Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenost s cipralexem a s citalecem? Co je podle vás lepší? Cca před 8 lety jsem brala nějakou dobu cipralex na úzkost a panicke ataky. Až mi bylo o něco lépe, tak jsem vysadila. Ted už zas bojují delsi dobu s úzkosti, panicke ataky, zmatenost. Necítím se dobře mezi lidmi vyhybam se oslavám atd. Rozhodla jsem se zas brát léky. Zavolala jsem obvodní dr. Aby mi poslala cipralex, ale lékárně mi dali citalec, teď nevím jestli mám zkusit ten citalec a nebo zavolat zpět o cipralex hlavně mám strach s pribirani už tak mám nadváhu děkuji anonim protože nikdo o mně neví že beru léky
Ahoj, já brala obojí. Po Cipralexu jsem byla hrozně unavená, po několika měsících jsem ho musela vysadit. Citalec jsem brala taky, právě na úzkosti a panické ataky a pomohl mi docela v kombinaci s psychoterapií (KBT). Nepřibrala jsem ani po jednom z nich, na Citalecu jsem naopak cca 16 kg shodila, ale z nervů - přidaly se pak deprese a Citalec mi už nestačil. Ale je to vše individuální, takže bych se poradila pořádně s Dr. Držím moc palce.
Cipralex (escitalopram) novější „vytazek“ z citalecu (citalopram).
V lékárně by neměli zaměnit cipralex a citalec, protože to nejsou generika…léky se stejnou účinnou látkou.
@Lollitka děkuji
brala jsem cipralex 10 a teď mam citalec 20 nevím jestli to na mne není silné asi zavolám zpět k dr a zeptám se
Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte někdo zkušenost s cipralexem a s citalecem? Co je podle vás lepší? Cca před 8 lety jsem brala nějakou dobu cipralex na úzkost a panicke ataky. Až mi bylo o něco lépe, tak jsem vysadila. Ted už zas bojují delsi dobu s úzkosti, panicke ataky, zmatenost. Necítím se dobře mezi lidmi vyhybam se oslavám atd. Rozhodla jsem se zas brát léky. Zavolala jsem obvodní dr. Aby mi poslala cipralex, ale lékárně mi dali citalec, teď nevím jestli mám zkusit ten citalec a nebo zavolat zpět o cipralex hlavně mám strach s pribirani už tak mám nadváhu děkuji anonim protože nikdo o mně neví že beru léky