Císař z psychických důvodů- KDE?

Anonymní
3.8.22 15:04

Císař z psychických důvodů- KDE?

Ahoj, prosím všechny holky, které si prošly císařem z psychických důvodů, kde Vám ho udělali? Po prvním porodu (na který nerada vzpomínám) se mi rozjela panická porucha a také poporodní deprese. Bohužel jsem nevěděla, že se jedná o tyto nemoci a nějak to přešla. Poporodní deprese ustala až po roce- ukončení laktace, panická porucha mi zůstala dodnes a až tento rok po lítání po všech doktorech, několikrát volána sanita, jsem si uvědomila, že to je psychika, takže až ted po 5ti letech od porodu se léčím antidepresivy. K psychiatričce docházím pravidelně každých 14 dní na kontrolu, nyní mám změněné leky (první AD nezabrala). Nyní jsem krátce těhotná a už teď vím, že další prirozený porod nechci zažít a vzhledem k minulému zážitku uz ani nechci kojit. Jaká porodnice by se k mému stavu stavěla pozitivně? Praha, Mladá Boleslav, Liberec, Česká Lípa a okolí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
213
3.8.22 15:08

Ja si myslím že z psychicky důvodu to asi neudělají… Já měla taky první porod šílený… A druhý porod naprosto v pohodě rychlý a krásný a to měl málej 4060g 52cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792

V Německu. Tam považují ženy za svéprávné a můžou si zvolit jak chtějí rodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Podoli. S Vasimi problemy nebude problem. 🙃 Ja tam byla nadsena. Drzim palce!

PS: a rad, ze mate zapracovat na psychice a pokusit se rodit prirozene, si nevsimejte :wink:

• Citovat
  • Upravit
42203
3.8.22 15:21

Nechte si napsat zprávu od psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
3.8.22 15:53

Držím pěsti, ať to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.8.22 15:54

Zkus si domluvit od odborníka papír, kde SC z psychických důvodů doporučí. Vždy bude ve finále záležet na porodnici. Pokud nechceš kojit, tak při příjmu do porodnice bys nahlásila své přání a dali by léky na zastavení laktace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 16:13

Děkuji za odpovědi, s papírem od psychiatričky počítám, proto ještě přemýšlím nad dobrou porodnicí, kde by s tím neměli problém :)
Popravdě už si to všechno nechci znovu zažít a připomínat, tím by se mi ataky nevyléčily :roll: kdo to zažil, tak ví :oops:
Jinak se ale cítím dobře, na miminko se těším, jen ten porod :,(

• Citovat
  • Upravit
4092
3.8.22 16:17
@Sisika9 píše:
V Německu. Tam považují ženy za svéprávné a můžou si zvolit jak chtějí rodit :nevim:

Rodila jsem v Německu třikrát a toto slyším poprvé 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 16:19

Podolí. Na první poradne jsem ukázala papír, pan doktor řekl, že o přirozeném porodu se tedy vůbec nemusíme bavit, že to je daný a jaké by se mi líbilo datum. Papír byly asi 3 věty od mé psycholožky o tom, že by mohlo dojít k regresi.

• Citovat
  • Upravit
264
3.8.22 16:55
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi, s papírem od psychiatričky počítám, proto ještě přemýšlím nad dobrou porodnicí, kde by s tím neměli problém :)
Popravdě už si to všechno nechci znovu zažít a připomínat, tím by se mi ataky nevyléčily :roll: kdo to zažil, tak ví :oops:
Jinak se ale cítím dobře, na miminko se těším, jen ten porod :,(

Měla jsem dva těžké porody navíc s těhotenskou Preeklampsií poznamenalo mě to na hodně dlouho :zed:u prvního mě vyvolávali v 35 tt a rodila jsem 2 dny velmi těžce a bolestivě u dcery jeden den omdlela jsem bolestí také jsem pak měla úzkostné stavy roky…kdybych věděla že jde SC tak bych taky to tak udělala, škoda že jsem to nevěděla nemusela bych si tím peklem projít…s tím papírem od psychiatra ti ho udělaj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
3.8.22 16:59
@ElissHook píše:
Ja si myslím že z psychicky důvodu to asi neudělají… Já měla taky první porod šílený… A druhý porod naprosto v pohodě rychlý a krásný a to měl málej 4060g 52cm

Nebuď naivní, když se chce, jde všechno. Já měla první porod jako domluveneho císaře - na prirozenem mě odpuzovalo naprosto vše (plus jsem asi měla i psychické důvody) - nakonec jsem měla uvedenou nějakou oční vadu, která vylučuje normální porod. Bohužel nejsem z měst, které potřebuje zakladatelka, ale verim, ze to nějak dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.8.22 17:10
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím všechny holky, které si prošly císařem z psychických důvodů, kde Vám ho udělali? Po prvním porodu (na který nerada vzpomínám) se mi rozjela panická porucha a také poporodní deprese. Bohužel jsem nevěděla, že se jedná o tyto nemoci a nějak to přešla. Poporodní deprese ustala až po roce- ukončení laktace, panická porucha mi zůstala dodnes a až tento rok po lítání po všech doktorech, několikrát volána sanita, jsem si uvědomila, že to je psychika, takže až ted po 5ti letech od porodu se léčím antidepresivy. K psychiatričce docházím pravidelně každých 14 dní na kontrolu, nyní mám změněné leky (první AD nezabrala). Nyní jsem krátce těhotná a už teď vím, že další prirozený porod nechci zažít a vzhledem k minulému zážitku uz ani nechci kojit. Jaká porodnice by se k mému stavu stavěla pozitivně? Praha, Mladá Boleslav, Liberec, Česká Lípa a okolí.

Ať se rozhodnete pro co chcete, doporučuji třeba v 7. měsíci začít komunikovat s primářem. Buď mailem nebo si domluvit schůzku, abyste měla jistotu, že císař opravdu nebude problém. A časem se tam domluvit na termín porodu, protože bych úplně nespoléhala na to, že když dojedu s rozběhnutým porodem, tak se císaře dočkám. Někdy už je na něj pozdě. Takže bych nic nenechala náhodě, měla bych papír od psychiatra s doporučením, předem bych komunikovala a dostatečně předem bych řešila termín. A doporučuji si ve vašem případě nastudovat něco o dříve vysloveném přání a o tom, jak může probíhat císař a jak to může probíhat po něm. Protože psychice stačí málo. Takže aby vás nic nerozhodilo, mějte to vy pod kontrolou. A je jedno co potřebujete, třeba jestli to jsou informace o tom co se bude dít, což aždý nedává automaticky nebo jestli chcete být u každého ošetření dítěte apod..To je na vás. Doporučuji si prostudovat možnosti a sepsat a domluvit si s primářem schůzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
3.8.22 17:16

@Prosimklid nejsem najivni jen jsem o tom třeba vůbec neslyšela… Já sama měla těžký porod první málej šel venklestema byla jsem hodně potrhaná ztratila jsem víc krve sítí pod narkózou… Ale o tomhle jsem nevedela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
3.8.22 18:05

Na zaklade psychiatricke indikace kdekoli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100