Březí fena labradora

27
17.9.13 10:43

Březí fena labradora

Zdravím všechny milovníky a odboprníky pejsků :lol:

mám 2 roky starou labradorku. Před měsícem hárala a jen pár dní, když jsme i další člena naší rodiny ( pejska samozdřejmě ) nachytali zrovna při jejich romantické chvilce. Už asi 2 týdny si všimám jak se jí viditelně zvědšují cecíky a mám ji na každém kroku. Počíme s tím, že k nám přibydou štěnátka. Jen by mě zajímalo, když bude mít první štěnátka, kolik jich může být. Mělo by se zájít k veterináři? Popř. nevíte cenu ultrazvuku? At na mě pan veterinář nevytáhne příliš vysokou sumu na kterou nebudu připravená :D Kdyby měl kdokoli jakoukoliv radu, budu vděčná. Je to pro nás něco nového a nevíme si rady. Nerada bych něco zanedbala. Všem moc děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
17.9.13 10:52

@MATYnkaa Odborníky raději nezdrav, za chvíli tu bude mela. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
17.9.13 11:21

@MATYnkaa nechci řešit připuštění jako takové, snad je druhý člen rodiny alespoň taky labrador :cert: (předpokládám oba bez PP)
kamarád teď měl 13 štěňat, druhý klasika 6, takže rozhodně doporučuji navštívit veterináře a domluvit si ultrazvuk, aby jste věděli na co se připravit, tuším že se chodí po 30dnech březosti a cena kolem 300-400kč, ale nejsem si jistá, raději ověřit klidně telefonem u vet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
17.9.13 11:25

Mela jsem labradora, byl ze 7 stenat :mavam: Ale to chce opravdu ten ultrazvuk, mne se zda ze kamaradka rikala kolem 600 :think:

• Citovat
  • Upravit
2256
17.9.13 11:34

U bezpapíráků bych to vyřešila u veterináře injekcí. Na co množit další voříšky? Můžou mít i nějakou vadu, jelikož vyšetřené je určitě nemáš. A rychle bych řešila kastraci feny. nezlob se na mě, ale tohle je totální nezodpovědnost. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.9.13 11:37

Za potvrzení březosti UTZ jsme dávali 300. Počet štěňat je značně individuální. Nejlépe bude navštívit veterináře, udělat sono, podle kterého může odhadnout počet štěňat, ale většinou ten počet nebývá přesný. Informací o březosti a odchovu štěňat je na internetu hafo (třeba zde : http://www.veterinabenesov.cz/…porodu-u-fen ), stačí pohledat, taky dobrý veterinář rád poradí. Přeju bezproblémový porod a hlavně dobré páníčky pro vaše štěňata.
Ještě si neodpustím prosbu, aby jste příště zabránili nechtěnému nakrytí, ať už případnou kastrací nebo důsledným hlídáním feny v období hárání.

Příspěvek upraven 17.09.13 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
17.9.13 11:38

Prosim neposilejte do sveta dalsi krizence bez pp a dejte fene injekci na vypuzeni plodů.
Uz takhle je prepejskovano a narvany utulky :(. I vas to vyjde levneji nez radna pece o stenata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.9.13 11:39
@nagari píše:
Prosim neposilejte do sveta dalsi krizence bez pp a dejte fene injekci na vypuzeni plodů.
Uz takhle je prepejskovano a narvany utulky :(. I vas to vyjde levneji nez radna pece o stenata.

Už jsem psala výše. Nebo rovnou na kastraci. :pankac: :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
17.9.13 11:40

@MATYnkaa počet štěňat bývá většinou zhruba stejný jako z kolika štěňat byla vaše fenka, ale není to pravidlo. Nejlépe se to pozná dle ultrazvuku. Lze to poznat od 25.dne.od nakrytí, nekteri veterináři až od 28.dne, ale i tak je počet štěňat ne uplně přesný. Ceny veterinářů jsou smluvní, takže je potřeba zavolat vašemu vet. a zeptat se na cenu. Většinou je, jak tu už bylo psáno, zhruba do 500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.9.13 11:43

Počet štěňat: 1-17
Cena UTZ : 500-1000
Ideální řešení: okamžitá kastrace i s odběrem plodů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
17.9.13 11:48

My máme taky březí fenečku a za ultrazvuk budeme platit 500Kč. Zeptej se u veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.9.13 12:06
@sofia3 píše:
My máme taky březí fenečku a za ultrazvuk budeme platit 500Kč. Zeptej se u veterináře.

Co máš za plemeno? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
17.9.13 12:13

No, to že bude štěňat pravděpodobně stejně jako z kolika je fena je nesmysl. Můj pes z béčkového vrhu je ze sedmi, áčka byli tři a céčko bylo jen jedno štěně. Btw. kámoška má štěně ze 14ti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.13 12:51
@Almira-Alm píše:
Počet štěňat: 1-17
Cena UTZ : 500-1000
Ideální řešení: okamžitá kastrace i s odběrem plodů

Souhlasím s kastrací a to okamžitě. Útulky jsou plný, trh je již dávno zahlcený. Já jsem proto přestala chovat i přes to, že mám feny importované, pravidelně vyšetřované i v zahraničí, se zkouškama z výkonu atd. sama mám všechny 3 vykastrované a pro lidi v ČR bych už neodchovala ani křečka. Jeden náš odchov jsem si uý z utulku domu vzala, ted řeším dalšího odloženýho psa 7 let. Budte prosím zodpovědní. Dělala jsem psí kusy, kupní smlouvy samozřejmostí, ale lidi nepřekvapili, z každého vrhu nějakej průser.!!!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
17.9.13 12:53
@MATYnkaa píše:
Zdravím všechny milovníky a odboprníky pejsků :lol:mám 2 roky starou labradorku. Před měsícem hárala a jen pár dní, když jsme i další člena naší rodiny ( pejska samozdřejmě ) nachytali zrovna při jejich romantické chvilce. Už asi 2 týdny si všimám jak se jí viditelně zvědšují cecíky a mám ji na každém kroku. Počíme s tím, že k nám přibydou štěnátka. Jen by mě zajímalo, když bude mít první štěnátka, kolik jich může být. Mělo by se zájít k veterináři? Popř. nevíte cenu ultrazvuku? At na mě pan veterinář nevytáhne příliš vysokou sumu na kterou nebudu připravená :D Kdyby měl kdokoli jakoukoliv radu, budu vděčná. Je to pro nás něco nového a nevíme si rady. Nerada bych něco zanedbala. Všem moc děkuji za rady :)

jestli víte že pejsek byl labrador tak bych žadnou kastraci a potrat nedělala jestli, ale nevíte co to bylo za plemeno tak ano…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný