Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny milovníky a odboprníky pejsků ![]()
mám 2 roky starou labradorku. Před měsícem hárala a jen pár dní, když jsme i další člena naší rodiny ( pejska samozdřejmě ) nachytali zrovna při jejich romantické chvilce. Už asi 2 týdny si všimám jak se jí viditelně zvědšují cecíky a mám ji na každém kroku. Počíme s tím, že k nám přibydou štěnátka. Jen by mě zajímalo, když bude mít první štěnátka, kolik jich může být. Mělo by se zájít k veterináři? Popř. nevíte cenu ultrazvuku? At na mě pan veterinář nevytáhne příliš vysokou sumu na kterou nebudu připravená
Kdyby měl kdokoli jakoukoliv radu, budu vděčná. Je to pro nás něco nového a nevíme si rady. Nerada bych něco zanedbala. Všem moc děkuji za rady ![]()
@MATYnkaa nechci řešit připuštění jako takové, snad je druhý člen rodiny alespoň taky labrador
(předpokládám oba bez PP)
kamarád teď měl 13 štěňat, druhý klasika 6, takže rozhodně doporučuji navštívit veterináře a domluvit si ultrazvuk, aby jste věděli na co se připravit, tuším že se chodí po 30dnech březosti a cena kolem 300-400kč, ale nejsem si jistá, raději ověřit klidně telefonem u vet
Mela jsem labradora, byl ze 7 stenat
Ale to chce opravdu ten ultrazvuk, mne se zda ze kamaradka rikala kolem 600 ![]()
U bezpapíráků bych to vyřešila u veterináře injekcí. Na co množit další voříšky? Můžou mít i nějakou vadu, jelikož vyšetřené je určitě nemáš. A rychle bych řešila kastraci feny. nezlob se na mě, ale tohle je totální nezodpovědnost.
![]()
Za potvrzení březosti UTZ jsme dávali 300. Počet štěňat je značně individuální. Nejlépe bude navštívit veterináře, udělat sono, podle kterého může odhadnout počet štěňat, ale většinou ten počet nebývá přesný. Informací o březosti a odchovu štěňat je na internetu hafo (třeba zde : http://www.veterinabenesov.cz/…porodu-u-fen ), stačí pohledat, taky dobrý veterinář rád poradí. Přeju bezproblémový porod a hlavně dobré páníčky pro vaše štěňata.
Ještě si neodpustím prosbu, aby jste příště zabránili nechtěnému nakrytí, ať už případnou kastrací nebo důsledným hlídáním feny v období hárání.
Příspěvek upraven 17.09.13 v 11:42
Prosim neposilejte do sveta dalsi krizence bez pp a dejte fene injekci na vypuzeni plodů.
Uz takhle je prepejskovano a narvany utulky
. I vas to vyjde levneji nez radna pece o stenata.
@nagari píše:
Prosim neposilejte do sveta dalsi krizence bez pp a dejte fene injekci na vypuzeni plodů.
Uz takhle je prepejskovano a narvany utulky. I vas to vyjde levneji nez radna pece o stenata.
Už jsem psala výše. Nebo rovnou na kastraci.
![]()
@MATYnkaa počet štěňat bývá většinou zhruba stejný jako z kolika štěňat byla vaše fenka, ale není to pravidlo. Nejlépe se to pozná dle ultrazvuku. Lze to poznat od 25.dne.od nakrytí, nekteri veterináři až od 28.dne, ale i tak je počet štěňat ne uplně přesný. Ceny veterinářů jsou smluvní, takže je potřeba zavolat vašemu vet. a zeptat se na cenu. Většinou je, jak tu už bylo psáno, zhruba do 500,–.
Počet štěňat: 1-17
Cena UTZ : 500-1000
Ideální řešení: okamžitá kastrace i s odběrem plodů
My máme taky březí fenečku a za ultrazvuk budeme platit 500Kč. Zeptej se u veterináře.
@sofia3 píše:
My máme taky březí fenečku a za ultrazvuk budeme platit 500Kč. Zeptej se u veterináře.
Co máš za plemeno? ![]()
No, to že bude štěňat pravděpodobně stejně jako z kolika je fena je nesmysl. Můj pes z béčkového vrhu je ze sedmi, áčka byli tři a céčko bylo jen jedno štěně. Btw. kámoška má štěně ze 14ti ![]()
@Almira-Alm píše:
Počet štěňat: 1-17
Cena UTZ : 500-1000
Ideální řešení: okamžitá kastrace i s odběrem plodů
Souhlasím s kastrací a to okamžitě. Útulky jsou plný, trh je již dávno zahlcený. Já jsem proto přestala chovat i přes to, že mám feny importované, pravidelně vyšetřované i v zahraničí, se zkouškama z výkonu atd. sama mám všechny 3 vykastrované a pro lidi v ČR bych už neodchovala ani křečka. Jeden náš odchov jsem si uý z utulku domu vzala, ted řeším dalšího odloženýho psa 7 let. Budte prosím zodpovědní. Dělala jsem psí kusy, kupní smlouvy samozřejmostí, ale lidi nepřekvapili, z každého vrhu nějakej průser.!!!"
@MATYnkaa píše:
Zdravím všechny milovníky a odboprníky pejskůmám 2 roky starou labradorku. Před měsícem hárala a jen pár dní, když jsme i další člena naší rodiny ( pejska samozdřejmě ) nachytali zrovna při jejich romantické chvilce. Už asi 2 týdny si všimám jak se jí viditelně zvědšují cecíky a mám ji na každém kroku. Počíme s tím, že k nám přibydou štěnátka. Jen by mě zajímalo, když bude mít první štěnátka, kolik jich může být. Mělo by se zájít k veterináři? Popř. nevíte cenu ultrazvuku? At na mě pan veterinář nevytáhne příliš vysokou sumu na kterou nebudu připravená
Kdyby měl kdokoli jakoukoliv radu, budu vděčná. Je to pro nás něco nového a nevíme si rady. Nerada bych něco zanedbala. Všem moc děkuji za rady
jestli víte že pejsek byl labrador tak bych žadnou kastraci a potrat nedělala jestli, ale nevíte co to bylo za plemeno tak ano…