Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevím jestli to lze zařídit, ale jestli to tak cítíš, zkusila bych. Já měla porod strašný, od začátku jsem věděla, že bude komplikovaný, malý měl odhad 4,5 kila a já drobná s poměrně úzkou pánvi. Bolelo mě už i těhotenství poslední měsíc. Bývala bych chtěla na císaře hned, ale byla jsem mladá a blbá a nikoho se neptala, nic jsem nezkusila. Nakonec z toho byl skoro třídenní porod, stejně zakončený akutním císařem a dítě skončilo na JIP. Ta operace sama o sobě v epiduralu je sranda, první 3 dny to teda bolelo, cca po týdnu jsem se ale vrátila k normálu a pohoda. Pouze jsem pak měla potíže s kojením, ale to nemuselo souviset. Kdybych rodila znovu, tak rozhodně jedině císařem
Mam za sebou porod jak CS, tak přirozeně. Císař je opravdu velká břišní operace… Me pri ni zatahli do delohy infekci a s pětidenním (!) novorozencem jsem skoncila na dalších pet dni v nemocnici, díky horečkám prisla o mleko a s následky cisare se potykam ještě ted. Oproti tomu byl přirozený porod a hojení po nem procházka růžovou zahradou 🌸 takze bych si zařídila psychoterapii, myslím ze mas dost casu na tom zapracovat…
@Anonymní píše:
Mam za sebou porod jak CS, tak přirozeně. Císař je opravdu velká břišní operace… Me pri ni zatahli do delohy infekci a s pětidenním (!) novorozencem jsem skoncila na dalších pet dni v nemocnici, díky horečkám prisla o mleko a s následky cisare se potykam ještě ted. Oproti tomu byl přirozený porod a hojení po nem procházka růžovou zahradou 🌸 takze bych si zařídila psychoterapii, myslím ze mas dost casu na tom zapracovat…
To, ze jsi mela komplikace pri cisari ale neznamena, ze kazda bude mit komplikace. A to, ze jsi je nemela pri prirozenym porodu neznamena, ze bude mit v pohode prubeh. Muze to byt taky klidne naopak.