Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech??vadí to??
pokud je normálně přihlášený, tak ne, nadávat nejspíš nebude ![]()
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech??vadí to??
vadí to
neřekne vám nic, akorát jestli dáváte i kompletku tak na tu možná budete muset dvakrát, taky jsem nechávala očkovat psa po strašně dlouhý době a museli jsme dvakrát protože se jakoby začínalo znovu, jeslti jdete jen na vztekinu tak cajk ![]()
@Bekyn píše:
ahatak psala jsem, že si to jen myslím, netvrdím to… Každopádně, my chodíme jednou za rok. A ani mě veterinář neinformoval o možnosti tříleté vakciny
tak proto…
taky jsme byla překvapená
Podle mě to rozhodně nestojí za problémy, kdy pak neočkovaný pes někoho zraní, třeba nechtíc škrábne zubem. Není to zas tak nákladné aby to někoho položilo. U placených psů na očkování vztekliny někde i přispívá město a i to bude známkou toho, že to povinné bude. U nás to takto stojí jen 30,–
Zrovna dneska jsem poslouchala na rádiu nějaký pořad o vzteklině a probírali tam, že je u nás vzteklina teď docela aktuální téma díky různým spolkům, kteří organizují záchranu opuštěných ( a samozřejmě neproočkovaných) psů z Rumunska, kde se vzteklina vyskytuje.
@martina.se píše:
pokud je normálně přihlášený, tak ne, nadávat nejspíš nebude
Co s tím má společného přihlášení psa? ![]()
@Fjodorka píše:že není ilegální
Co s tím má společného přihlášení psa?
@Kejttt Ono asi nepůjde ani tolik o peníze, ale lidskou lenost. Kdyby moje dítě muselo podstoupit injekce do břicha jen kvůli nějakému člověku co není schopný jednou za rok či 3 roky dojít na veterinu, tak se asi neznám.
@Anonymní píše:
podle toho co jdete očkovat? jestli proti nemocem, nadávat nebude, ale bude se divit a budete muset po měsíci na přeočkování. pokud jdete na vzteklinu bude se divit ještě víc, je to o hubu ![]()
U nás vet nemá nárok zjistit jeslti mám přihlášenýho psa, čipování povinný nemáme a známku (příšernou zlatou ve tvaru kosočtverce
) nosim v peněžence ![]()
Záleží asi na veterináři, mě neřekl tenkrát nic a jako neodbočujte od tématu, ten pes nikoho nezakousnul, nekousnul, nikdo kvůli němu na injekce nemusí ![]()
@Alises to jo, ale některé výmluvy jsou docela šílené. Já si to taky nepamatuju přesně, holt vím, že na podzim a to stačí. Mám ty psy každý den na očích, tak to není takový problém
Stačí si přečíst původní zakladatelku z loňska, psa v boudě, takže předpokládám, že u domku a tedy roční platba cca 200,– a i to je problém…
@martina.se píše: že není ilegální![]()
u nás musí být pes např čipovaný, takže dojít s 2 roky propadlým očkováním a neočipovaným psem je kapánek průšvih
nehledě na to, že kdyby někoho hryznul, tak je to problém kapánek větší.
Tobě veterinář kontroluje na psu čip?
Mě se na to nikdy žádný veterinář ani neptal
A také to je u nás povinné.
Pes ilegál ![]()
@Fjodorka u nás sice nekontroluje, ale v pc má naši složku a čipoval je on, takže ví, že čipy mají. O platby se už nezajímá a asi ani nemá jak. My teda platíme a máme sáčky zdarma ![]()
@Tynkycat píše:
U nás vet nemá nárok zjistit jeslti mám přihlášenýho psa, čipování povinný nemáme a známku (příšernou zlatou ve tvaru kosočtverce![]()
) nosim v peněžence
Tady se dává ještě hnusnější plastová známka. No, ani si ji od veterináře neberu, po letech mi ji konečně přestal nabízet ![]()