Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás rodila císařským řezem ( a zvlášť plánovaným?) v 37+1 nebo nejpozději 38+1? Bylo mimi v pořádku, případně jaké mělo problémy, a kdy po CS jste ho měly u sebe? Čeká mě v tomto termínu CS, doktoři nechtějí déle čekat kvůli tenké jizvě po předchozím řezu, ale mám strach, aby mimčo bylo hotové a nemělo pak problémy. MOc děkuju za vaše zkušenosti. Fíra
@kocarfirkon Zkušenost nemám, ale od 36tt je mimčo hotové, takže v tomhle ohledu můžeš být celkem v klidu, kamarádka rodila 36+něco, ne tedy SC, ale vyvolávaně, kvůli jaterním testům a mimčo naprosto OK, měla ho u sebe hned.
Sice nemám vlastni zkušenost, ale kamarádka rodila akutnim CS ve 36+6 (miminko KP se začalo drát na svět) a bylo a je naprosto v pořádku, bez jakýchkoliv komplikací, prostě zdravý novorozenec ![]()
Syn se narodil přirozeně ve 37+3tt a byl absolutně v pohodě. jen ho skoro hned po porodu dávali na vyhřívané lůžko kvůli udržení tělesné teploty, ale měla jsem ho u sebe hned po příchodu na pokoj. On měl teda 3640 g porodní hmotnost a byl klasifikován jako hraničně donošený ![]()
Sice ne cs ale mam holky 37+1. jedna 2700 a 47,druha 3640 a 50. obe sem mela.hned u sebe a 4.den domu. Touz je krasny tuden a donoseny novorozenec (tabulkove)
Ja mala pred měsícem plánovaného císaře 36+6 (obe holky KP) a ta vetsi (2500)uplne ok a menší(2400) byla od vytahnuti v 10 do 19 pro jistotu na vyhrivani a pak už byly obě v postýlce. Porod ve stredu a v patek uz byly u me ![]()
Porod dvojčat 36+5, rodila jsem v pondělí, v úterý jsem měla kluky na střídačku u sebe, byli úplně v pohodě, 3.den po porodu jsme šli domů. Neboj, mrňous už je v tomto týdnu hotovej ![]()
@kocarfirkon ahoj, mojí sestře se narodilo miminko ve 36. týdnu a bylo úplně hotové ![]()
@kocarfirkon ahoj, já rodila jedno z dětí císařem v 36+0 kvůli KP. Termín byl naplánován na pozdji, ale porod se rozběhl sám, proto CS tak brzo. Syn měl téměř 3kg a 49 cm, byl dopečený, žádná speciální vyšetření nebo inkubátor neproběhly. Potom, co mě pustili z JIP jsem ho měla u sebe, domů jsme šli 6 den (měli jsme jít dřív, ale zdržela nás žloutenka). Vše bylo v pořádku a nikdo se nad 36tt nepozastavoval ![]()
Rodila jsem plánovaným císařem o pár dní dřív a vše bylo naprosto OK
Neboj ![]()
Mala som CS v 37+1, síce ine plánovaný ale akútny. Malá bola úplne v poriadku, videla som ju nachvíľu krátko po operácii a potom to bolo tuším po tom, čo ma dali z JIP na normálnu izbu…
Já jsem rodila plánovaným císařem 38+3. Císař protože malá byla koncem pánevním a „dřív“ protože měla odhad váhy přes 4kg. Byla naprosto v pořádku, porodní váha 3960g a u sebe jsem ji měla hned jak mě pustili z JIP.
Mládě akutní cs 36+1…měl 2679 a 44,narozen s vrozenou vadou, v inkubátoru týden, problémy s jídlem, na jipu 14 dní, reflux…ne vždy je to ideální ale vše jsme zvládli a je to suprový roční kluk bez téměř jakéhokoliv defektu ![]()
Já rodila 38+2. Malá už sama chtěla na svět, císaře jsem neměla. Byla naprosto v pořádku, vážila 3.310 a měřila 47 cm. Hned po porodu jsem jí měla u sebe. Apgar měla 9-10-10, tu 9 kvůli barvě.
neboj se, mimčo už je určitě hotový ![]()
@kocarfirkon tento týden už je brán jako že je těhu v termínu. Já rodila tkhle prvního syna a ok, druhý syn 36tt a ten mě teda dýchací rpoblémy ale tim že měl obří váhu a malá je 34tt a oproti klukům na tom byla nejlépe, jen ve vyhřívaném lůžku což teda byli všichni, potřebovala zahřát jinak ok ale nechali si ji tam protože jsme diabetik a kluci měli diabetickou fetopatii, malá měla hne dpo porodu a pár h potom glykémie ok, domů jsme šly 11 dní po porodu, jak si vypila všechny dávky za dne tak jsme šly domů ![]()