Dlouhosrstá plemena - rady

3011
18.9.13 10:02

Dlouhosrstá plemena rady

Chovatelky, pejskařky, majitelky/majitelé dlouhosrtstých plemen :kytka:, prosím o radu, info. Platí u dlouhosrtských plemen, že zapáchají kvůli dlouhé srtsti více než krátkosrstá plemena, zvláště prý pejsi, kteří jsou venku, nikoliv v domě? Nebo je to jen o péči o srst, když je správná, pak zápach není?
Po dlouhé úvaze jsme vybrali pejska a sestra mě od dlouihosrtstého odrazuje
:nevim:

Příspěvek upraven 18.09.13 v 10:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1196
18.9.13 10:16

@Katrinka
neřekla bych že tam bude zásadní rozdíl. Mám voříška se srstí cca 3cm a RR. RR nemá podsadu, a nikdy nesmrděl jak pes, kdežto vořech s klasickou srstí s podsadou občas smrdí, zvlášť když navlhne. Samozřejmě že občas psa musíš vykoupat, a pravidelně česat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.9.13 10:16

Řekla bych, že smrádek je stejný :mrgreen: akorát dlouhosrsťáka třeba pravidelně česat. Měli jsme novofundlanda, denně tak půl hodiny česání. Ale pokud zmokl, smrděl stejně, jak krátkosrstý.. horší to je ve chvíli, kdy se Ti někde vyválí :poblion: to je potom masakr to vymýt a vyčesat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.9.13 10:23

Venkovní psi jsou cítit víc proto, že psa v bytě častěji koupeš a také nemá tak hustou podsadu. Venkovní pes se musí hlavně na zimu pořádně „zazimovat“. Naroste pořádná podsada a hlavně je srst mnohem mastnější…chrání se tak před vlhkem.

Jo, jinak bych neřekla, že tedy krátkosrstí jsou cítit míň, podle mě to je +- stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.9.13 10:29

Mokrej pes je prostě mokrej pes a smrdí stejně, ať už je takovej nebo makovej. Máme drátosrstý a bývali jak vnitřní, tak nyní venkovní a je to pořád stejný. Návraty autem z deštivý prochajdy protrpím v tom uzavřenym prostoru pokaždý stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.9.13 10:55

A jakou rasu jste vybrali? Myslím, že i trochu záleží, zda je to dlouhá srst s podsadou nebo bez. My máme teda doma jednoho hladkosrstého bez podsady a ten není cítit prakticky vůbec( pokud zrovna neprdí :mrgreen: ) a pak máme drsnosrstého s hustou podsadou a ten je, když navlhne, cítit. Třetí je venkovní, ten je cítit nejvíc, ale taky jen pokud je venku vlhké počasí. Kamarádka má doma dlouhosrstého bez podsady a ten není cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
18.9.13 11:09

Ahoj, máme dlouhosrstou kolii a pokud zmokne tak je trochu cítit jako „mokrý pes“ ale to platí snad pro všechny psi..:) Jinak mi před každým česáním prostříkáme srst takovým voskem (něco jako kondicionér), je to čistě bylinkový přípravek, ale dost aromatický.. DÍky tomu můžu říct, že náš pes vážně není cítit.. Češu tak 1×týdne a vždy prostříkám srst tímto - díky tomu nesmrdí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
18.9.13 11:38

MOje mamka má dlohosrstého psa (bearded colie) a opravdu nedoporučuju. Když čůrá, močí si vlastně i na chlupy, venku posbírá všelijaké listí a smetí do chlupů, když se napije, kape mu voda z tlamy. Je s ním strašně práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.9.13 12:06

@Vlkoška Leonberger

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.9.13 12:21
@Katrinka píše:
@Vlkoška Leonberger

Wau, krásný pes :pankac: Nebála bych se toho. Není to příliš dlouhá srst. Když zmokne, tak vonět po fialkách nebude, ale s trochou péče to určitě nebude žádný smraďoch :kytka: Ještě dotaz ségra má psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.9.13 12:23

@Vlkoška Právě že nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.9.13 12:28

@Katrinka Tak už je mi to jasné… kolik já dostala rad ohledně psů, když se mi narodily děti :roll:… vesměs od lidí, co je neměli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.13 12:31

No hlavně jestli chceš psa na ven, tak je totální blbost pořizovat krátkosrstého psa.
Takže leon je dobrá volba!
„Cítit psem“ (zvlášť za mokra) určitě bude, ale to by byl pes s kratší srstí taky. A psi-samci jsou cítit víc, než feny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
18.9.13 12:34

Můžu ještě dotaz, když tak krásně radíte ;) :?:
Jak vozíte větší pejsky v autě :?: Stačí mříž a do kufru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
18.9.13 12:41

Ja vozim normalne bez niceho na zadnich sedackach..akorat je pod hafanem psi deka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný