Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pcos není indikace k císaři. Vyrid si to na psychiku, to je relevantní důvod.
Ja budu asi trochu zla, ale hlava mi nebere, ze chces dite, uplne to nejde, pak Vam kapku pomuzou a Ty najednou resis, ze nechce rodit prirozene? A vis ze cisar je velka brisni operace? Nejak mi prijde, ze neco chces, ale nejsi schopna vydrzet vse, co ta cesta k tomu prinasi ![]()
A to, ze mela problem Tvoje mama a babicka nic neznamena, navic ani nepises jaky problem.. ja mam treba jedno dite a porod klestovy, segra taky, ale mamka porodila ctyri deti a vsechny bez jakychkoliv komplikaci, babicka porodila tri deti a taky bez jakychkoliv komplikaci..
@Vesnickaholka
Samozřejmě jsem šťastná za to, že se to povedlo.. Ta cesta k tomu přináší asi hodně.. ale jelikož jsem 7tt a železo katastrofa, bojím se, co bude pak.. Mám hodně zdravotních problémů. Prostě se bojím, že by to nedopadlo dobře. To je celé.. A moje máma u porodu málem vykrvácela.. měla to samé, co já. Její máma měsíc přenášela, po porodu musela pod narkózu, protože byla komplikace za komplikací.. je pochopitelné, že se bojím. Aby se nestalo nic mě ani malé/mu.
Otázka zněla, kdo mi ho může doporučit.. nic víc.
@Vesnickaholka píše:
Ja budu asi trochu zla, ale hlava mi nebere, ze chces dite, uplne to nejde, pak Vam kapku pomuzou a Ty najednou resis, ze nechce rodit prirozene? A vis ze cisar je velka brisni operace? Nejak mi prijde, ze neco chces, ale nejsi schopna vydrzet vse, co ta cesta k tomu prinasi
A to, ze mela problem Tvoje mama a babicka nic neznamena, navic ani nepises jaky problem.. ja mam treba jedno dite a porod klestovy, segra taky, ale mamka porodila ctyri deti a vsechny bez jakychkoliv komplikaci, babicka porodila tri deti a taky bez jakychkoliv komplikaci..
Vzhledem k tomu, že císařem rodí 25 % žen, tak jedna další, která má panickou hrůzu z porodu, se ve statistice ztratí. A navíc, porod je hodně o psychice a pokud se zakladatelka opravdu bojí, tak riziko toho, že stejně skončí na aktutním císaři, protože se něco pokazí, je docela veliké. Takže tvoje rýpání je mimo.
@Jahru píše:
Vzhledem k tomu, že císařem rodí 25 % žen, tak jedna další, která má panickou hrůzu z porodu, se ve statistice ztratí. A navíc, porod je hodně o psychice a pokud se zakladatelka opravdu bojí, tak riziko toho, že stejně skončí na aktutním císaři, protože se něco pokazí, je docela veliké. Takže tvoje rýpání je mimo.
No, nikdo z nas nevi, jak to skutecne je a jak moc si zakladatelka sve problemy pribarvila ![]()
Nebylo to rypani, jen proste nedokazu pochopit, ze nekdo resi svuj panicky strach z porodu, o kterem vi zcela jiste delsi dobu, az po otehotneni a radeji pujde na velkou brisni operaci ![]()
Ja par takovych, co si domluvily cisare skrze „psychiku“ znam a vesmes to jsou zenske, ktere si tehotenstvi a materstvi predstavovaly totalne ruzove a srazka s realiou byla hodne drsna..
@Vesnickaholka
Já chtěla jen odpověď na mou otázku. Né poučování. Děkuji
Domluv se v porodnici, zda by to bylo na císaře. Někde to jde domluvit, někde vůbec. Samotné PCOS určitě indikace k císaři není, proč taky.
Ne, fakt to nefunguje tak, že když tvoje máma měla nějakej problém, že ho budeš mít taky. Tohle je fakt úplně iracionální a zbytečný. I pro dítě je mnohem lepší přirozený porod. Vzhledem k tomu, že píšeš, jak moc bylo dítě chtěný, tak nechápu, proč bys dělala něco, co není v jeho zájmu. Víš, ono celý to mateřství je o tom, že budeš muset dělat spoustu věci, který nebudou snadný, ale nutný.
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka
Samozřejmě jsem šťastná za to, že se to povedlo.. Ta cesta k tomu přináší asi hodně.. ale jelikož jsem 7tt a železo katastrofa, bojím se, co bude pak.. Mám hodně zdravotních problémů. Prostě se bojím, že by to nedopadlo dobře. To je celé.. A moje máma u porodu málem vykrvácela.. měla to samé, co já. Její máma měsíc přenášela, po porodu musela pod narkózu, protože byla komplikace za komplikací.. je pochopitelné, že se bojím. Aby se nestalo nic mě ani malé/mu.Otázka zněla, kdo mi ho může doporučit.. nic víc.
Víš, že plánovaný císař je sice poměrně bezpečný z hlediska bezprostředních komplikací(i když riziko DIC je větší než při porodu), ale co se týče dlouhodobých zdravotních vyhlídek, už ne?
Dítě, které neprošlo porodními cestami matky, nemůže přijmout specifické bakterie, které mají vliv na vývoj imunity. Taky jsou ve větším riziku SIDS.
Potřebuješ psychoterapii na zpracování svého strachu a úzkosti. Teď není podstatné, jak budeš rodit.
@1Pears1 Já se neptala na poučování o tom, co je správné a co ne, ale na to, jak si to mohu zařídit, abych byla v klidu. V centru mi bylo řečeno hned na začátku, že by to byl risk rodit přirozeně.. proto se jen ptám na konkrétní věc. Né na to, aby mi někdo psal co je a není dobré. Děkuji za pochopení.
@Anonymní píše:
@Vesnickaholka
Já chtěla jen odpověď na mou otázku. Né poučování. Děkuji
Holka jsi na verejne diskuzi
a tedy se bud smir i s prispevky, ktere se Ti nelibi a nebo sem nepis
nemyslim to nikterak zle, ale zkus se zamyslet nad tim, co Ti tady lide pisou..
Tehotenstvi, porod, ani materstvi nejsou rozhodne ruzove a jestli mas problem jen s porodem, tak mas kvanta casu na tom zapracovat a jit k prirozenemu porodu v pohode, ale tipuji to, ze tady nebuse problem „jen“ v porodu..
Preji hodne stesti, at je vse v poradku ![]()
Ahoj, ja mam PCOS, chtela jsem rodit prirozene a tak i porod zacal, no nakonec skoncil akutnim cisarem za 5 minut 12. PCOS neni indikace k cisari, ale pokud jsem dobre informovana, muze k nemu doporuceni vydat psycholog nebo psychiatr.
Ahoj holky, chci se zeptat.. Jsem sice v 7tt, ale chtěla bych se ujistit už teď.. Přesně před rokem jsem byla na operaci s PCOS, po ní se mi v červnu a prosinci podařilo po Ovitrelle otěhotnět, ale potratila jsem..
Nyní mám drobečka díky Pronatalu (bylo jen snažení doma, šlo pouze o načasování ovulace injekcí) Navíc mám velké problémy co se týče chudokrevnosti a trochu i srážení krve. Chci se tedy zeptat.. Je možné, vyžádat si císařský řez? Nebo se to na PCOS bere automaticky? Popřípadě může mi to doporučení dát doktor na gyndě nebo třeba i obvodní? Jde o to, že mám z normálního porodu fakt velký strach.. Problémy měla i moje mamka a i její.. máme to v rodině. Mám z toho panickou hrůzu.
Děkuji za každou odpověď.