Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lilie12 píše:
jestli víte že pejsek byl labrador tak bych žadnou kastraci a potrat nedělala jestli, ale nevíte co to bylo za plemeno tak ano…
Pokud nejsou psi s PP, tak bych kastraci okamžitě udělala.
@Honey Hooligan Kloubouk dolů. Také mě situace netěší - občas ze zajímavosti kouknu na inzeráty a je to snad rok od roku horší.
Bohužel s tím se nic nedá dělat, za chvíli budeme mít všechny psy stejné a zdegenerované. ![]()
@MiskaKosa píše:
U bezpapíráků bych to vyřešila u veterináře injekcí. Na co množit další voříšky? Můžou mít i nějakou vadu, jelikož vyšetřené je určitě nemáš. A rychle bych řešila kastraci feny. nezlob se na mě, ale tohle je totální nezodpovědnost.![]()
nevím co s tím pořad máte je spoustu čistých ras a ne žadný voříšší ale jsou bez papíru nevím jak teď, ale slyšela jsem že to někdo i tak děla, ale před pár lety to bylo ještě tak že automaticky i když byli rodiče s PP tak papíry dostalo jen první 4štěnata a zbytek mělo smůlu takže mělo rodiče s PP byli čistý bez vad jen prostě neměli papíry jenže te´d oni mají štěnata a jen proto že měli smůlu a nedostali papíry tak nemají mít právo na štěnata je blbost…já sama nechápu lidí co si koupí psa s PP a pak ho mají doma a nechodí s ním na vystavy ani na zkoušky a znám takových spoustu já sama mám s PP i bez PP ale s PP máme jen kvůli zkouškám a připustit chceme oba i bez PP je naprosto bez vad a zdravy oproti s PP kde už jsme řešili několik lehčích často vyskytujicích se nemoci, ale řešili u bez papíraka nic naprosto zdravy a viděli jsme rodiče oba a byli podle standartu plemene a to už jsme v minulosti měli více psu bez papíru a u jednoho kterého jsme měli mít nám majtelka tvrdila že je čistej že má rodiče stejného plemene, ale bylo vidět že to není ta rasa co to ma být u ostatních psu co jsme kupovali jsme viděli i rodiče a bylo na první pohled jasné že je to štěně toho plemene co to má být takže to jde i poznat hned a ne čekat než pes vyroste a ukažou se třeba i vady
@lilie12 1 - PP dostanou všechna štěňata, jde o původ, ne o počet, tohle byla výmluva snad ještě za dob, kdy nebyl internet ![]()
2 - Neuchovnit psa s PP a chovat na něm není smůla, ale vždy to má nějaký důvod. Od těch prostých jako je lenost obejít výstavy příp. příslušné zkoušky, až po vady, které uchovnění vylučují. A ten z inzerátu: „krásná štěňátka po rodičích s PP“ nemá nikdo šanci rozpoznat.
3 - Vždycky bych si pořídila primárně psa s PP, neb je tam o něco větší záruka než u zcela anonymního psa. Dělá se to i kvůli plemenu samotnému, ne jen proto, aby se štěňata dále využívala výhradně pro chov.
4 - Ne vše se na několikatýdenních štěňatech pozná.
5 - Dedukce ve tvém textu mi připomínají diskuse o tom, že matky kuřačky mají zdravější děti než nekuřačky.
Příspěvek upraven 17.09.13 v 13:10
@lilie12 píše:
nevím co s tím pořad máte je spoustu čistých ras a ne žadný voříšší ale jsou bez papíru nevím jak teď, ale slyšela jsem že to někdo i tak děla, ale před pár lety to bylo ještě tak že automaticky i když byli rodiče s PP tak papíry dostalo jen první 4štěnata a zbytek mělo smůlu takže mělo rodiče s PP byli čistý bez vad jen prostě neměli papíry jenže te´d oni mají štěnata a jen proto že měli smůlu a nedostali papíry tak nemají mít právo na štěnata je blbost…já sama nechápu lidí co si koupí psa s PP a pak ho mají doma a nechodí s ním na vystavy ani na zkoušky a znám takových spoustu já sama mám s PP i bez PP ale s PP máme jen kvůli zkouškám a připustit chceme oba i bez PP je naprosto bez vad a zdravy oproti s PP kde už jsme řešili několik lehčích často vyskytujicích se nemoci, ale řešili u bez papíraka nic naprosto zdravy a viděli jsme rodiče oba a byli podle standartu plemene a to už jsme v minulosti měli více psu bez papíru a u jednoho kterého jsme měli mít nám majtelka tvrdila že je čistej že má rodiče stejného plemene, ale bylo vidět že to není ta rasa co to ma být u ostatních psu co jsme kupovali jsme viděli i rodiče a bylo na první pohled jasné že je to štěně toho plemene co to má být takže to jde i poznat hned a ne čekat než pes vyroste a ukažou se třeba i vady
Ach jo… už mě nebaví to pořád dokola vysvětlovat!!! Přečti si následující odkazy : http://www.velsatis-yorkshire.cz/Proc_psa_PP.htm
http://www.home4pets.cz/…t-psa-bez-pp
http://www.pektoruvstatek.estranky.cz/…-s-pp-_.html
A PAPÍRY DOSTÁVAJÍ VŠECHNA ŠTĚŇATA, NEBO ŽÁDNÉ!
http://www.skvelypes.cz/?…
http://www.stop-mnozitelum.cz/
@Litta píše:
@lilie12 1 - PP dostanou všechna štěňata, jde o původ, ne o počet, tohle byla výmluva snad ještě za dob, kdy nebyl internet
2 - Neuchovnit psa s PP a chovat na něm není smůla, ale vždy to má nějaký důvod. Od těch prostých jako je lenost obejít výstavy příp. příslušné zkoušky, až po vady, které uchovnění vylučují. A ten z inzerátu: „krásná štěňátka po rodičích s PP“ nemá nikdo šanci rozpoznat.
3 - Vždycky bych si pořídila primárně psa s PP, neb je tam o něco větší záruka než u zcela anonymního psa. Dělá se to i kvůli plemenu samotnému, ne jen proto, aby se štěňata dále využívala výhradně pro chov.
4 - Ne vše se na několikatýdenních štěňatech pozná.
5 - Dedukce ve tvém textu mi připomínají diskuse o tom, že matky kuřačky mají zdravější děti než kuřačky.
Děkuji za příspěvek. Já už na to vysvětlování nemám. Připadám si jak kdybych mluvila s dementy kolikrát. A furt si melou jen svou pravdu… Přiložila jsem několik odkazů, tak třeba někoho tady přivedou k rozumu a ke zdravému názoru ![]()
Mám tu tři papírové čuby a uchovňovat budu jen jednu - malé plemeno jelikož rodině je docela velký zájem o štěňata po ní.. Jinak nehodlám uchovňovat nic.. Odchov štěňat je teď dost zbytečný, je jich nekonečno..
@Almira-Alm píše:
Mám tu tři papírové čuby a uchovňovat budu jen jednu - malé plemeno jelikož rodině je docela velký zájem o štěňata po ní.. Jinak nehodlám uchovňovat nic.. Odchov štěňat je teď dost zbytečný, je jich nekonečno..
Ještě že existují normální lidé, co mají v hlavě mozek a ne seno
![]()
Také mám papíráka a to zatím celkem žádáného plemene ale když vidím i tu nabídku bez PP tak rozhodně chovat na svým nikdy nebudu ![]()
@MiskaKosa píše:
Ještě že existují normální lidé, co mají v hlavě mozek a ne seno![]()
![]()
Oooo děkuji
![]()
@Litta @Almira-Alm @MiskaKosa holky situace je opravdu kritická, ale to vy víte. Já miluju zvířata, pesany jsem chovala léta. Ale čím jsem starší a čím víc mám zkušeností, tím větší mám alergii na „pejskaře“ a to i na ty s PP i bez PP. Jen málo chovatelů si zachovalo zdravý nadhled, nebo k němu dospělo časem. Divím se, že někteří i přes mnohé špatné zkušenosti neustále produkují štěnata a to i ve velkém. Na rovinu řeknu - jde jen o prachy, vlastí ego, nebo jako asi v tomnto případě - o absolutní amatérství a nevzdělanost - pes je tu na posledním místě. Chovatelé si neuvědomují, že to co odchovají, odchovávají na svojí vlastní zodpovědnost. Já osobně si namlela držku a nemíním to přehlížet. korupce světem vládne a u psů dvojnásob. Psům zdar
@Honey Hooligan píše:
@Litta @Almira-Alm @MiskaKosa holky situace je opravdu kritická, ale to vy víte. Já miluju zvířata, pesany jsem chovala léta. Ale čím jsem starší a čím víc mám zkušeností, tím větší mám alergii na „pejskaře“ a to i na ty s PP i bez PP. Jen málo chovatelů si zachovalo zdravý nadhled, nebo k němu dospělo časem. Divím se, že někteří i přes mnohé špatné zkušenosti neustále produkují štěnata a to i ve velkém. Na rovinu řeknu - jde jen o prachy, vlastí ego, nebo jako asi v tomnto případě - o absolutní amatérství a nevzdělanost - pes je tu na posledním místě. Chovatelé si neuvědomují, že to co odchovají, odchovávají na svojí vlastní zodpovědnost. Já osobně si namlela držku a nemíním to přehlížet. korupce světem vládne a u psů dvojnásob. Psům zdar
Já mám psa bez PP zachráněného z množírny, teď je mu rok a půl a je to ten nejhodnější pes na světě
, jen trochu moc majetnický. Panička je pro něj všechno. Když jsem ho dovezla domů, byl podvyživený, hubený, začervený, zablešený, jídlo hltal až se dusil, to samé vodu, měl chudáček strach, že mu jeho jídlo zase někdo sní nebo že už žádné další nebude. Jedna fenečka čivavy též z množírny co sloužila jako stroj na prcky, zemřela po 3 měsících u mě na selhání ledvin. Dostávala kvalitní jídlo, věčně u veterinářky, ale nezvládla to :-/ další štěndo čivavy ke mě přišlo z množírny bez předních drápků, zdeformované packy, špatně se jí jedlo, ale vše jsme zvládli a teď už je u skvělé rodiny, kde paní nepracuje stará se o dvě malé děti a malou čivaví holčičku ( nemusí pracovat, manžel vydělá dost ) Malinká teď mí rok a váží 900g. pomáhám soukromým depozitům a ty praskají ve švech. Jenže už nemám moc sílu šířit osvětu… Jelikož jsem pokaždé za arogantní krávu, která má na psa s PP a pořizuje si ho na machrování
![]()
Tahle situace mě neuvěřitelně s.re
ale pokud budou lidi tupci, tak se situace nezlepší
akorát se zhoršuje každým dnem ![]()