdes noveho panicka a nebo treba rodice jeste prehodnoti ![]()
Díky všem za podporu. Jen jsem se chtěla zeptat jestli máte zkušenost s přípravky na podporu imunity u koťátek. Tento drobeček má zakysané oči a rýmu. Co je na to dobré? Já bych zkusila udělat slabý odvar z heřmánku a očička otřít tamponkem. Vím že nejlepší by bylo zajít na veterinu, jenže jezdím pozdě z práce a autobusem se tam nedostanu. Naši jsou toho názoru, že zvíře si pomůže samo, takže mě tam nezavezou. Díky moc za rady
Nejlepsi by bylo na tu veterinu aspon zavolat. My jsme vytirali ocicka borovou vodou z lekarny.
@Alisa25 naše kočka na tom byla podobně, už si nepamatuji, co přesně jí všechno bylo, řešili jsme to veterinou a časem se ze všeho dostala, Ty tu možnost bohužel nemáš, tak pohledat něco na netu (když mi výjde čas, pohledám) jinak jsme kočce dávali i takové ty vitamíny v pastě do stravy a zabíraly.
@Alisa25 Toto jsem našla: Zánět spojivek – spojivky jsou zarudlé, oteklé, oko přivřené, svědí, pálí, bolí, to zná snad každý z nás. Může být spojen se zánětem horních cest dýchacích – tedy rýmou, ale nemusí. „První pomoc“ záleží na tom, jaký sekret z oka vytéká. Pokud je průhledný, bezbarvý, vykapávala bych oči ophtalem či borovou vodou a ponechala dva či tři dny na zvířeti, zda si poradí samo. Pokud je výtok žlutý, zelenavý, dokrvava, hlenovitý či hnisavý, patří číča do rukou veterináře.
@mismurka píše:
@Alisa25 Toto jsem našla: Zánět spojivek – spojivky jsou zarudlé, oteklé, oko přivřené, svědí, pálí, bolí, to zná snad každý z nás. Může být spojen se zánětem horních cest dýchacích – tedy rýmou, ale nemusí. „První pomoc“ záleží na tom, jaký sekret z oka vytéká. Pokud je průhledný, bezbarvý, vykapávala bych oči ophtalem či borovou vodou a ponechala dva či tři dny na zvířeti, zda si poradí samo. Pokud je výtok žlutý, zelenavý, dokrvava, hlenovitý či hnisavý, patří číča do rukou veterináře.
Strašně moc díky jsi hodná
, výtok je průhledný když tam toho má víc a zaschne tak mírně do žluta. já jsem o polední přestávce obešla 2 chovatelské prodejny. Koupila jsem na přilepšenou Nutram granulky pro koťátka a do očiček mi doporučili německý přípravek Tränensteinentferner, je to roztok v modrobíle krabičce se psem kočkou a králíčkem na přední straně. Ještě jsem koupila MultiCmulgat jako doplňkové kapičky na podporu imunity. Tak uvidíme pokud se nanajde původní majitel tak půjde, v případě že jde o kocourka k babičce bráchovy přítelkyně. Což jsem ráda, protože bych mohla být informovaná jak se koťátku daří
Ahoj vím, že pravděpodobnost je malá, ale přesto sem přikládám fotku maličkého broučka, který se k nám dneska přitoulal. Kdyby v něm někdo poznal svoje koťátko nebo věděl komu patří, prosím pošlete mi zprávu, budu vděčná za jakoukoliv informaci.Na každý pád zůstane u nás dokud se nenajde původní nebo nový majitel. Ještě tak 2-3 dny počkáme jestli se někdo neozve a budeme doufat v zázrak. Pokud se nikdo nenajde zkusím ho sama někde udat, pokud by se nepodařilo napíšu do jednoho z olomouckých útulku a provedeme registraci mimo depozitum.. Koťátko bude nabízeno jménem útulku ale fyzicky bude bydlet pořád u nás. Takže případný budoucí páníček si ho bude moci vyzvednout zde. Jde o to aby koťátko příliš často neměnilo prostředí a nestresovalo se, to neprospívá nikomu