Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Noooo tak je jasný, že si možná trošku smlsne
podle toho jakou bude mít náladu
Ale tak přeci jen jde o vás a vašeho psa a pak o to, kdyby na to přišla Policie tak zaplatíte pokutu… Nehledě na to, kdyby někomu ublížil, tak pak by teprve začal ten správej průšvih
Jinak mu do toho vlastně nic není, prostě jen jdete pozdě na očkování a nic se naštěstí nikomu nestalo…
Byl očkovaný vakcínou rabisin.. někde jsem četla že stačí po 3 letech když je očkovaný rabisinem ale že někteří veterináři očkují každý rok.. ![]()
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech??vadí to??
Co očkování proti vzteklině
? To je přece nutnost ne? Měla jsem pocit, že o tom hovoří i zákon či co.
@olinka11 my máme už starého pejska, 14ti letého jezevčíka.. na vzteklinu jsme před časem pozapomněli a ikdyž jezdíme k vete pomalu co měsíc, protože má takový kosmetický problém a já se ho vždycky ptám, jestli není potřeba to očkování, tak mi bylo vždy řečeno, že to ať vůbec neřeším, že to počká a že se vzteklina už několik let v ČR neobjevila ani u divokých zvířat, natož u domácích zvířat…i jsem mu říkala, že jsem těhotná, tak mám obavy a on, ať se vůbec nestrachuju a můžu být v klidu ![]()
@Anonymní píše:
Byl očkovaný vakcínou rabisin.. někde jsem četla že stačí po 3 letech když je očkovaný rabisinem ale že někteří veterináři očkují každý rok..
Myslím, že je to povinné ze zákona očkovat každý rok. Dostanete přeci známku na které je rok očkování. Ta známka je přece platná jen rok… To si aspoň myslím já ![]()
@zdeňka41 že nemají vzteklinu divoká zvířata
cože? Tomu se přece nedá věřit.
Jinak já jsem si přebírala od bývalého partnera pejska. TAktéž nebyl rok a půl očkován. U dr. jsem vysvětlila, že toto není má vina, že se teď začínám o pejska starat a že můj ex se na to prostě vyprdnul. Veterinář nic neřekl, prostě naočkoval a bylo.
@Alises
Je pravda, že v ČR už se dlouho nevyskytla vzteklina u volně žíjící zvěře. Pokládají se návnady s očkovacími látkami - je to program, který funguje už x let (možná začal už za komančů
). Ale rohzodně bych očkování proti vzteklině nepodceňovala - hrozilo mi píchání vakcíny do břicha, páč mě v dětství pokousal cikánský pes, naštěstí ho našli, ale to kroucení mých dětských spolupacientů a ještě zavření na infekčním - na to nemám moc hezké vzpomínky. Rozhodně očkovat a nespoléhat se, že u nás dobře zafungovala prevence. Hranice jsou otevřené, zvířata navíc žádné hranice nerespektují a vzteklina je neléčitelná a smrtelná (je na světě jediný známý případ, kdy se z toho dívčina dostala, ale museli ji vypnout mozek a navodit koma).
@Alises píše:Česká republika je země prostá vztekliny. Poslední nakažené zvíře bylo spatřeno před 12 lety. Žádná vzteklina tady není.
@zdeňka41 že nemají vzteklinu divoká zvířatacože? Tomu se přece nedá věřit.
Já ke konci už nenechávala psa očkovat, nebyl očkovaný tak 4-5 let - dožila se 17ti. Příšlo mi to fakt zbytečné. Ale štěně jsem ted očkovat nechala a odčervit. I když s tím odčervováním jsem tady četla, že to není zase taková nutnost, když se dělá rozbor stolice…?
@Fjodorka píše: Česká republika je země prostá vztekliny. Poslední nakažené zvíře bylo spatřeno před 12 lety. Žádná vzteklina tady není.
To se říká, ale co je na tom pravdy
? @Apaji to napsala opět dokonale. Není nad to být opatrný a dojít jednou za rok na veterinu se psem.
@lpetra píše:
@Bekyn my máme vzteklinu na tři roky
aha
tak psala jsem, že si to jen myslím, netvrdím to… Každopádně, my chodíme jednou za rok. A ani mě veterinář neinformoval o možnosti tříleté vakciny
tak proto…
@Alises píše:
To se říká, ale co je na tom pravdy? @Apaji to napsala opět dokonale. Není nad to být opatrný a dojít jednou za rok na veterinu se psem.
Jasně, každou chvíli se najde zvíře se vzteklinou, jen nám to zlé úřady tají
Jistěže je to pravda. Tím se ale nevylučuje nutnost očkování, vzhledem k tomu, že samozřejmě chceme, aby tu vzteklina nebyla ani nadále. Zvlášť, když se už přestala očkovat divoká zvířata.
Jen tvrdím, že je kravina se bát vztekliny, která tu není, ale netvrdím, že by se zvířata neměla očkovat.
Rozhodně bude přeočkovanej víckrát než jednou vakcínou a radost mít nebude no.. Mám psa 14 let a ještě se mi nestali že bych zapomněla