Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak ho nechej naočkovat… Průkaz jste ztratili. Přihlášení na město kontrolují policisti.
@olinka11 Nevím, čím by se člověk od neočkovaného psa mohl nakazit, napadá mě akorát leptospiróza
očkuje se spíš kvůli přenosu nemocí mezi psy navzájem.
Mám sice kočku, ale taky neočkuju.
@Anonymní píše:
Mě řekli známí že očkovaný je a že stačí jednou za tři roky a je to dva roky co ho mám tak nevím
tak ti k němu měli dát očkovací průkaz…vzteklina je povinná, ostatní nemoci nejsou. Jestli k němu nemáš očkovák, kde je napsané datum a vakcína (některé vakcíny se skutečně nemusí přeočkovávat každoročně), tak si ho nech naočkovat, když už tam budeš, ta samotná vzteklina zas tak drahá není. Prostě řekni, že je to pes nalezenec, hlavu ti neutrhnou…
ale do budoucna, až ti mimino poleze, tak se určitě se psem do kontaktu dostane, takže to pak by pes měl být odčervován a očkován opravdu pravidelně
@Pipet píše:
Vzteklina se v ČR už pár let nevyskytla…
a to, že se pár let v ČR nevyskytla znamená, že se už nevyskytne??
Ockuje se sice kazdy rok, ale vakcina ucinkuje minimalne roky dva. Jdi na veterinu, rekni, ze jsi vzala psa od znamych, ockovak nemas, nech ho naockovat a hotovo.
Proste nejlepsi je rict pravdu, ne? A nech ho odcervit, kdyz je maly dite, doporucuje se jednou za tri mesice.
@Pipet no nám očkovák nedali ale když řeknu že jsme ho ztratili zjistí nějak jestli je očkovaný? já fakt věřila známým že očkovaný je a že prý to stačí jednou za tři roky a že na nic jiného není potřeba ![]()
Nemáš peníze na uživení dítěte, a na uživení psa ano?
Pokud teda chudák nedostává chleba namočený ve vodě, což už jsem taky u někoho zažila.
@olinka11 Ale tak vyskytne, ale bála bych se u nalezence toulavce, ne u bouďáka co pravděpodobně nemá moc příležitostí se sám nakazit.
Samozřejmě ale psa naočkovat, je to povinné.
@Pipet píše:
Tak ho nechej naočkovat… Průkaz jste ztratili. Přihlášení na město kontrolují policisti.@olinka11 Nevím, čím by se člověk od neočkovaného psa mohl nakazit, napadá mě akorát leptospirózaočkuje se spíš kvůli přenosu nemocí mezi psy navzájem.
Mám sice kočku, ale taky neočkuju.
čím se může člověk nakazit od psa?..leptospiroza, vzteklina ano ta se tu ted nevyskytuje, giardiaza, tetanus..ale fakt očkování tak nejde jak spíš toho psa odčervit,, to potom pokud ti nakazí to dítko není moc dobrý…a jinak o psa celkově se člověk musí starat, pokud ho má s děckem..aby nepil špinavou vodu venku ztoho se může nakazit hodněma věcma…
Já hlídala psa tátovi, fena se zranila, šla jsem s ní tady k veterináři, u kterýho nikdy nebyla a nikdo po mě očkovák nechtěl teda (táta mi ho i zapomněl dát)…psa ošetřili a nikdo po ničem nepátral, takže to zas nebude tak žhavý s tim očkováním…
@Anonymní píše:
@Pipet no nám očkovák nedali ale když řeknu že jsme ho ztratili zjistí nějak jestli je očkovaný? já fakt věřila známým že očkovaný je a že prý to stačí jednou za tři roky a že na nic jiného není potřeba
Nezjistí, proto ho poprvé budou očkovat tak, jako by předtím očkovaný nebyl - více dávek. Přeočkování pak jednou ročně.
@Anonymní píše:
@Pipet no nám očkovák nedali ale když řeknu že jsme ho ztratili zjistí nějak jestli je očkovaný? já fakt věřila známým že očkovaný je a že prý to stačí jednou za tři roky a že na nic jiného není potřeba
To nezjisti. My ztratili parkrat ockovak a nikoho to nezajimalo. Byt tebou, zas tak to neresim, vezmu psa, dr. reknu, ze ho mam od znamych, ockovak nemam, kdy byl ockovany taky netusim…a at mu to nastreli
Ockovak ti vystavi novy a je vyreseno. Ale ten urad budes muset vyridit taky. Kazdopadne to veterinare nezajima.
@pralinka2727 ne ten pes dostává granule ale vycházím od „výplaty k výplatě“ a každá koruna na víc kterou někam dám tak prostě bolí a ani si nedobíjím kredit atd abych vycházela, no.
@Pipet píše:
Nezjistí, proto ho poprvé budou očkovat tak, jako by předtím očkovaný nebyl - více dávek. Přeočkování pak jednou ročně.
Daji jednu. Nezazila jsem, ze by davali vic.