Neočkovaný nepřihlášený pes, problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
20.9.13 15:24
@Anonymní píše:
Ahoj chci ze zeptat a nenapadlo mě kde, tak zkusím tady. dnes se nám zranil pes, ale není očkovaný ani přihlášený a tak se bojím jít na veterynu, bude z toho velký problém? nemám peníze skoro na to abych uživila dítě a natož ještě platit za psa. možná vám připadnu jako krá*a ale psa jsem si vzala jednou z lítosti od známých co ho chtěli dát do útulku a nevěděla jsem že očkování je povinné ani přihlašování je to tož můj první pes :,(

to počkej, co by se rozjelo za tóčo, kdyby ten pes někoho hryznul. To by bylo teprve haló.. nechápu, jak můžeš takhle riskovat, neočkovaný pes? to je super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.9.13 15:24
@kate02 píše:
Já myslela, že kdysi proběhla zmena a očkovat se musí podle účinnosti vakcíny, některý mají i ty tři roky… Ale už je to tak 5 - 6 let… :think:

Tak to jsem fakt nezachytila, mas nejaky zdroj? Naposled nam veterinar rikal prave tohle, ze kdyz neprijdem presne po roce, ze se nic nedeje, ze to ma presah, ze se sice ockuje kazdy rok, ale je to nesmysl. :nevim: Bych byla celkem rada, kdyby to zmenili, bylo by sakra nacase :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
20.9.13 15:25

Nevím jak moc je pejsek zraněný, ale jestli jsi na tom fin.tak moc špatně, určitě ti to citelnĕ zasáhne, rozpočtu.
Navíc poplatek ve městech činí cca 1500,– ročně, při nepřihlášení riskuješ pokutu.
Nebylo by lepší pejska zkusit někomu nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.9.13 15:28
@kate02 píše:
http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…Takže tohle už zas neplatí? (I ten článek užje starej těch 5 let no :mrgreen: )
:nevim: fakt nevim, asi budu muset dohledat ten zakon…u nas nikdy nevis :mrgreen: Ale zas mne nenapada, proc by to zas menili, ledaze by jim to prestalo vynaset :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
20.9.13 15:29

Zakladatelko, už jsem to taky někde slyšela, že očkování vztekliny stačí jednou za 3 roky. A co vím tak takové to očkování na návsi ve vsi stávalo 50Kč (Přesně nevím, my tam nikdy se psama nebyli, jezdíme k veterináři na tu kombinaci). Že nemáš očkovák, taky není nic překvapivého, většina voříšků ho nemá, majitelé jsou rádi, že se jich zbaví, ještě aby řešili očkování a očkováky. Neříkám, že je to dobře, ale je to bohužel realita. Někde dávají po naočkování vztekliny známku na rok.
Se psem jdi normálně na veterinu, ošetří ho a na vzteklinu se přeptej, že ti majitelé řekli to a to a jak to tedy je. Buď ti řeknou, že to je blbost a naočkujou ti ho a nebo ti řeknou ať přijdeš na očko za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.9.13 15:48
@asha píše: :nevim: fakt nevim, asi budu muset dohledat ten zakon…u nas nikdy nevis :mrgreen: Ale zas mne nenapada, proc by to zas menili, ledaze by jim to prestalo vynaset :lol:

no já tehdy měla zprávy, zle veterináři ty „tříletý“ vakcíny očkovali třikrát dráž, takže prachama netratili :lol: Očkování na tři roky stálo tehdy snad 800… :mrgreen: ale fakt nevim presně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
20.9.13 15:56

Ockovani na vzeklinu stoji 120 kc u nas trojkombinaci sem plativala 360,odcerveni 160…trojkombinaci uz nam nedava ze je mu 12let tak jen odcervujem a vzeklinujem kazdy rok…na vesnici platime poplatek za psa 100kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.9.13 15:58
@asha píše:
Daji jednu. Nezazila jsem, ze by davali vic.

není pravda, pokud je propadlé očkování vakcinu je se nadvakrát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.9.13 16:01

A k dotazu, nikdo nebude zjišťovat zda je pes očkovaný, jdeš s úrazem. Najdi si jinýho veta v okolí, řekni že k němu chodíš a hotovo…našetři si cca 800 kč na ty dvě dávky očkování a nech ho za čas naočkovat jinde než jsi byla s tím zraněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
20.9.13 16:04
@Mia82 píše:
není pravda, pokud je propadlé očkování vakcinu je se nadvakrát ;)

Ano ockuje se pak na vickrat, vim to protoze znami presvihly o pul roku a musely pak vickrat

Me by u maleho ditete teda vadilo i neodcerveni…protoze v te stolici to pak je u tech psu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.9.13 17:15
@Mia82 píše:
není pravda, pokud je propadlé očkování vakcinu je se nadvakrát ;)
:nevim: U vas mozna… mela jsem dva nalezence a zadny takovyhle… :mrgreen: U cca 6ti veterinaru nas to nepotkalo nikdy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.9.13 17:17
@petra.lovosice píše:
Ano ockuje se pak na vickrat, vim to protoze znami presvihly o pul roku a musely pak vickratMe by u maleho ditete teda vadilo i neodcerveni…protoze v te stolici to pak je u tech psu

Tak o pulroku uz vubec, to jsme presvihavali celkem pravidelne :nevim: Ale ono zvlast u veterinaru hodne zalezi na koho se natrefi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
20.9.13 17:33
@Anonymní píše:
No je otázka jestli se na očkování budou vůbec ptát ale neočkovat ho teda nechám jen na vzteklinu pokud to moc nestojí našla jsem i něco na netu že na vzteklinu stačí jednou za tři roky :nevim:

očkovaní musí být každý rok je to povinné…očkovat co 3roky je blbost..jinak ne každý pes musí být přihlašen na uřadě, ale to dle mě není tvůj případ z přihlašení mají vyjimku psi pro postižené a pro lovecké a zdravotnícké učely a myslím že i chovné stanice mají nějakou vyjimku..jinak by ale měl býýt přihlašen, ale vím že spousta lidí psa přihlašeno u nás v obci nemá a to máme ještě dobré protože ty peníze co dají za přihlašení psa se za to pak platí očkování takže nedavají nic navíc, ale je jich hodně co ho přihlašeneho nemají a pak s tím musejí sami na veterinu

• Citovat
  • Upravit
10351
20.9.13 18:57

Na veterině nikoho očkovák zajímat nebude, prostě píchnou a hotovo. Někdy předloni jsem očkovala asi o 2m později, mezitím byly vánoce, tak jsem to nechtěla hrotit. Vetovin jsem to říkala do telefonu a domluvili jsme se úplně normálně. Řekla bych, že záznam v očkováku je hlavně pro tebe, protože vetové to už mívají v počítačích, takže když přijdeš bez očkováku, je to vlastně tvůj problém. Já se teď taky na očko vyprdla, posledně jsme byli skoro před 2 lety. Psi jsou stejně na zahradě a dva jsou stařečci, nebudu jim zasírat tělo. Pokud utečou a někoho kousnou, počítám s oplétačkama. Odčervení je v rámci desítek kč, jsou to tablety podle váhy psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
20.9.13 19:03

No neočkovat na vzteklinu je dost o hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný