Štěně bullteriéra - kdy na cvičák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zmrzlik
14.9.13 12:39
@Camael píše:
@zmrzlik
Nevím, o kterém ti říkali, on je americký (větší a ostřejší) a anglický staford, toho máme my. Ten je menší a povahou je z těchhle plemen nejhodnější, závislý na lidech. Je z nich rozhodně nejmíň ostrý (u té naší bych o ostrosti ani nemluvila, to je tak hodný stvoření :D ), ale samozřejmě záleží, jak je vedený, to je u těchhle plemen hodně podstatný. Manžel se jí odmala hodně věnoval, necvičil ji na žádnou obranu, kousání, naopak jí odmala trénoval i na sahání do misky a tak, protože jsme věděli, že chcem mimčo, a dneska je fakt zlatá. Ptala jsem se ho, prý je bulík podobná povaha, ale je potřeba ho právě takhle vychovat.

Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
4396
14.9.13 12:43

@zmrzlik na cvičák se většinou chodí po naočkování, ale např. s přivoláním je dobrý začít už doma. Jestli si bulíka doma ještě nikdy neměla není nic jednodušího než mrknou na net na cvičáky v okolí a cinknout tam a oni už vám poradí. Ale 7 týdnů je fakt malinko.
Já tu mojí prdelku měla asi do tří měsíců na kšírkách ale i na obojku, záleželo kam jsme šli. Pokud jsem chtlěa cvičit tak jedině obojek.
U všech těchle plemen záleží na výchově, důsledné výchově.
Jo o apetitu mi něco povídej, mám doma místo psa malej kontejner :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
14.9.13 12:43

@zmrzlik volila bych až po základním očkování. Pak bych šla se seznamovat pomalu a jistě a zapojila se do výcviku. Je to sranda. Já se tím zabývám. Sákriš už to bude 17 let. nejde o to že s pes dá nebo nedá vycvičit doma, ale socializace je docela nutná. u jakéhokoli pejska. čím více toho pozná ve vhodném věku tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
14.9.13 13:04
@Lithien píše:
@zmrzlik na cvičák se většinou chodí po naočkování, ale např. s přivoláním je dobrý začít už doma. Jestli si bulíka doma ještě nikdy neměla není nic jednodušího než mrknou na net na cvičáky v okolí a cinknout tam a oni už vám poradí. Ale 7 týdnů je fakt malinko.
Já tu mojí prdelku měla asi do tří měsíců na kšírkách ale i na obojku, záleželo kam jsme šli. Pokud jsem chtlěa cvičit tak jedině obojek.
U všech těchle plemen záleží na výchově, důsledné výchově.
Jo o apetitu mi něco povídej, mám doma místo psa malej kontejner :D

Holky díky za rady. :hug: Ted už přes hodinu spí, najedl se, že přes břuc pomalu nevidí. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1553
14.9.13 13:19
@zmrzlik píše:
Ahoj holky. Koupili jsme si štěnátko bulíčka. Má sedm týdnů. Chtěla jsem se zeptat, v kolika týdnech jste začali chodit na cvičák, chovatel říkal, že není třeba ho vodit na cvičák, ale my bychom chtěli, aby měl základní výcvik. Ted má sedm týdnů. Máte některá zkušenost s bulterierem a můžete mi poradit? Děkuji. Zatím si u nás zvyká, jí hezky :mrgreen:

Ahoj.
My si včera dovezli STB a také jsem se ptala na cvičák. Začneme od půl roku.
Odkud jsi?
Bylo nám řečeno, že pokud majitel psa o této rase něco ví, mohl by být schopen cvičit ho sám doma. Mně jde o to, aby byl v kontaktu s ostatními psy, event. by mi mohl cvičitel poradit, zda dělám něco špatně a co/jak mohu vylepšit. Chtěla bych zkusit výstavní kariéru, :mrgreen: tak ať tam nejsme za trotla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
14.9.13 13:49

Osobně mi na půl roce přijde docela pozdě začínat. To ej věk, když má být naprosto v pohodě ovladatelný MEZI SKUPINOU PSŮ.. Začala bych hned jak doočkujete (měla jsme doočkováno na třech měsících postupně všechny..).. Postroj bych nechala na procházky důchodcům a vy používejte obojek, nevím k čemu jsou postroje dobré (mimo konkrétní výcvik samozřejmě)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
14.9.13 14:50

Postroj bych pořídila jen do auta na ježdění, jestli bude jezdit na sedačce. Taky jsem ho řešila na cvičáku, protože naše setřice strašně tahala a tam mi řekli, že jak jí pořídím postroj, tak se přestane při tahání dusit, ale bude tahat o to víc, že jí to nebude vadit. Naučila se chodit na obojku a už netahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
14.9.13 16:03

@Almira-Alm souhlas ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
14.9.13 18:32
@Petttulis píše:
Ahoj.
My si včera dovezli STB a také jsem se ptala na cvičák. Začneme od půl roku.
Odkud jsi?
Bylo nám řečeno, že pokud majitel psa o této rase něco ví, mohl by být schopen cvičit ho sám doma. Mně jde o to, aby byl v kontaktu s ostatními psy, event. by mi mohl cvičitel poradit, zda dělám něco špatně a co/jak mohu vylepšit. Chtěla bych zkusit výstavní kariéru, :mrgreen: tak ať tam nejsme za trotla..

Olomoucko a ty koukám Karlovy Vary, škoda.

• Citovat
  • Upravit
1553
14.9.13 22:19

@zmrzlik
No, škoda, chtěla jsem seznámit děcka :mrgreen: Čím krmíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
15.9.13 13:20

Ahoj. Vaříme mu a už jsem dala i granulky. Jí kuřecí maso a rýži, vývar piškoty s jogurtem, strouhaný jabko tvaroh piškotky, co nám řekl chovatel. Břuch má pěknej. :D Před chvílí usnul.Jak manžel sprovozní foták, dám sem fotku.Dej sem taky fotečku toho vašeho.

• Citovat
  • Upravit
11439
15.9.13 13:23

@zmrzlik :? Pěkná popelnice. Ten množitel, co ti ho prodal, ti nakecal hrozné hovadiny, radím ti, začni ho krmit kvalitněji, nebo to může špatně dopadnout… Takhle mu tak akorát odrovnáš vnitřnosti a ještě mu zaděláš na růstové problémy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
15.9.13 13:41
@Fjodorka píše:
@zmrzlik :? Pěkná popelnice. Ten množitel, co ti ho prodal, ti nakecal hrozné hovadiny, radím ti, začni ho krmit kvalitněji, nebo to může špatně dopadnout… Takhle mu tak akorát odrovnáš vnitřnosti a ještě mu zaděláš na růstové problémy :(

co je na tom špatnýho? Je to štěně, tak ještě potřebuje i mléčný ne? Nebo mu mám dávat jen granule? Jako štěnata měli krásný, žádný podvýživy a matka těch štěnat byla výstavní.

• Citovat
  • Upravit
11439
15.9.13 13:58

@zmrzlik Ne, nepotřebuje kravské mléko. To POTŘEBUJÍ jen telata :D Lepší by bylo přejít na nějaké kvalitní granule, bulík potřebuje hlavně výživu na pevné kosti a kvalitní osvalení, takže bych dobře vybírala - Taste of the Wild, Barking Heads, Canine Caviar, Canidae, Master a podobné, výběr je.
Nebo BARFovat, pokud máš velký mrazák a nevadí ti manipulace se syrovým masem, dršťkami a jinými vnitřnostmi. Ale nekombinovat různé typy (vařené a granule) a nekrmit mléčnými výrobky a piškoty… Piškotky jen za odměnu, ale třeba sušené maso je lepší odměna :palec:

Podvýživa a kvalitní výživa nemají moc společného. A že matka vypadala dobře neznamená, že neměla třeba špatné trávení nebo nemocné klouby, jako bezpapírová na to těžko byla nějak hlídaná ;)

(edit - hrubka :oops: )

Příspěvek upraven 15.09.13 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
15.9.13 14:07
@Fjodorka píše:
@zmrzlik Ne, nepotřebuje kravské mléko. To POTŘEBUJÍ jen telata :D Lepší by bylo přejít na nějaké kvalitní granule, bulík potřebuje hlavně výživu na pevné kosti a kvalitní osvalení, takže bych dobře vybírala - Taste of the Wild, Barking Heads, Canine Caviar, Canidae, Master a podobné, výběr je.
Nebo BARFovat, pokud máš velký mrazák a nevadí ti manipulace se syrovým masem, držťkami a jinými vnitřnostmi. Ale nekombinovat různé typy (vařené a granule) a nekrmit mléčnými výrobky a piškoty… Piškotky jen za odměnu, ale třeba sušené maso je lepší odměna :palec:Podvýživa a kvalitní výživa nemají moc společného. A že matka vypadala dobře neznamená, že neměla třeba špatné trávení nebo nemocné klouby, jako bezpapírová na to těžko byla nějak hlídaná ;)

A ty jsi co, že to víš lépe, než mnozí chovatelé? NERÝPU, UPŘÍMNĚ SE TĚ PTÁM (možná to z psaného projevu tak vyzní, ale už to přepisovat nebudu)
Nám zase nedoporučovali barfování, prý to málokdo dělá správně ;)
My krmíme pouze granulemi, piškoty a mlsky za odměnu.. To nám doporučili naši „množitelé“ jedné z nejlepších chovek.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný