Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky potřebovala by jsem slyšet vaše názory
máme takový problem s pejskej kdysi jsme si ho braly z utulku tehdy nám říkaly že mu jsou tak 3 roky pes byl užasnej poslechl na slovo asi za dva roky mě pokousal že mi musely šít ruku pak pokousal manžela i tchána když sme se snažily zjištovat proč nás pokousal že jsme mu nic špatneho neudělaly tak nám na cvičáku řekly že to je cvičenej pes a je naučenej na rukavici a že stačí nějakej pohyb rukou kterej on zná a ¨zautočí a nebo stačilo když si vzal manžel rukavice tak pes hned zautočil. Psovi je ted 13 let občas jde a najednou spadne na bok a nebo jsou dny kdy se nemuže zvednout nebo jde po dvouch schodech který máme u baráku a prostě znich spadne ( veterinář nám říkal že tohle plemeno se dožívá do těch 13 let) už moc neslyší předevčírem prokousal v plotě díru že si vylámal pár zubu sousedi pak říkaly že ho viděly až vedle ve vesnici pes pak přišel domu a celej den jen ležele nemohl vubec nanohy. Nejhorší je to že máme malé děti a pes začíná bejt zlej syn jde jen kolem něj a pes začne vrčet bojím se aby nepokousal děti. a ted to zásadní musíme se odstěhovat z baráku do bytu a musíme jít bez psa bohužel nic jinýho nám nezbejvá a ted s manželem přemejšlýme jestli nechat psa uspat a nebo ho dát do utulku je to strašné rozhodnutí já se ho bojím dát do utulku že se mu bude stejskat a bude tam do konce života a nedej bože si ho vezme nějaká rodina s dětma a pes pak někoho pokouše. Prosím poradte nám už jsme z toho hotoví ![]()
@kajka357
je to jen muj nazor, ale nez ho dat do utulku (odkud si ho na 99.9% nikdo neveme) a on bude chudak sam a opusteny, tak bych ho asi dala utratit. hlavne teda vzhledem k veku a zdravotnim problemum.
kdyby se jednalo o zdraveho psa ve strednim veku, tak by to byla jina situace.
ja nesla velmi stareho pejska s epilepsii taky na injekci, vim jak to je tezke. ale uz taky spis trpel a nechtela jsem, aby umrel treba sam damo pri zachvatu…
preji pevne nervy.
Po poradě s veterinářem, pokud má zdravotní problémy by jistě bylo humánější ho uspat. V případě, že tedy není možnost, aby si ho vzal někdo jiný. Ale to záleží na skutečném stavu psa a veterináři, který by případně eutanázii prováděl. Takto starého psa bych do útulku nedávala. Je neosvojitelný ![]()
Už se trápí
Do utulku ho nedávejte, trápí se, má bolesti
Nejlepší by bylo ho uspat, já jsem uspala před měsícem a pul svého Fredíčka, taky měl 13let a trápil se stejně jako vás pejsek
![]()
@kajka357 a co to probrat s veterinářem? takhle starého psa, dle popisu nemocného fyzicky a asi i psychycky bych raději nechala uspat, než ho někam šoupnout, případně nemůže zůstat on tam kde jste teď vy? (netuším proč se stěhujete)
dle svých zkušenosti v rodině se psy co tama prošli se nejstarší dožil 14let a několik jsme postupně nechali uspat kvůli zdraví ve věku 10-13 let
@kajka357 píše:
Ahoj holky potřebovala by jsem slyšet vaše názorymáme takový problem s pejskej kdysi jsme si ho braly z utulku tehdy nám říkaly že mu jsou tak 3 roky pes byl užasnej poslechl na slovo asi za dva roky mě pokousal že mi musely šít ruku pak pokousal manžela i tchána když sme se snažily zjištovat proč nás pokousal že jsme mu nic špatneho neudělaly tak nám na cvičáku řekly že to je cvičenej pes a je naučenej na rukavici a že stačí nějakej pohyb rukou kterej on zná a ¨zautočí a nebo stačilo když si vzal manžel rukavice tak pes hned zautočil. Psovi je ted 13 let občas jde a najednou spadne na bok a nebo jsou dny kdy se nemuže zvednout nebo jde po dvouch schodech který máme u baráku a prostě znich spadne ( veterinář nám říkal že tohle plemeno se dožívá do těch 13 let) už moc neslyší předevčírem prokousal v plotě díru že si vylámal pár zubu sousedi pak říkaly že ho viděly až vedle ve vesnici pes pak přišel domu a celej den jen ležele nemohl vubec nanohy. Nejhorší je to že máme malé děti a pes začíná bejt zlej syn jde jen kolem něj a pes začne vrčet bojím se aby nepokousal děti. a ted to zásadní musíme se odstěhovat z baráku do bytu a musíme jít bez psa bohužel nic jinýho nám nezbejvá a ted s manželem přemejšlýme jestli nechat psa uspat a nebo ho dát do utulku je to strašné rozhodnutí já se ho bojím dát do utulku že se mu bude stejskat a bude tam do konce života a nedej bože si ho vezme nějaká rodina s dětma a pes pak někoho pokouše. Prosím poradte nám už jsme z toho hotoví
já musela nechat utratit psa, protože byl nemocný a starý, ale bylo to velké dilema, moc mě to dodneška bolí, ale pro něj to bylo to nejlepší. To jsem ale ještě neměla dítě, ale kdybych měla psa a byl by zlý a musela bych se o prcka bát, no tak bych ho dala z domu. Jestli ho utratit nebo nechat v útulku, to ti neporadím, není to můj pejsek, ale asi bych spíše řešila útulek, pokud ho nic nebolí, takhle si výletuje a jen má problém s klouby ![]()
Souhlasim s Ali-Ali. Pejsek je starej, hluchej a evidentne nemocnej. Co myslis ze s nim v utulku udelaji? Velke pece by se mu tam uz taky asi nedostalo a mozna by ho k vzhledem k okolnostem taky nechali utratit nebo by tam byl dokud by sam neumrel. Trapil by se. Ja vim, ze ne to tezke, ale dala bych ho radeji uspat osobne.
![]()
@kajka357 asi nechápu, co řešíš. Máš jinou možnost, než ho dát do útulku? Myslím si, že jsi si sama odpověděla už v dotazu, nerozumím, co chceš číst. Požehnání? Ano, žehnám ti, dej ho utratit.
Moc děkuju za názory je to zlatej retríver scháněly jsme pro něj rodinu ale každej kdo ho zná tak řekl že ne že je to i velkej pes a začíná bejt zlej. Veterinář nám to říkal už když sme si ho braly z utulku že to jsou hodný psi atd ale že jak stárnou tak jsou hodně pličatý a bejvaj zlý ![]()
Vypadá to, že měl mrtvičku…My měli něco podobného. Nechali jsme ho utratit. Potom se mu ulevilo. Jinak by se určitě trápil. měli jsme ho 14 let…
@kajka357 Uprimne, asi bych ho taky nechala uspat, preci jenom uz ma dost zdravotnich problemu, myslim, ze se mu tim dost ulevi, v utulku by se mu po vas asi dost styskalo a mozna by se nakonec i utrapil
vim jak je to tezke rozhodovani, taky jsme museli pejska pred par lety nechat utratit, byl dost nemocny…ale mel bolesti a trapil se…Myslim, ze jste mu dali hezky zivot a hodne lasky a ted bych ho nechala v klidu „odejit“ a taky mne i samotnou by porad trapilo jak se v utulku ma nebo u koho kde skonci, jestli si ho vubec nekdo jeste vezme apod. ![]()
Pokud potřebuješ podpořit, že ses rozhodla správně, pak ho jistě dostaneš, protože to JE jediné správné řešení- ano, psa dej uspat.
Buď bych našla někoho známého, který by byl ochotný si ho vzít i přes všechny pejskovy neduhy (a taky bych je všechny řekla, nic nezatajovala) a pokud ne, nechat bohužel uspat. Za jak dlouho se stěhujete? Ono s tím, jak na tom pes je, se to možná do té doby vyřeší samo..což zní hnusně, ale tvýmu svědomí by se určitě ulehčilo ![]()
@kajka357 já jsem taková psí máma. nikdy jsem nenapsala aby někdo psa utratil, ale tady už jde evidentně i o velké zdravotní problémy. je to sice smutné, ale tady už jiné řešení není
Stěhujeme sepřesně za měsíc…ano potřebovala jsem jen vědět jestli nedělám špatnou věc mám strašný výčitky rodinu jsme pro něj hledaly ale bez uspěchu bohužel ![]()