Utracení pejska :-(

34
17.9.13 12:45

utracení pejska :-(

Ahoj holky potřebovala by jsem slyšet vaše názory :-( máme takový problem s pejskej kdysi jsme si ho braly z utulku tehdy nám říkaly že mu jsou tak 3 roky pes byl užasnej poslechl na slovo asi za dva roky mě pokousal že mi musely šít ruku pak pokousal manžela i tchána když sme se snažily zjištovat proč nás pokousal že jsme mu nic špatneho neudělaly tak nám na cvičáku řekly že to je cvičenej pes a je naučenej na rukavici a že stačí nějakej pohyb rukou kterej on zná a ¨zautočí a nebo stačilo když si vzal manžel rukavice tak pes hned zautočil. Psovi je ted 13 let občas jde a najednou spadne na bok a nebo jsou dny kdy se nemuže zvednout nebo jde po dvouch schodech který máme u baráku a prostě znich spadne ( veterinář nám říkal že tohle plemeno se dožívá do těch 13 let) už moc neslyší předevčírem prokousal v plotě díru že si vylámal pár zubu sousedi pak říkaly že ho viděly až vedle ve vesnici pes pak přišel domu a celej den jen ležele nemohl vubec nanohy. Nejhorší je to že máme malé děti a pes začíná bejt zlej syn jde jen kolem něj a pes začne vrčet bojím se aby nepokousal děti. a ted to zásadní musíme se odstěhovat z baráku do bytu a musíme jít bez psa bohužel nic jinýho nám nezbejvá a ted s manželem přemejšlýme jestli nechat psa uspat a nebo ho dát do utulku je to strašné rozhodnutí já se ho bojím dát do utulku že se mu bude stejskat a bude tam do konce života a nedej bože si ho vezme nějaká rodina s dětma a pes pak někoho pokouše. Prosím poradte nám už jsme z toho hotoví :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
17.9.13 12:50

@kajka357
je to jen muj nazor, ale nez ho dat do utulku (odkud si ho na 99.9% nikdo neveme) a on bude chudak sam a opusteny, tak bych ho asi dala utratit. hlavne teda vzhledem k veku a zdravotnim problemum.
kdyby se jednalo o zdraveho psa ve strednim veku, tak by to byla jina situace.
ja nesla velmi stareho pejska s epilepsii taky na injekci, vim jak to je tezke. ale uz taky spis trpel a nechtela jsem, aby umrel treba sam damo pri zachvatu…
preji pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.9.13 12:51

Po poradě s veterinářem, pokud má zdravotní problémy by jistě bylo humánější ho uspat. V případě, že tedy není možnost, aby si ho vzal někdo jiný. Ale to záleží na skutečném stavu psa a veterináři, který by případně eutanázii prováděl. Takto starého psa bych do útulku nedávala. Je neosvojitelný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
17.9.13 12:51

Už se trápí

Do utulku ho nedávejte, trápí se, má bolesti
Nejlepší by bylo ho uspat, já jsem uspala před měsícem a pul svého Fredíčka, taky měl 13let a trápil se stejně jako vás pejsek
:hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
17.9.13 12:53

@kajka357 a co to probrat s veterinářem? takhle starého psa, dle popisu nemocného fyzicky a asi i psychycky bych raději nechala uspat, než ho někam šoupnout, případně nemůže zůstat on tam kde jste teď vy? (netuším proč se stěhujete)
dle svých zkušenosti v rodině se psy co tama prošli se nejstarší dožil 14let a několik jsme postupně nechali uspat kvůli zdraví ve věku 10-13 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
@kajka357 píše:
Ahoj holky potřebovala by jsem slyšet vaše názory :-( máme takový problem s pejskej kdysi jsme si ho braly z utulku tehdy nám říkaly že mu jsou tak 3 roky pes byl užasnej poslechl na slovo asi za dva roky mě pokousal že mi musely šít ruku pak pokousal manžela i tchána když sme se snažily zjištovat proč nás pokousal že jsme mu nic špatneho neudělaly tak nám na cvičáku řekly že to je cvičenej pes a je naučenej na rukavici a že stačí nějakej pohyb rukou kterej on zná a ¨zautočí a nebo stačilo když si vzal manžel rukavice tak pes hned zautočil. Psovi je ted 13 let občas jde a najednou spadne na bok a nebo jsou dny kdy se nemuže zvednout nebo jde po dvouch schodech který máme u baráku a prostě znich spadne ( veterinář nám říkal že tohle plemeno se dožívá do těch 13 let) už moc neslyší předevčírem prokousal v plotě díru že si vylámal pár zubu sousedi pak říkaly že ho viděly až vedle ve vesnici pes pak přišel domu a celej den jen ležele nemohl vubec nanohy. Nejhorší je to že máme malé děti a pes začíná bejt zlej syn jde jen kolem něj a pes začne vrčet bojím se aby nepokousal děti. a ted to zásadní musíme se odstěhovat z baráku do bytu a musíme jít bez psa bohužel nic jinýho nám nezbejvá a ted s manželem přemejšlýme jestli nechat psa uspat a nebo ho dát do utulku je to strašné rozhodnutí já se ho bojím dát do utulku že se mu bude stejskat a bude tam do konce života a nedej bože si ho vezme nějaká rodina s dětma a pes pak někoho pokouše. Prosím poradte nám už jsme z toho hotoví :-(

já musela nechat utratit psa, protože byl nemocný a starý, ale bylo to velké dilema, moc mě to dodneška bolí, ale pro něj to bylo to nejlepší. To jsem ale ještě neměla dítě, ale kdybych měla psa a byl by zlý a musela bych se o prcka bát, no tak bych ho dala z domu. Jestli ho utratit nebo nechat v útulku, to ti neporadím, není to můj pejsek, ale asi bych spíše řešila útulek, pokud ho nic nebolí, takhle si výletuje a jen má problém s klouby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175

Souhlasim s Ali-Ali. Pejsek je starej, hluchej a evidentne nemocnej. Co myslis ze s nim v utulku udelaji? Velke pece by se mu tam uz taky asi nedostalo a mozna by ho k vzhledem k okolnostem taky nechali utratit nebo by tam byl dokud by sam neumrel. Trapil by se. Ja vim, ze ne to tezke, ale dala bych ho radeji uspat osobne. :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.9.13 12:54

@kajka357 asi nechápu, co řešíš. Máš jinou možnost, než ho dát do útulku? Myslím si, že jsi si sama odpověděla už v dotazu, nerozumím, co chceš číst. Požehnání? Ano, žehnám ti, dej ho utratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.9.13 12:54

Moc děkuju za názory je to zlatej retríver scháněly jsme pro něj rodinu ale každej kdo ho zná tak řekl že ne že je to i velkej pes a začíná bejt zlej. Veterinář nám to říkal už když sme si ho braly z utulku že to jsou hodný psi atd ale že jak stárnou tak jsou hodně pličatý a bejvaj zlý :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
17.9.13 12:55

Vypadá to, že měl mrtvičku…My měli něco podobného. Nechali jsme ho utratit. Potom se mu ulevilo. Jinak by se určitě trápil. měli jsme ho 14 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
17.9.13 12:59

@kajka357 Uprimne, asi bych ho taky nechala uspat, preci jenom uz ma dost zdravotnich problemu, myslim, ze se mu tim dost ulevi, v utulku by se mu po vas asi dost styskalo a mozna by se nakonec i utrapil :| vim jak je to tezke rozhodovani, taky jsme museli pejska pred par lety nechat utratit, byl dost nemocny…ale mel bolesti a trapil se…Myslim, ze jste mu dali hezky zivot a hodne lasky a ted bych ho nechala v klidu „odejit“ a taky mne i samotnou by porad trapilo jak se v utulku ma nebo u koho kde skonci, jestli si ho vubec nekdo jeste vezme apod. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
17.9.13 13:06

Pokud potřebuješ podpořit, že ses rozhodla správně, pak ho jistě dostaneš, protože to JE jediné správné řešení- ano, psa dej uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.9.13 13:06

Buď bych našla někoho známého, který by byl ochotný si ho vzít i přes všechny pejskovy neduhy (a taky bych je všechny řekla, nic nezatajovala) a pokud ne, nechat bohužel uspat. Za jak dlouho se stěhujete? Ono s tím, jak na tom pes je, se to možná do té doby vyřeší samo..což zní hnusně, ale tvýmu svědomí by se určitě ulehčilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.9.13 13:07

@kajka357 já jsem taková psí máma. nikdy jsem nenapsala aby někdo psa utratil, ale tady už jde evidentně i o velké zdravotní problémy. je to sice smutné, ale tady už jiné řešení není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.9.13 13:16

Stěhujeme sepřesně za měsíc…ano potřebovala jsem jen vědět jestli nedělám špatnou věc mám strašný výčitky rodinu jsme pro něj hledaly ale bez uspěchu bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný