Cipralex nebo citalec?

Anonymní
6.6.22 18:58

Cipralex nebo citalec?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenost s cipralexem a s citalecem? Co je podle vás lepší? Cca před 8 lety jsem brala nějakou dobu cipralex na úzkost a panicke ataky. Až mi bylo o něco lépe, tak jsem vysadila. Ted už zas bojují delsi dobu s úzkosti, panicke ataky, zmatenost. Necítím se dobře mezi lidmi vyhybam se oslavám atd. Rozhodla jsem se zas brát léky. Zavolala jsem obvodní dr. Aby mi poslala cipralex, ale lékárně mi dali citalec, teď nevím jestli mám zkusit ten citalec a nebo zavolat zpět o cipralex hlavně mám strach s pribirani už tak mám nadváhu děkuji anonim protože nikdo o mně neví že beru léky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9150
6.6.22 19:09
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenost s cipralexem a s citalecem? Co je podle vás lepší? Cca před 8 lety jsem brala nějakou dobu cipralex na úzkost a panicke ataky. Až mi bylo o něco lépe, tak jsem vysadila. Ted už zas bojují delsi dobu s úzkosti, panicke ataky, zmatenost. Necítím se dobře mezi lidmi vyhybam se oslavám atd. Rozhodla jsem se zas brát léky. Zavolala jsem obvodní dr. Aby mi poslala cipralex, ale lékárně mi dali citalec, teď nevím jestli mám zkusit ten citalec a nebo zavolat zpět o cipralex hlavně mám strach s pribirani už tak mám nadváhu děkuji anonim protože nikdo o mně neví že beru léky

Ahoj, já brala obojí. Po Cipralexu jsem byla hrozně unavená, po několika měsících jsem ho musela vysadit. Citalec jsem brala taky, právě na úzkosti a panické ataky a pomohl mi docela v kombinaci s psychoterapií (KBT). Nepřibrala jsem ani po jednom z nich, na Citalecu jsem naopak cca 16 kg shodila, ale z nervů - přidaly se pak deprese a Citalec mi už nestačil. Ale je to vše individuální, takže bych se poradila pořádně s Dr. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
6.6.22 19:19

Cipralex (escitalopram) novější „vytazek“ z citalecu (citalopram).
V lékárně by neměli zaměnit cipralex a citalec, protože to nejsou generika…léky se stejnou účinnou látkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.6.22 19:31

@jejjej lékárna za to nemohla, popletla asi sestřička 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.22 21:36

@Lollitka děkuji :kytka: brala jsem cipralex 10 a teď mam citalec 20 nevím jestli to na mne není silné asi zavolám zpět k dr a zeptám se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex