Neočkovaný nepřihlášený pes, problém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
8.4.14 13:33
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech?? :oops: vadí to??

pokud je normálně přihlášený, tak ne, nadávat nejspíš nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
8.4.14 13:33
@Anonymní píše:
Dneska jedem naočkovat našeho psa.. který byl naposledy naočkovaný 4/2012.. zapoměli jsme na to.. bude nám veterinář nadávat že jdeme po 2 letech?? :oops: vadí to??

vadí to :lol: neřekne vám nic, akorát jestli dáváte i kompletku tak na tu možná budete muset dvakrát, taky jsem nechávala očkovat psa po strašně dlouhý době a museli jsme dvakrát protože se jakoby začínalo znovu, jeslti jdete jen na vztekinu tak cajk :lol:

• Citovat
  • Upravit
7731
8.4.14 13:34
@Bekyn píše:
aha 8o tak psala jsem, že si to jen myslím, netvrdím to… Každopádně, my chodíme jednou za rok. A ani mě veterinář neinformoval o možnosti tříleté vakciny :nevim: tak proto…

taky jsme byla překvapená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kejttt
8.4.14 13:35

Podle mě to rozhodně nestojí za problémy, kdy pak neočkovaný pes někoho zraní, třeba nechtíc škrábne zubem. Není to zas tak nákladné aby to někoho položilo. U placených psů na očkování vztekliny někde i přispívá město a i to bude známkou toho, že to povinné bude. U nás to takto stojí jen 30,–

• Citovat
  • Upravit
2965
8.4.14 13:36

Zrovna dneska jsem poslouchala na rádiu nějaký pořad o vzteklině a probírali tam, že je u nás vzteklina teď docela aktuální téma díky různým spolkům, kteří organizují záchranu opuštěných ( a samozřejmě neproočkovaných) psů z Rumunska, kde se vzteklina vyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.4.14 13:37
@martina.se píše:
pokud je normálně přihlášený, tak ne, nadávat nejspíš nebude :think:

Co s tím má společného přihlášení psa? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.4.14 13:40
@Fjodorka píše:
Co s tím má společného přihlášení psa? 8o
že není ilegální :mrgreen: :D u nás musí být pes např čipovaný, takže dojít s 2 roky propadlým očkováním a neočipovaným psem je kapánek průšvih :mrgreen: nehledě na to, že kdyby někoho hryznul, tak je to problém kapánek větší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
8.4.14 13:40

@Kejttt Ono asi nepůjde ani tolik o peníze, ale lidskou lenost. Kdyby moje dítě muselo podstoupit injekce do břicha jen kvůli nějakému člověku co není schopný jednou za rok či 3 roky dojít na veterinu, tak se asi neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
8.4.14 13:41
@Anonymní píše:

podle toho co jdete očkovat? jestli proti nemocem, nadávat nebude, ale bude se divit a budete muset po měsíci na přeočkování. pokud jdete na vzteklinu bude se divit ještě víc, je to o hubu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
8.4.14 13:42

U nás vet nemá nárok zjistit jeslti mám přihlášenýho psa, čipování povinný nemáme a známku (příšernou zlatou ve tvaru kosočtverce :! 8o ) nosim v peněžence :D

• Citovat
  • Upravit
Tynkycat
8.4.14 13:43

Záleží asi na veterináři, mě neřekl tenkrát nic a jako neodbočujte od tématu, ten pes nikoho nezakousnul, nekousnul, nikdo kvůli němu na injekce nemusí :lol:

• Citovat
  • Upravit
Kejttt
8.4.14 13:46

@Alises to jo, ale některé výmluvy jsou docela šílené. Já si to taky nepamatuju přesně, holt vím, že na podzim a to stačí. Mám ty psy každý den na očích, tak to není takový problém :-D Stačí si přečíst původní zakladatelku z loňska, psa v boudě, takže předpokládám, že u domku a tedy roční platba cca 200,– a i to je problém…

• Citovat
  • Upravit
11439
8.4.14 13:46
@martina.se píše: že není ilegální :mrgreen: :D u nás musí být pes např čipovaný, takže dojít s 2 roky propadlým očkováním a neočipovaným psem je kapánek průšvih :mrgreen: nehledě na to, že kdyby někoho hryznul, tak je to problém kapánek větší.

Tobě veterinář kontroluje na psu čip? 8o Mě se na to nikdy žádný veterinář ani neptal :lol: A také to je u nás povinné.

Pes ilegál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kejttt
8.4.14 13:49

@Fjodorka u nás sice nekontroluje, ale v pc má naši složku a čipoval je on, takže ví, že čipy mají. O platby se už nezajímá a asi ani nemá jak. My teda platíme a máme sáčky zdarma :lol:

• Citovat
  • Upravit
11439
8.4.14 13:49
@Tynkycat píše:
U nás vet nemá nárok zjistit jeslti mám přihlášenýho psa, čipování povinný nemáme a známku (příšernou zlatou ve tvaru kosočtverce :! 8o ) nosim v peněžence :D

Tady se dává ještě hnusnější plastová známka. No, ani si ji od veterináře neberu, po letech mi ji konečně přestal nabízet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný