Cipralex na úzkost

8.6.22 07:00

Cipralex na úzkost

Ahoj,
dnes mám 7. den cipralexu. Beru čtvrtku (2,5 mg). První tři dny jsem brala půlku (5mg), ale bylo mi po něm hodně špatně. Teď je to lepší, ale nevolnost a únava pořád. Někdy i úzkost kvůli které to prave beru 8o. Problém je, že už se potřebuju učit na statnice. Mám vydržet? Prosím podpořte mě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
8.6.22 08:30

Ono to muze klidne trvat nekolik tydnu, nez se projevi efekt…vedlejsi ucinky nevim, ja je takhle nemela, ale ten efekt chvili trva, tak pokud to neni nejake nesnesitelne, vydrzela bych. Drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.22 08:33

Díky… ty beres je stále? Mas nějaké nežádoucí účinky (pribirani?) A hlvne pomohly ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.22 08:52

Můžu se sem vetřít? Beru taky poprvé v životě antidepresiva po porodu. Už to je měsíc a čtvrt. Je to určitě lepší (úzkosti) ale pořád jsou dny, kdy úzkosti cítím, zlepší se to nebo už antidepresiva dosáhly svého maxima? pro zakladatelku, vydrž zaberou, já se cítila lépe po 3tydnech. Pribirani nevím beru chvilku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.22 08:53

Beru Teda sertralin 50 mg, myslím že to je podobné jako cipralex

• Citovat
  • Upravit
8.6.22 09:01

Budu ráda, když se vetřete :))) Je mi jasné, že musím vydržet… Jen to čekání je nekonečné. Já nejsem moc trpelivá. Jak jsi zvyšovala dávku? Taky se opět po zvýšení objevila nevolnost a další vedlejší účinky?
Já myslím, že se to určitě zlepší. Bylo mi řečeno, ze dosáhnou maxima po třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
8.6.22 09:04

Sertralin je spíše aktivizujici ssri antidepresivum.
Cipralex naopak trochu utlumujici ssri.
Pro uceni na státnice se porad s lékařem. Možná že cipralex Ti na to nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.22 09:36

Ahoj, no, ono to asi trvá. Já volala psychiatrovi a ten mi řekl, ze si to musí sednout a třetinka me nemůže tlumit…Tak je to možná jen ze začátku. Potřebovala bych někoho kdo s tím má zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.6.22 09:42
@studentka7 píše:
Díky… ty beres je stále? Mas nějaké nežádoucí účinky (pribirani?) A hlvne pomohly ti?

Ja uz ne, brala jsem je kdysi davno..tusim, ze se to jmenovalo jinak, ale stejna ucinna latka. Mela jsem k tomu jeste Trittico na noc, pred lecbou jsem nemohla spat. Asi po roce a pul jsem oboje vysadila a od te doby ok, obcas se uzkost vratila, ale zvladla jsem to bez medikace, maximalne s par sezenimi u terapeuta. Drzim palce, je to beh na dlouhou trat, je dobre pridat i terapii, pripadne zmenu zivotniho stylu atd…ale z nejhorsiho me tehdy leky dostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
8.6.22 10:21
@studentka7 píše:
Ahoj, no, ono to asi trvá. Já volala psychiatrovi a ten mi řekl, ze si to musí sednout a třetinka me nemůže tlumit…Tak je to možná jen ze začátku. Potřebovala bych někoho kdo s tím má zkusenosti

Ahoj, taky jsem brala Cipralex na VŠ a strašně mě tlumil. Začínala jsem na 5 mg, pak jsme zvýšili na 10 mg, ale ta únava nepřestávala ani po měsících. Tak jsem ho vysadila a pak jsem brala jiná AD. Moc ti držím palce na státnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
8.6.22 10:22
@Anonymní píše:
Můžu se sem vetřít? Beru taky poprvé v životě antidepresiva po porodu. Už to je měsíc a čtvrt. Je to určitě lepší (úzkosti) ale pořád jsou dny, kdy úzkosti cítím, zlepší se to nebo už antidepresiva dosáhly svého maxima? pro zakladatelku, vydrž zaberou, já se cítila lépe po 3tydnech. Pribirani nevím beru chvilku

I v budoucnu výkyvy budou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
8.6.22 11:16
@studentka7 píše:
Ahoj,
dnes mám 7. den cipralexu. Beru čtvrtku (2,5 mg). První tři dny jsem brala půlku (5mg), ale bylo mi po něm hodně špatně. Teď je to lepší, ale nevolnost a únava pořád. Někdy i úzkost kvůli které to prave beru 8o. Problém je, že už se potřebuju učit na statnice. Mám vydržet? Prosím podpořte mě :,(

Já na tom byla první tři týdny užívání docela zle. Psychicky horší než před braním, nicméně to je normální a počítala jsem s tím. Ale těžko bych se v té době mohla cokoliv učit. Brala jsem týden 5mg a pak 10mg dodnes. Už to budou dva roky a je mi opravdu dobře :pankac:. Vydrž, ale s učením neporadím..držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí