Neočkovaný nepřihlášený pes, problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
20.9.13 19:36

@lilie12 očkování co tři roky není blbost, dnes už je na trhu více vakcín než jedna. http://www.vet-kurim.wz.cz/…zteklina.htm

Zakladatelce bych poradila vzít psa k veterináři a nechat naočkovat s tím, že ho dostala a a netuší, zda je očkovaný. Nikdo problémy dělat nebude, přihlášení psa veterináři nekontrolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
20.9.13 21:17
@Vlkoška píše:

tak to se omlouvám a díky za pro mě novou informaci…že je to tak jsem nevěděla i když jsme se na to nedávno veterináře ptali tak řekl že je povinnost každý rok asi sam nevěděl :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6203
20.9.13 22:33

No tak předpokládám, ze neni ani odčerveny..bože zenska… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
20.9.13 22:44

Tak já teda nevim :nevim: ale psa očkovaného mam! A jediné co nemam tedy je to že není přihlášenej ale slyšim to prvně tu :lol: a kam bych jako měla ho jít nahlásit? No ale k věci rozhodně bych ho nenechala platit za mou blbost že sem ho nedala očkovat a k tomu veterinářoj ho vzala. A pokud na to opravu nemáš tak řekni že si ho našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12874
20.9.13 22:46

@beručka na obec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.9.13 23:12
@kam2 píše:
No tak předpokládám, ze neni ani odčerveny..bože zenska… :roll:

Já mého očkovaného, přihlášeného a udržovaného psa také neodčervuji, když nemá červy :nevim: To je jako bych ho preventivně cpala antibiotiky, co kdyby měl náhodou nějaké bakterie?

Ale zakladatelka asi nechodí jednou za čas na veterinu na rozbory bobků, to je fakt.

Jinak neočkování bych neviděla jako problém z hlediska zdravotního, ale jen z hlediska zákonného.
Jinak vakcína na tři roky je, funguje, bohužel zákon o ní neslyšel a tak přeočkování dle zákona musí být každoroční :nevim: Vakcína tedy fungovat bude, ale pokud by pes někoho pokousal druhý rok po vakcinaci, tak se s ním bude nakládat jako s neočkovaným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
20.9.13 23:22

@Fjodorka Ta trileta vakcina proti vztekline je prave uz zakonem tolerovana… respektive za jakou ucinnou dobu se ruci vyrobce vakciny, tak to plati. Pred par lety se na to nekoukalo a pejsek musel byt kazdy rok preockovany, ted uz se na to hledi. Ale musi to byt samostatna vakcina jen proti vztekline, pokud nekdo ockuje kombinovanou vakcinou vcetne ostatnich nemoci v jedne davce, pak se preockovava kazdy rok prave kvuli tem ostatnim nemocem-ty drzi účinnost pouze rok.

Jinak urcite uz tu odpoved na dotaz zaznela-povinne je ockovani proti vztekline a prihlaseni na obci, meste… na vesnici je to o mnoho levnejsi, nez ve meste, takze lze vyuzit babicku, nebo nekoho znameho z vesnice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.9.13 23:57

@ninaj Jo? Tak to prudí jen na závodech a výstavách, darebáci. Zákon je rozumnější, než ČMKU a agility klub, bezvadný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
21.9.13 00:04

A co teda tomu psovi je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.9.13 01:32

@Fjodorka Tak s tim uz jsme se setkali v praci. Pred MD jsem pracovala jako vet sestra. Presne s timhle nam prisla jednou pani, ze potrebuje ockovat po roce, protoze jinak je nevezmou na cvicaku, kam pravidelne chodi. Neopreockovali jsme-proc zbytecne zatezovatto zvire. Ockovani platne je a nazdar bazar! Maji právo chtit platne ockovani-a to je a je to stvrzene veterinarem a posvecene zákonem :mrgreen: ;

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.9.13 01:44

@ninaj Ale hádej se každý druhý, třetí víkend na oficiálních akcích pokaždé s jiným veterinářem :cert: Mně to očkování leze na nervy, štve mě, že to do psa každoročně peru, už aby byl starý a „k ničemu“, aby konečně měl klid :mrgreen: Na některých akcích vyžadují i trojkombinaci, prostě to mají v propozicích a nazdar :nevim:

Jinak, tvoje veterina je spíše výjimečná. Mně každý veterinář vnucuje kdeco, přeočkování po roce, neustálé „preventivní“ odčervování… Nejvtipnější byla naše očkovací veterinářka, která mi nutila Drontal, tak jsem jí řekla, co si o tom myslím, ona sama říkala, že mám pravdu, že je to blbost… a co dělala za rok? Zase vnucovala Drontal :lol: Je to marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.9.13 07:38
@Vlkoška píše:
@lilie12 očkování co tři roky není blbost, dnes už je na trhu více vakcín než jedna. http://www.vet-kurim.wz.cz/…zteklina.htmZakladatelce bych poradila vzít psa k veterináři a nechat naočkovat s tím, že ho dostala a a netuší, zda je očkovaný. Nikdo problémy dělat nebude, přihlášení psa veterináři nekontrolují.

Já to tady taky už psala, ale nikdo kromě Ashi to neřešil… Asi si to vezmu osobně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.9.13 07:41
@Fjodorka píše:
@ninaj Ale hádej se každý druhý, třetí víkend na oficiálních akcích pokaždé s jiným veterinářem :cert: Mně to očkování leze na nervy, štve mě, že to do psa každoročně peru, už aby byl starý a „k ničemu“, aby konečně měl klid :mrgreen: Na některých akcích vyžadují i trojkombinaci, prostě to mají v propozicích a nazdar :nevim:Jinak, tvoje veterina je spíše výjimečná. Mně každý veterinář vnucuje kdeco, přeočkování po roce, neustálé „preventivní“ odčervování… Nejvtipnější byla naše očkovací veterinářka, která mi nutila Drontal, tak jsem jí řekla, co si o tom myslím, ona sama říkala, že mám pravdu, že je to blbost… a co dělala za rok? Zase vnucovala Drontal :lol: Je to marný.

ty a nestačilo by, kdyby v očkováku bylo napsaný datum dalšího přeočkování za ty tři roky? My když jsme očkovali, vždycky tam byla ta kolonka „platnost očkovaní do:…“ Podle mě by to měli brát podle tohohle, na tom pak není nic k hádání… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.9.13 12:04

@kate02 Těžko říct, nezkoušela jsem to :nevim: Večer se na to schválně zeptám chovatelky, ta s ním jezdí po závodech, tak uvidím, jak se bude tvářit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.14 13:05

Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech?? :oops: vadí to??

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný