Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lpetra u nás 800,– za psa, ale po přihlášení na město nám pak 200,– vrátili…
@Fjodorka no ty jí máš od veta, ale tohle je známka od obce, tedy ta, kterou má pes povinně nosit
tak jim na ni povinně kašlu
ženy ze sekretariátu starosty se holt chtěli kreativně vyřádit i na známce pro psa
![]()
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech??vadí to??
No hlavně za to by měla být pokuta - co se především vztekliny týče.
@Fjodorka To ale neznamená, že nemusíš nechat naočkovat svého psa. Černý kašel byl taky považovaný za vymýcený. Navíc když má někdo psa, nese za něho zodpovědnost a to včetně očkování a i přihlášení. Nepřihlášený pes je únik na dani.
@lpetra není zač
některé města přispívají i víc, u nás jen 200,–, pak to očkování za 30,– a sáčky - naštěstí kvalitní ![]()
@Makin píše:
Zrovna dneska jsem poslouchala na rádiu nějaký pořad o vzteklině a probírali tam, že je u nás vzteklina teď docela aktuální téma díky různým spolkům, kteří organizují záchranu opuštěných ( a samozřejmě neproočkovaných) psů z Rumunska, kde se vzteklina vyskytuje.
Zajímavé. Koukám na to na net a píšou, že pejskové i z Polska. Já jsem v šoku z toho, jak jsou lidi v klidu a kort dnes když jsou otevřené hranice přesně jak už tu bylo řečeno.
@Bella1988 píše:
@Fjodorka To ale neznamená, že nemusíš nechat naočkovat svého psa. Černý kašel byl taky považovaný za vymýcený. Navíc když má někdo psa, nese za něho zodpovědnost a to včetně očkování a i přihlášení. Nepřihlášený pes je únik na dani.
Umíš číst?
@Bella1988 píše:
Nepřihlášený pes je únik na dani.
Na dani asi těžko. Poplatek ze psů je místní regulační poplatek, ne daň.
@Bella1988 píše:
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech??vadí to??
Zalezi, co mel za vakcinu.
@Anonymní píše:
Byl očkovaný vakcínou rabisin.. někde jsem četla že stačí po 3 letech když je očkovaný rabisinem ale že někteří veterináři očkují každý rok..
Tak v klidu
Dneska uz zalezi na typu vakciny, ockovat kazdy rok uz se nemusi, jen si to clovek musi ohlidat na veterine. Casto veterinari ockujou kazdy rok, protoze za to maji prachy. Takze pokud dam vakcinu na tri roky, ohlidam si, aby to tam taky napsal.
No kdyby vet měl nadávat každému s propadlým očkováním=) tak by jen nadával..
ano, čr je země vztekliny prostá- to není nic k věření nebo ne, to je oficiální mezinárodní status země.
je ověřené, že hladina protilátek drží, takže třeba po 8letech očkování, už ten pes imunitu má..z hlediska legislativy očkovaný být musí, ale z hlediska imunologie ne.
jsou různé vakcíny s různým revakcinačním intervalem- ta co drží dýl je dražší (pro rejpaly, je dražší už pro veterináře).
já bych se teda v případě poranění zvířetem bála víc tetanu, hnisání rány apod než vztekliny. a hlavně není povinnost očkovat kočky, a ty jsou teda z hlediska migrace a možnosti roznosu nákazy mnohem problematičtější než psi, z nichž většina courá venku na vodítku.