Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zeptej se na cvičáku kam chceš chodit. Někde mají podmínku, že tam můžou jít psi až po naočkování, jinam můžou od malička. My jsme začínali s cvičákem po očkování, ale u nás šlo jen o naučení povelů a sžití s ostatními psy. S bulteriérem bych šla na cvičák jak to půjde, přeci jen chce výcvik a byla by škoda si psa zmařit neznalostí.
@zmrzlik
Chovatel je trošku mimoň, ne? Zrovna s bulíkem bych cvičák absolvovala určitě, i kdyby šlo jen o základní výcvik poslušnosti. My máme STB a na cvičák jsme s ní chodili od půl roku.
Teď má 7 týdnů? Ach jo chudáček, zase tak brzy od matky
za chvíli to ti množitelé budou prodávat sotva otevřou oči
![]()
Jinak u nás je cvičák povolen až po kompletním očkování.
A s tímto plemenem bych chodila na cvičák určitě. Už jen kvůli té socializaci na ostatní psy… ![]()
Je maličké ale šla bych co nedříve.. Někde vyžadují očkování ale dle mě je to blbost
Chodili jsme asi týden po odběru - takže od těch 9ti týdnů.. Mezi druhým a třetím měsícem by se měl setkávat s co největším množství jiných (zdravých) psů.. ![]()
Na cvičák po kompletním očkování. Jinak jestli tam chcete chodit nebo se pejskovi budete věnovat individuálně je na vás.
Zastávám názor, že bojové plemeno neexistuje, existují jen „bojoví“ majitelé. Pes se dá vycvičit i bez cvičáku.
Já jsem s prvnním hafanem absolvovala asi 2 návštěvy na cvičáku, ale nic nám to nedávalo, vic se toho pes naučil, když jsme se mu každý den věnovala. Následně jsem vycvičila i dva kavkazáky bez cvičáku a jsou to zlatíčka, takže tak.
Jinak i na cvičáku trénuj svého psa ty, nenechávej to na cvičitelích. Známí takhle „nechali“ vychovat psa a ten potom poslouchal úplně každého, i úplně cizí lidi.
No já chci právě, aby manžel s ním chodil, základní poslušnost budu cvičit i já, ale ten cvičitel nám víc poradí, že. Ten chovatel myslel jako, že není cvičák nutný, že se s bulíkem dá pracovat i doma. Máte ho některá doma? Apetit má slušnej teda ![]()
@Camael píše:
@zmrzlik
Chovatel je trošku mimoň, ne? Zrovna s bulíkem bych cvičák absolvovala určitě, i kdyby šlo jen o základní výcvik poslušnosti. My máme STB a na cvičák jsme s ní chodili od půl roku.
A jakej ten stafordek je povaha? Je pravda, že co chytne nepustí? Hodně lidí mi toto říkalo, tak jsem radši šla do bulíčka než do st bulteriera. Včera jsem šla s Beníkem ven, nesu ho v náručí a hned paní, že ráno říkali v rádiu, že bulík potrhal dítě. Nevím, neposlouchala jsem rádio.
A je lepší ho mít na těch kšírách nebo na vodítku?
@zmrzlik píše:
A jakej ten stafordek je povaha? Je pravda, že co chytne nepustí? Hodně lidí mi toto říkalo, tak jsem radši šla do bulíčka než do st bulteriera. Včera jsem šla s Beníkem ven, nesu ho v náručí a hned paní, že ráno říkali v rádiu, že bulík potrhal dítě. Nevím, neposlouchala jsem rádio.A je lepší ho mít na těch kšírách nebo na vodítku?
Neber to jako rýpání, ale proč si někdo pořizuje psa, o kterém nic neví? ![]()
@Camael píše:
@zmrzlik
To bude tím, že to není žádný chovatel, jestli prodává takhle mladá štěňata ![]()
Neberu neboj. Já mám načteno i jsme se ptali chovatele, zajímaly mě vaše zkušenosti. Každej má jiného psa, i děcka nejsou všechny stejný ![]()
@Fjodorka píše:
To bude tím, že to není žádný chovatel, jestli prodává takhle mladá štěňata
ale zas. ranej množitel ![]()
@zmrzlik píše:Žádný pes NEMUSÍ na cvičák a každý pes se DÁ vychovat doma, stačí o tom něco vědět. Ty, jakožto neznalec psů bys ale na ten cvičák měla.
No já chci právě, aby manžel s ním chodil, základní poslušnost budu cvičit i já, ale ten cvičitel nám víc poradí, že. Ten chovatel myslel jako, že není cvičák nutný, že se s bulíkem dá pracovat i doma. Máte ho některá doma? Apetit má slušnej teda
Jinak pro každého psa je lepší obojek, postroj se používá na obrany, stopování a tahací sporty.
@zmrzlik
Nevím, o kterém ti říkali, on je americký (větší a ostřejší) a anglický staford, toho máme my. Ten je menší a povahou je z těchhle plemen nejhodnější, závislý na lidech. Je z nich rozhodně nejmíň ostrý (u té naší bych o ostrosti ani nemluvila, to je tak hodný stvoření
), ale samozřejmě záleží, jak je vedený, to je u těchhle plemen hodně podstatný. Manžel se jí odmala hodně věnoval, necvičil ji na žádnou obranu, kousání, naopak jí odmala trénoval i na sahání do misky a tak, protože jsme věděli, že chcem mimčo, a dneska je fakt zlatá. Ptala jsem se ho, prý je bulík podobná povaha, ale je potřeba ho právě takhle vychovat.
Tak už jsem měla tři psy, jen jiné rasy a měli obojek. U bulíka mi přijde lepší ten postroj. ![]()
Ahoj holky. Koupili jsme si štěnátko bulíčka. Má sedm týdnů. Chtěla jsem se zeptat, v kolika týdnech jste začali chodit na cvičák, chovatel říkal, že není třeba ho vodit na cvičák, ale my bychom chtěli, aby měl základní výcvik. Ted má sedm týdnů. Máte některá zkušenost s bulterierem a můžete mi poradit? Děkuji. Zatím si u nás zvyká, jí hezky