Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla jsi na kontrole po sestinedeli?
pistel u jizvy pry vetsinou sama sroste, ale musi se „udrzovat“ v dokonale cistote, jinak je z toho zanet-abces. jinak ja mela abces teda v prsu - rizli to v lokalnim umrtveni a poslali me domu, nicmene dren, kazdy den prevaz na chirurgii, atb. res to okamzite nez to bude horsi, ono to samo nezmizi.
Aby si tě tam spíš nenechali, když to budeš oddalovat. Může se to zhoršit, tak abys pak nedostala z toho zánětu třebas až otravu krve. Raději jdi zítra třeba na pohotovost a oni ti to ošetří. A přinejhorším vždycky můžeš podepsat revers.
Ale teda nechápu jak můžeš fungovat, to musí už bolet, ne? Mám taky po císaři 4 měsíce a jizva naštěstí ok, ale kdyby něco měla, tak bych šla, at se to nezhorší. Držím palce ![]()
A na co furt čekáš?
vždyť tě to musí bolet. Jizva se mi rozšklebila asi měsíc po císaři, byl to zlatý stafylokok, dostala jsem atb, párkrat zašla na převaz a kontrolu a bylo hotovo. Všude jsem chodila s miminem. S timhle bych si nehrála.
Ahoj, omlouvám se za anonym, stydím se, že jsem to nechala zajít tak daleko. Už dlouho jsem měla problémy s jizvou po císaři, nejdřív se mi nechtěla hojit, pak mi začali vypadávat stehy, pak byl chvilku klid, všechno vypadlo v pořádku. Poslední měsíc se mi objevila ASI píštěl, tak jsem si říkala dobrý, ještě to do kontroly vydrží (jdu 7dmého), ale poslední dva dny se mi tvoří s největší pravděpodobností absces (ohraničené zarudnutí a hnisavá rána), tak už jsem dokopána na chirurgii. Šla už bych samozřejmě i sama, ale mám strach, že si mě tam nechají. Malému jsou 4 měsíce a kojím.
Chtěla bych se tedy zeptat jestli jste tu některá neprošla podobným problémem a jak to v nemocnici řešili? Myslím, že budou spíš víc řešit tu píštěl než absces, který říznou a vyčístí..
Děkuju za reakce