Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak možná to bude znít ošklivě, ale pokud bych měla malé děti a pes jednou někoho pokousal, šel by z domu, jakkoli
Pokud už je takhle starý a má zdravotní problémy viděla bych uspání jako jedinou správnou možnost…on se přestane trápit, vy se nebudete trápit, co s ním je…taky jsme museli nechat uspat psa, měl rakovinu a bylo mu teprv 7, bylo mi ho strašně líto, ale vidět, jak pořád jen leží a neužívá si života bylo mnohem smutnější ![]()
Asi by nemohl zustat v tom dome, ze byste za nim chodili, co?
Já si myslím, že když ho uspíte, tak mu jen pomůžete. Ten pes už se asi drží jen kvůli vám a kdybyste ho dali do útulku, tak by to asi byla otázka pár dní nebo týdnů, kdy by umřel ![]()
Pokud by se nenašel nikdo, kdo by si ho vzal na dožití k sobě, nechala bych ho uspat. Do útulku rozhodně ne. Trápil by se steskem i bolestí z nemocí, které má. A bylo by jen otázka času, kdy by ho v tom útulku utratili taky. Takhle odejde do toho psího nebíčka z vaší rodiny, ne někde z kotce, kde se bude x dnů - týdnů trápit.
Mám takový dotaz, vím, že rozhodnutí je vždy na majiteli zvířete, ale i tak potřebuji vědět i názor ostatních. Mám psa, kterému v nejbižší době hrozí ochrnutí, má nemocnou páteř. Operace je tedy možná, ale je tedy hodně finančně nákladná a za druhé to sice pomůže od ochrnutí ale nikoliv od bolesti. Bere léky na bolest, ale už i ty přestávají fungovat a je čím dál tím víc bolestivější. Je to tvrďák, takže na ní není poznat že jí to bolí dříve než jí to opravdu bolí. Navíc má bulky na mléčné liště, nenechala jsem dělat biopsii, protože se mi do toho nechce moc šahat a bojím se toho, že by se to rychleji rozjelo. Poznám, kdy přijde její čas? Mám jí nechat do ochrnutí nebo s ní mám jít dříve?
Ja bych jí nechala do poslední chvíle..jak říkáš, je to tvrdak tak rad bude stebou ![]()
Rodiče psa utratili ve chvíli, kdy ochrnul. Udělala bych to stejně. Dokud chodí a má chuť do života, odpomáhala bych od bolesti a snažila se jí udělat ten závěr co nejhezčí
Já bych ho trápit nenechala, měla jsem černého labradora a byl nemocný a nepochybně trpěl, dali jsme ho uspat a i tak si do ted vyčítám, že jsme to neudělali dřív, určitě se hrozně trápil a podle mě mu pak bylo líp. Proč nechávat psa trpět jen kvůli našemu pocitu, že ho máme stále u sebe?
@Kaculina2 píše:
Já bych ho trápit nenechala, měla jsem černého labradora a byl nemocný a nepochybně trpěl, dali jsme ho uspat a i tak si do ted vyčítám, že jsme to neudělali dřív, určitě se hrozně trápil a podle mě mu pak bylo líp. Proč nechávat psa trpět jen kvůli našemu pocitu, že ho máme stále u sebe?
Souhlasím ![]()
@Anonymní píše:
Mám takový dotaz, vím, že rozhodnutí je vždy na majiteli zvířete, ale i tak potřebuji vědět i názor ostatních. Mám psa, kterému v nejbižší době hrozí ochrnutí, má nemocnou páteř. Operace je tedy možná, ale je tedy hodně finančně nákladná a za druhé to sice pomůže od ochrnutí ale nikoliv od bolesti. Bere léky na bolest, ale už i ty přestávají fungovat a je čím dál tím víc bolestivější. Je to tvrďák, takže na ní není poznat že jí to bolí dříve než jí to opravdu bolí. Navíc má bulky na mléčné liště, nenechala jsem dělat biopsii, protože se mi do toho nechce moc šahat a bojím se toho, že by se to rychleji rozjelo. Poznám, kdy přijde její čas? Mám jí nechat do ochrnutí nebo s ní mám jít dříve?
Tak já bych napřed nechala tu mléčnou lištu celou odstranit, měla jsem s fenkou stejný problém, ale neposílala jsem na histologii.Do operace páteře bych šla taky, je to jistě riziko, ale nikde není dané, že bolesti nepřestanou. Samozřejmě záleží na tobě, nevím kolik má hafuša roků a jak je vitální, my toto absolvovaly v jejích 13letech a naprosto v pohodě. Pokud nechceš investovat, nebo nemůžeš tak nevím, ale já bych v žádném případě nenechala svého přítele trpět, bytˇby byl tvrdák sebevětší ![]()
Jakmile rapidne zmeni chovani (prestane behat, jist pit, ochrne), tak bych nechala uspat. A pokud vis, ze ji to uz ted boli, tak bych ji netrapila ![]()
@Kaculina2 píše:
Proč zabíjet předčasně? Pes se může z toho dostat a žít spokojeně.
Hele k nám do parku chodí paní se starším jezevčíkem, taky byl na operaci páteře a běhá výborně. Měl prý na kahánku, nemohl chodit. Stálo to okolo 30 tis. a polovinu zaplatila prý pojišťovna. Paní ho měla pojištěného. Ale pes běhá jak mladík.
@jannina1 Zabíjet? Máš pocit, že zvíře, které trpí bolestmi a ty mu jen pomůžeš, bereš jako zabití? Podle tebe teda nechat psa trápit do poslední chvíle jak tady paní píše? Tak nevím kdo z nás je větší tyran
Jo a ještě bulky na mléčné žláze měla naše psice 10 let, jednu jsme nechali vyoperovat, potom žila ještě další 4 roky.